Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Admin kirjautuminen

dflies [05.04.2006 16:06:23]

#

Login systeemi (yhdelle henkilölle :P) tarttee tietää eka md5-hashi salasanasta minkä tekee (md5-hashin siitä saat koodilla: echo md5(salasana); )

En jaksanu koodia enää suomentaa kun olin jo tehnyt englanniksi, lisäsin vain yhden kommentin sinne :D
eka koodivinkkini >_<
Kertokaa miten ton salasanasuojauksen sais tehtyy paaaljon paremmin. ite en oikeen osaa mut ihan sama :D

<?php
session_start('md5');
if(isset($_GET['do'])){
  if($_GET['do'] == 'login'){
    if(isset($_POST['submit'])){
      $password = $_POST['password'];
      $password = md5($password);


         //Salasana md5 muodossa tähän..
      if($password == '82ae533d8a814b41dd3e4cff6c3dfc3c'){
        echo ' foo';
        @$_SESSION['logged_in']  = 'true';
      }else
        @$_SESSION['logged_in'] = 'false';
    }
    if(@$_SESSION['logged_in'] == 'true'){
      echo 'moo';
      echo '<br /><a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?do=logout">Logout</a>';
    }
  }
}
if(isset($_GET['do'])){
  if($_GET['do'] == 'logout'){
    @$_SESSION['logged_in'] == 'false';
    session_destroy();
    echo 'Logged out. <a href="'.$_SERVER["PHP_SELF"].'>Back</a>';
  }
}
if(@$_SESSION['logged_in'] != 'true'){
echo '<form method="post" action="'.$_SERVER["PHP_SELF"].'?do=login">
Password&nbsp;<input type="password" name="password" />
<input type="submit" value="submit" name="submit" />
</form>';
}
?>

tesmu [18.04.2006 08:31:23]

#

Miksi GET? On hieman epäturvallinen jos esim jossain nettikahviossa loggaat niin kukavaan voi kattoa sivuhistoriasta tuon osoitteen. Logineissa käytä ihmeessä POSTia

dflies [20.04.2006 15:02:20]

#

Sillä osoitteellahan ei ole mitään väliä? Koska se käyttää POST methodia mutta käsittelee formin osoitteessa ?do=login
Kai :P

tesmu [21.04.2006 00:11:23]

#

ah enpäs huomannut että oli POST methodina tuo :E

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta