Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: JavaScript: Päivämäärä

Sweiz [22.07.2005 14:29:28]

#

Noniin, eli tässä olisi sellainen yksinkertainen päivämäärä - scripti taulukolla ehostettuna, saat käyttää vapaasti.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<BODY>
<SCRIPT LANGUAGE="Javascript">

/* Koodia saa vapaasti käyttää */


//Päivämäärä asetukset - Älä muuta
var paiva = new Date()
var vuosi = paiva.getYear()
if (vuosi < 1000)
vuosi += 1900
var tamapaiva = paiva.getDay();
var kuukausi = paiva.getMonth() + 1;
var paivam = paiva.getDate();

//Kirjoitetaan runko - Tätä voit muuttaa
document.write("<TABLE BORDER>");
document.write("<TR>");
document.write("<TD COLSPAN=\"2\">");
document.write("<CENTER><B>Javascript - päivämäärä</B></CENTER>");
document.write("<TR><TD>Vuosi:");
document.write("<TD>" + vuosi + "<BR>");
document.write("<TR><TD>Kuukausi:");
document.write("<TD>" + kuukausi + "<BR>");
document.write("<TR><TD>Päivä:")
document.write("<TD>" + paivam + "")
</SCRIPT>
</BODY>
</HTML>

str4nd [23.07.2005 09:06:22]

#

Miksi asetuksia ei saisi muuttaa?
Päivämäärää ei kannata tehdä JavaScriptiä käyttäen, jos:
1. Käyttäjän selain ei tue JavaScriptiä tai selaimesta se on otettu pois käytöstä.
2. Käyttäjän kello on pari vuotta väärässä ajassa.

PHP olisi paljon parempi ratkaisu tähän:

<?php
print date("j.n.Y - G:i:s");
?>

Kannattisi myös harkita <CENTER> -tagien poistamista ja tablen kirjoittamista oikein. Ei millään pahalla.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta