Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Suomenkielinen kuukausi

ipe [02.04.2005 14:41:26]

#

Tämmönen juttu joka tulostaa päivämäärän, suomenkielisen kuukauden, vuoden ja kellonajan. Tein tämmösen kun jossain kyseltiin :)

<?php
  $kk = array("Tammikuu", "Helmikuu", "Maaliskuu", "Huhtikuu", "Toukukuu", "Kesäkuu", "Heinäkuu", "Elokuu", "Syyskuu", "Lokakuu", "Marraskuu", "Joulukuu");
  echo "".date("j").". ".$kk[date("m")-1]." ".date("Y")."<br>klo ".date("H:i:s")."";
?>

tsuriga [03.04.2005 17:35:47]

#

Negative:
-"kuu" arrayssa on turhaa toistoa, sehän toistuu jokaisen kuun nimessä
-Miksi alussa ja lopussa on ""? Kyllä se toimii ilmankin.
-Tämän osaisi todellakin tehdä kuka tahansa manuaalista katsomalla
-Missäs setLocale-vaihtoehto? Itse en saanut toimimaan, mutta jotakuinkin näin se menisi:

<?php
setLocale(LC_ALL, 'fin_FI');
echo strftime("%A %d.%m.%y <br />klo %H:%M:%S");
?>

chiqu [04.04.2005 17:11:39]

#

Hehe, eiköhän tuon osaa tehdä ihan kuka vaan itsekkin :D

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta