Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: JavaScript: onChange

Sivun loppuun

Puhveli [02.02.2005 15:34:22]

#

En tiedä kuinka tuttua tämä on kaikille mutta kirjoitan silti. Äsken nimittäin ihmettelin että miten tehdään kotisivulle niin, että kun formissa olevan selectin optionia klikataan, siirrytään uudelle sivulle / submittaa tiedot formista. No, keksin sen ja kerron molemmat nyt kaikelle kansalle. Olisihan tämän pystynyt netistäkin löytämään helposti joten turhaa työtä kai teen. Hyödytte tai älkää, kerron silti :D

Kyseessähän on siis onChange -eventti, jolle annetaan javaskriptikoodi jonka se sitten ajaa. Listasin tähän siis kaksi eksamppelia. Itse voit soveltaa tähän muutakin, tämä tietääkseni toimii myös esimerkiksi TextBoxin kanssa. Lähinnä vaan halusin kertoa onChangesta jos et vielä ole siitä Qllut.

Kaikki selaimet ei tue skriptejä niin että tätä ei sitten kannata pitää ainoana linkkilistanaan. Tuota alempaa en ole testannut mutta mahdolliset virheet voi ihan maalaisjärkeilemällä bongata.

<! -- Siirry uudelle sivulle (linkkilista) -- !>
Linx:
<Form Name="formin_nimi">
    <Select Name="listan_nimi" Style="Width: 250" onChange="location.href=formin_nimi.listan_nimi.options[selectedIndex].value">
        <Option Selected Value="https://www.ohjelmointiputka.net/">Putga .NET
        <Option Value="http://www.turbosquid.com">Turbosquidi
        <Option Value="http://www.googlefight.com/">Guuglefighti
        <Option Value="http://foo.omg.lol">Neljäs sivu
    </Select>
</Form>
<! -- Submittaa formi -- !>
Tämä siis submittaa tiedot php-progille:
<Form Name="formin_nimi" Action="ohjelma.php" Method="post">
    <Select Name="valikko" Style="Width: 250" onChange="javascript:document.formin_nimi.submit()">
        <Option Value="yx">Ykkönen
        <Option Value="kax">Kakkonen
        <Option Value="golm">Kolmonen
    </Select>
</Form>

sooda [03.02.2005 10:35:30]

#

Puhveli kirjoitti:

Kaikki selaimet ei tue skriptejä niin että tätä ei sitten kannata pitää ainoana linkkilistanaan.

Niin, ja kaikilla ei ole js päällä vaikka selain tukisi. Ja "ei kannata pitää ainoana" ja itelläs se on sivuilla ainoana :)

Meitsi [03.02.2005 12:48:53]

#

Laitappas sillälailla että tulostat noi valikot javascriptillä, jolloin niitä ei näy jos käyttäjällä ei ole javascript päällä. Viereen laitatn <noscript> tageissa normaalin navigaation.

Puhveli [03.02.2005 14:55:11]

#

Jos ei tue skriptejä niin on huono selain :D. Yritäpä vaikka kattoo mun sivuja ie:llä, oon hoitanu sen vähän eri tavalla.
edit: tiedän kyllä että nykyiset iet tukee skriptejä

Linkku [03.02.2005 19:17:29]

#

lainaus:

Jos ei tue skriptejä niin on huono selain :D. Yritäpä vaikka kattoo mun sivuja ie:llä, oon hoitanu sen vähän eri tavalla.
edit: tiedän kyllä että nykyiset iet tukee skriptejä

Mutta nykyiset Linksit ja Lynxit ei tue!

arcatan [03.02.2005 20:22:38]

#

lainaus:

Jos ei tue skriptejä niin on huono selain :D

Mutta entäpä ne, esimerkiksi minä ja Blaze, jotka käyttävät kunnon selaimia (Mozilla Firefox, Opera), mutta eivät tietoturvasyistä tai vaikka ihan periaatteen vuoksi pidä JavaScriptiä päällä? Todetaan vaan, että voi voi?

Ei millään pahalla, mutta aika turha vinkki (vaikka itse olen kyllä postannut ainakin yhden vielä turhemman ^^). Tämä on niin perusasia, että pitäisi löytynee kaikista kohtuullisista JavaScript-referensseistä suoraan.

Juice [03.02.2005 22:33:42]

#

Minä aikoinaan laitoin saman asian koodivinkiksi, eikä sitä hyväksytty ;)

Olga [04.02.2005 09:52:20]

#

Juu, kaukana koodivinkistä on kyllä tämä. Kuuluu ihan perusasioihin, vähän kuten PHP:n print-funktio tai vaikkapa silmukka.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta