Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB6: Fibonacci - Matikan laskukaava

NixDu [26.12.2004 00:21:13]

#

Tässä olisi Fibonacci tehtävään valmis kaava jolla voi laske sen suoraan määrittelemällä montako kierrosta pitää laskea. Tää on sit aivan pöljä kaava ainakin niistä jotka eivät tykkää Matikasta, ite mukaan lukien.

Tarvitset Form:iin seuraavia juttuja:
{Tarvikkeet} == {Nimi}
TextBox => Lukema
Button => Nappi
ListBox => Tulostus (Ainakin 6 riviä korkea)

Dim a As Decimal 'Decimal saa suuria lukemia paremmin ku muilla joita tiedän
        Dim b As Decimal
        Dim c As Decimal
        Dim i As Decimal
        a = 1 'Pakko määrittää arvoksi 1 koska muuten ei tule vastauksia
        b = 0 'Jos ei ole 0 niin tulee mitä sattuu
        c = 0

        If Lukema.Text <= 0 Or Lukema.Text > 130 Then
            Tulostus.Items.Add("Luvun pitää olla välillä 1 - 130")
        Else
            Tulostus.Items.Clear() 'Tyhjentää taulukon aina kun uusi luku annetaan

            For i = 1 To Lukema.Text 'Ilmoitetaan monta lukemaa tulostetaan ja samalla kiertää ympäri
                c = a + b
                a = b
                b = c
                Tulostus.Items.Add(c) 'Tulostaa jokaisen vastauksen siihen numeroon asti johonka halusi
            Next
        End If

peki [26.12.2004 00:41:35]

#

Tämän laskemiseen on olemassa myös toinen kaava:

// Pätkä valmiista php toteutuksestani.

$n = 50; // monesko luku?
$luku = round((1/sqrt(5)) * (pow((1+sqrt(5))/2,$n)-pow((1-sqrt(5))/2,$n)));
echo $luku;

nähtävissä toiminnassa täällä: http://mbnet.fi/peku1/PHP/fibonacci.php

NixDu [26.12.2004 00:43:57]

#

No ainakin minusta toi minun oma kaava on helpompi ja selkeämpi itseni mielestä! Ja toi toimii Javassa ja ainakin Visual Basicissä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta