Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Aloittelijalle c-apuva

juhaz [11.05.2002 19:35:18]

#

Joo nyt on ohjelmat sun muut ja aikaa, mutta nyt sattumoisin netistä ei satu löytymään mitään kivoja harjoituksia C-ohjelmointiin. Pitäisi löytää kaikkea sillaista pientä, kuten vaikkapa jotain pientä krafiikkaa saisi ja miten ohjelman saa kysymään käyttäjän nimeä. Siis kaikkea tälläistä pientä aloittelijalle.

thefox [12.05.2002 10:05:06]

#

Grafiikan ohjelmointi on aika pitkälti kääntäjäkohtaista, esim DJGPP:n grafiikkajutut eivät mitä suuremmalla todennäköisyydellä toimi mm. Turbo C:llä.
Alla yksinkertainen esimerkki joka tulostaa tekstiä ruutuun ja kysyy käyttäjältä jotain :) (C++)

#include <iostream.h>
int main()
{
int n;
cout << "numerokysely 1.0 beta\n";
cout << "anna mielinumerosi: ";
cin >> n;
cout << "\nmielinumerosi oli siis " << n << ", ja se on hyvä se :)";
return 0;
}

juhaz [12.05.2002 10:24:50]

#

Jaahasta jaahasta! Multa näköjään puutuu noita h-tiedostoja. Ainakin tälläiset kuin iostream.h ja windows.h puuttuvat.
Pystyyköhän niitä kopioimaan netistä?

thefox [12.05.2002 14:18:11]

#

Turbo C on C-kääntäjä. Ei ole mitään hyötyä hakea netistä noita filuja koska ne eivät kuitenkaan ole Turbo C:n kanssa yhteensopivia. Borland C++:an (on muuten ilmainen) mukana nuo kirjastot tulevat.

juhaz [12.05.2002 19:04:33]

#

Joo! Mulla on nyt joku Turbo c++ eli tämä taitaa olla sitten jo ihan c++:le, mutta tästäkin puuttuu vielä windows.h, mutta iostream löytyy.

thefox [13.05.2002 19:05:31]

#

No jos se on DOS-kääntäjä niin ei siinä loogisesti windows.h:tä ole :)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta