Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB.NET: IP-osoite

tnb [06.02.2004 22:14:06]

#

Ohjelmointiputkan IP-numero, Alias nimet ja Host-nimi saadaan selville näin:

' Alkuun:
Imports System.net
'Button tapahtumaan:

        Dim iphe As IPHostEntry = Dns.Resolve("www.ohjelmointiputka.net")
        Dim addr As IPAddress
        Dim alis As String

        TextBox1.Text = "Ohjelmointiputkan IP-numero:"
        For Each addr In iphe.AddressList
            TextBox1.Text += (addr.ToString) + vbNewLine
        Next

        TextBox1.Text += vbNewLine + "Ohjelmointiputkan Alias-nimet:" + vbNewLine
        For Each alis In iphe.Aliases
            TextBox1.Text += (alis.ToString) + vbNewLine
        Next

        TextBox1.Text += vbNewLine + "Ohjelmointiputkan Host-nimi:" + vbNewLine
        TextBox1.Text += (iphe.HostName.ToString) + vbNewLine

Tulostus on tämä:

Ohjelmointiputkan IP-numero:212.182.218.34

Ohjelmointiputkan Alias-nimet:
www.ohjelmointiputka.net

Ohjelmointiputkan Host-nimi:
ohjelmointiputka.net

ZcMander [08.02.2004 10:29:57]

#

Nojaa, ainakin tiietään nyt ettei Ohjelmointiputkan palvelimeklla oo niitä viruksia, Aika simppeli.

PS. vielä ku tulis VB6:selle....

sooda [08.02.2004 12:46:32]

#

samoin, zalamander. tahtoo vb6:lle!

Monkkats [08.02.2004 20:14:37]

#

IP-osotteen voi kyl tarkistaa vb6:ellakin Microsoft Internet Transfer Controllin avulla ja php-sivulla näin:

*** vb-ohjelma, joka hakee IP:n php-sivulta

MsgBox Inet1.OpenURL("http://www.osote.com/ip.php", icString)

*** php-sivu, joka näyttää IP-osotteen

<?php
$ip=$REMOTE_ADDR;
echo "$ip";
?>

Aku2 [08.02.2004 20:43:21]

#

Tuon osoitteen voisi laittaa vaikka muuttujaan, joka haetaan vaikka textbox2:sta.
Näin voisi ohjelmasta käsin syöttää eri osotteita haettavaksi eikä aina koodista muuttaa osoitetta.
Esim. Ilman muuttujan luontia:
Dim iphe As IPHostEntry = Dns.Resolve(textbox2.text)
Jolloin textbox2.textiin kirjoitetaan haluttu domain.
Tosin kannattaa muutella sitten myös hieman noita tulostuksiakin viittaamaan muuhun kuin Ohjelmointiputkaan, esim. textbox2:sen text kentän tietoon.

Muuten ihan kiva vinkki.
Mites toisinpäin? Eli jos kirjoittaisi suoraan ip:n ja saisi sitten domainin tietoon?
Esim voisi tarkistella maileista mistä on maili tullut ip:n perusteella.

aeolus [16.04.2005 10:37:12]

#

No tostahan voi olla joissakin tapauksissa paljonkin hyötyä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta