Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB6: xor-kryptaus

Sivun loppuun

sooda [08.11.2003 11:47:49]

#

en oikeen tiedä kuuluuko tämä tänne merkkijonoihin vai seksalaisiin... kuitenkin jonnekin... tämä cryptaa tekstin annetun avaimen avulla. purkaa voi kanssa sillä samalla avaimella. ei kannata tehdä cryptausohjelmaa joka kryptaa toisen tekstikentän sisällön toiseen koska tähän saattaa tulla vaikkamitä erikoismerkkejä joita tekstilootat eivät hyväksy, joten laitoin pelkän function

Function XORCrypt(CryptData As String, CryptKey As String) As String

    Dim XOR1 As Integer 'se merkki tosta jonosta
    Dim XOR2 As Integer 'avaimen maski äkstai
    Dim RetVal As String 'lopputulos
    For ptr = 1 To Len(CryptData) 'käydään kaikki merkit läpi
        XOR1 = Asc(Mid(CryptData, ptr, 1)) 'napataan se merkki joka cryptataan
        XOR2 = Asc(Mid(CryptKey, ((ptr Mod Len(CryptKey)) + 1), 1)) 'maski vai mikskä sitä nyt kutsutaan
        RetVal = RetVal + Chr(XOR1 Xor XOR2) 'cryptataan
    Next
    XORCrypt = RetVal 'valmista

End Function

The Ohjelmoija [08.11.2003 12:15:24]

#

Hmm... Pitäs varmaan joskus testata.

hunajavohveli [08.11.2003 13:16:47]

#

Kätevä XOR-kryptaus.

tejeez [08.11.2003 13:21:37]

#

Joo, ihan hyvä cryptaus :)

ZcMander [08.11.2003 18:48:08]

#

toimiikohan printillä kaikki erikoismekit?

sooda [08.11.2003 19:18:09]

#

ei toimi, nää joiden ascii on alle 32 on jotai linefeedei tai jotain, voihan kuitenki kryptaa esim tiedoston hienosti sillon sitä ei tarvi printtaa vaan tunkee toiseen tiedostoon jonka avaa vaikka binaryks

Professori [28.02.2004 19:35:59]

#

mitenkähän ton sais purettua?

sooda [07.03.2004 12:52:12]

#

samalla tavalla kuin kryptaakin. eli xorcrypt(xorcrypt("Höh",66),66) antaa "Höh".

nomic [08.03.2004 17:48:26]

#

heh, huomasin että tuohan on muutes aika kätevä tapa myös jos tekee omia tiedostoja, koska tuohan toimii myös dekryptaajana kunhan kryptkey on sama ja laittaa kryptatun tekstin takaisin kryptattavaksi niin siitä tulee taas luettavaa :)

routilaj [17.03.2004 11:24:25]

#

Ei toi kyllä kovin hyvä ollu. Meinaan on bugeja

sooda [21.03.2004 15:52:42]

#

Missä muka bugeja.

routilaj [24.03.2004 15:43:40]

#

Kaikkialla

sooda [05.05.2004 09:35:14]

#

Ittessäs on bugeja! Tämä toimii.

hunajavohveli [18.06.2004 20:12:00]

#

lainaus:

mitenkähän ton sais purettua?

Niin kuin sooda ja nomic selittivätkin jo, XOR-salaus puretaan syöttämällä sisälle salattu teksti. Tällaisia salauksia, jotka kryptaantuvat ja dekryptaantuvat samalla algoritmilla, kutsutaan symmetrisiksi salauksiksi.

moptim [07.05.2007 21:03:55]

#

routilaj taisi tarkoittaa Chr 0 -hommaa.

ErroR++ [13.08.2011 12:50:04]

#

domino xor domino...
konslisoelluksessa tulee hyvät merkit!


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta