Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Palindromin tarkastaja

Sivun loppuun

Gwaur [30.10.2003 16:04:03]

#

Tarkistaa onko kyseessä palindromi. Ottaa vain ja ainoastaan kirjaimet huomioon. Ei numeroita eikä muita erikoismerkkejä.
Käyttö:

$joku_taulukko = onko_palindromi("mies ja nainen, nenain aj siem"); // Ei ole palindromi

Palautusarvot on taulukossa. Taulukon ensimmäinen alkio eli [0] on teksti normaalina. Toinen alkio [1] on teksti käännettynä. Kolmas [2] on joko TRUE tai FALSE riippuen tekstin palindromuudesta. :P

Voi testata täällä:
http://koti.mbnet.fi/~paauli/palindro.php?p=Noki-Matti! Tittelittä jätti Letti-Titta Mikon!

<?php
function onko_palindromi($tekst) {
    $kirjaimet = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö";
    $teksti = strtolower($tekst);
    for ($i = 0; $i < strlen($teksti); $i++) {
        if (strstr($kirjaimet, $teksti[$i])) {
            $pelkät_kirjaimet .= $teksti[$i];
            //echo $pelkät_kirjaimet;
        }
    }
    $käännetty = strrev($pelkät_kirjaimet);
    if ($pelkät_kirjaimet == $käännetty) { $onko_palindromi = TRUE; } else { $onko_palindromi = FALSE; }
	return array($tekst, strrev($tekst), $onko_palindromi);
}

$pal = $_GET["p"];
$tulokset = onko_palindromi($pal);

if ($tulokset[2]) { //jos kyseessä on palindromi
	echo $tulokset[0] ."<br>"; //tulostetaan mahdollinen palindromi
	echo $tulokset[1] ."<br>"; //tulostetaan mahd. palindromi käännettynä
	echo "Kyseessä on palindromi!";
}
else {
	echo $tulokset[0] ."<br>"; //tulostetaan mahdollinen palindromi
	echo $tulokset[1] ."<br>"; //tulostetaan mahd. palindromi käännettynä
	echo "Kyseessä ei ole palindromi...";
}
?>

rndprogy [30.10.2003 17:02:48]

#

Ihme vääntö. misähän muussa tota vois käyttää kun palindromissa? Häh?

T.M. [31.10.2003 13:36:16]

#

aika hyödytön itseasiassa...

Antti Laaksonen [31.10.2003 16:03:03]

#

Sellainen ohjelma (ei tosin mahdollista toteuttaa PHP:llä) voisi myös helpoittaa palindromien laatimista, joka näyttäisi tekstin väärinpäin sitä mukaa kun sitä kirjoittaa.

Tumpi [04.11.2003 22:07:43]

#

mä olen saasta! DUXUS!

Hmm, kätevää, tota mä voinkin hyödyntää sivuillani!

ajv [05.11.2003 18:08:52]

#

Mielenkiinnosta: mihin tätä voi höydyntää?

miiro [05.11.2003 19:25:44]

#

aika sekava...

miiro [05.11.2003 19:26:00]

#

aika sekava...

miiro [05.11.2003 19:27:51]

#

hä? miks tää tuli 2x?

Typpi [06.11.2003 20:00:20]

#

se toinen on se käännettynä

T.M. [07.11.2003 22:21:59]

#

Aika perkeleen turha itseasiassa... :D

Gwaur [16.11.2003 01:38:44]

#

argh. mistä toi "Olen saasta! DUXU" on tullut :(

Gwaur [16.11.2003 01:40:55]

#

Muokkasin eli poistin sen.

Jos joku vielä huomaa täällä jotain mun kirjoittamaa josta et ole varma että onko se ehkä mun kirjoittama niin ilmoituksia otetaan erittäin mielellään vastaan

Nettimato [04.04.2011 20:27:58]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Sellainen ohjelma (ei tosin mahdollista toteuttaa PHP:llä) voisi myös helpoittaa palindromien laatimista, joka näyttäisi tekstin väärinpäin sitä mukaa kun sitä kirjoittaa.

Toteutuu helposti basic kielissä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta