Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: HuutoBoxi - Tagger

Sivun loppuun

Matti Kaijomaa [27.10.2003 01:14:05]

#

Tässä olisi tekemäni textarea-huutoboxi. Toimii vakiona tagger.php nimellä, voit toki vaihtaa nimen tuolta koodista. Luo samaan hakemistoon tämän kanssa tagger.dat ja chmodaa se 770. Tämä taggeri on raakana tarkoitettu esim. iframen sisälle, mutta ainahan voi soveltaa ;) Getip(); funktio ei ole omani, vaan se on löydetty mureakuha.comista.

<?php
function getip(){
if($_SERVER){
  if($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"]){
    $rip = $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"];
  }elseif($_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"]){
    $rip = $_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"];
  }else{
    $rip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
  }
}else{
  if(getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR")){
    $rip = getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR");
  }elseif (getenv("HTTP_CLIENT_IP")){
    $rip = getenv("HTTP_CLIENT_IP");
  }else {
    $rip = getenv("REMOTE_ADDR");
  }
 }
return $rip;
}
$save = $_GET["save"];
if ($save) {
  $nimi = stripslashes(htmlspecialchars($_POST["nimi"], ENT_QUOTES));
  $viesti = stripslashes(htmlspecialchars($_POST["viesti"], ENT_QUOTES));
  $nimi = str_replace("|", "l", $nimi);
  $viesti = str_replace("|", "l", $viesti);
  $ip = getip();
  if ($nimi && $viesti) {
    $file = fopen ("tagger.dat", "aw");
    flock ($file,2);
    fwrite ($file, "$ip|$nimi|$viesti|\n");
    flock ($file,3);
    fclose($file);
   }
  header("Location: tagger.php");
}
?>
<html>
<head>
<title>Tagger</title>
<style type="text/css">
body {
  margin: 2px;
  scrollbar-face-color: #E6E6DF;
  scrollbar-shadow-color: #C2BBBF;
  scrollbar-highlight-color: #F9F9F3;
  scrollbar-3dlight-color: #FFFFFF;
  scrollbar-darkshadow-color: #747477;
  scrollbar-track-color: #F0F0F0;
  scrollbar-arrow-color: #000000;
 }

a {
  color: #0000FF;
  text-decoration: none;
  font-family: verdana;
  font-size: 10px;
  font-weight: bold;
 }

a:visited {
  color: #0000FF;
  text-decoration: none;
  font-family: verdana;
  font-size: 10px;
  font-weight: bold;
 }

a:hover {
  text-decoration: underline;
 }

input,textarea {
  font-family: verdana;
  font-size: 11px;
  color: #000000;
  background: #F0F0F0;
 }

.text {
  font-family: verdana;
  font-size: 10px;
  color: #000000;
 }
</style>
</head>
<body bgcolor="#FFFFFF">
<form action="tagger.php?save=ok" method="post">
<font class="text">
<b>HUUTOBOXI:</b><br>
<textarea cols="20" rows="6"><?php
$viestit = file("tagger.dat");
$maara = count($viestit)-1;

for ($i = $maara; $i >= 0; $i--)
{
  $osa = explode("|", $viestit[$i]);
  echo $osa[1] . " : " . $osa[2] . "\n";
}
?></textarea><br><br>
Nimesi: <input type="text" maxlength="7" name="nimi" size="20"><br>
Viestisi: <input type="text" maxlength="100" name="viesti" size="20"><br>
<input type="submit" value="Tallenna"><br><br>
<a href="http://koti.mbnet.fi/mvista/" title="Tämän huutoboxin on väsännyt MasaVista" target="_blank">© MasaVista</a><br>
</font>
</form>
</body>
</html>

Matti Kaijomaa [27.10.2003 01:15:03]

#

Noniin, ja sitten vaa komenttia. En jaksanu pistää selityksiä tohon koodiin, mut ei kai se hirveesti haittaa :)

Matti Kaijomaa [27.10.2003 16:31:04]

#

Niin, ja tää on käytössä mun sivuilla http://www.masavista.urli.net Voitte myös testailla tätä osotteessa http://koti.mbnet.fi/mvista/testi/tagger.php

conami [27.10.2003 18:22:52]

#

Ihan hyvä...vois kyl (ehkä) pistää hymiöt...

Matti Kaijomaa [27.10.2003 19:47:58]

#

Hymiöt saat laittamalla tohon for-silmukan sisälle ennen echoa esim.

$osa[2] = str_replace(":)", "<img src=\"hymiot/smile.gif\" border=\"0\">", $osa[2]);

makeuu [27.10.2003 20:23:51]

#

Joo tuo hymijöjen laitto oli ihq helppoo, tuo on joillekkin todella käytännöllinen!

Matti Kaijomaa [28.10.2003 00:52:42]

#

Eikus mitä mä höpäjän, ei tohon saa hymiöitä, koska viestit menee textarean sisälle. Jos haluu hymiöt nii pitää hiukan soveltaa tota systeemii...

conami [28.10.2003 16:18:02]

#

Mulla ei kans toimi noi hymiöt tos mun linkkilistas mut se ei kyl käytä textareaa...

Dustbin [28.10.2003 20:23:34]

#

hmm, ihan kätevä, pistetään korvan taakse.

tuomas [12.12.2003 15:00:07]

#

Kuinka minun kuuluu tallentaa ylläoleva koodi?

Matti Kaijomaa [03.02.2004 08:40:41]

#

Kopioit sen tuosta ja tallennat tagger.php - tiedostoon.

Jorgga [20.09.2005 22:52:31]

#

Mutta mä oon vasta alkaja tossa php:ssä niin en tajuu kun mulla se heittää jotain koodii sinne tekstiboxiin


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta