Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Framet?

Spoq [11.05.2002 14:17:43]

#

Laitan vasemmalle puolelle kehykset ja linkin, kun painaa linkkiä se tulee frameen ei siihen toiseen. Miten korjaisin asian?

trinit [11.05.2002 15:23:21]

#

Linkkiin pitää laittaa sen framen tunniste johon linkki ladataan. Eli <a href="linkki.html" target="FramenNimi"></a> jossa FramenNimi on sama kuin frameset-elementissä on määritelty.

Esimerkki:

<frameset cols="75%,*">
    <frame src="vasen.html" name="vasen">
    <frame src="oikea.html" name="oikea">
</frameset>

Nyt linkkien target:ssa sitten viitataan joko "vasen" tai "oikea" tunnisteeseen, rippuen siitä kumpaan frameen linkki ladataan.

Spoq [11.05.2002 17:12:37]

#

Entas kun halutaan ylös frame

trinit [11.05.2002 18:44:30]

#

Siis tarkoitatko miten ylös saadaan tehtyä frame? Selainikkuna saadaan jaettua vaakasuunnassa <frameset rows=...> määrittelyllä.

Esimerkki jossa selainikkuna on jaettu pystysuunnassa puoliksi ja ylös tulee frame korkeudeltaan 20% selaimen korkeudesta (loppu tila jätetään toiselle framelle):

<frameset rows="20%,*">
  <frame src="yla.html" name="YlaFrame">

  <frameset cols="50%,50%">
    <frame src="vasen.html" name="VasenFrame">
    <frame src="oikea.html" name="OikeaFrame">
  </frameset>

  <frame src="ala.html" name="AlaFrame">
</frameset>

Kun teet linkkejä sivulle, pistä linkin target:ksi sen framen nimi johon haluat linkin avautua (<a href="linkki.html" target="AlaFrame"></a>)

Spoq [11.05.2002 23:12:49]

#

MS-Dos ohjelma? "Virhe ei pystyta avaamaan tiedostoa"

Spoq [11.05.2002 23:29:24]

#

Oho väärään tuli!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta