Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB6: Pallo seuraa hiirtä

Sivun loppuun

AHaa [15.05.2003 16:25:09]

#

Pallo pyrkii hiiren luokse lyhintä reittiä. Tarvitset shapen ja timerin.

Dim x, y, nopeus

Private Sub Form_Load()
    Timer1.Interval = 20
    Shape1.Width = 375
    Shape1.Height = 375
    Shape1.Shape = 3

    nopeus = 10   'mitä suurempi, sen hitaammin pallo seuraa
End Sub

Private Sub Timer1_timer()

    matkaX = x - Shape1.Left    '\ lasketaan pallon ja
    matkaY = y - Shape1.Top     '/ hiiren välinen matka

    Shape1.Left = Shape1.Left + (matkaX / nopeus) '\ mitä suurempi matka, sitä
    Shape1.Top = Shape1.Top + (matkaY / nopeus)   '/ nopeammin pallo menee kohti hiirtä

End Sub

Sub Form_MouseMove(Button As Integer, Shift As Integer, kor As Single, lev As Single)
    x = kor             '\
    y = lev             '/  katsellaan missä hiiri on
End Sub

AHaa [15.05.2003 16:38:58]

#

Kommenteissa on näköjään jotain häröä... Toisen kommentin olisi siis tarkoitus olla

'\lasketaan pallon ja
'/hiiren välinen matka

AHaa [15.05.2003 16:41:53]

#

Ei nuo hienot kooditagit toimi, eli vielä kerran:

'lasketaan pallon ja
'hiiren välinen matka

Tumpi [17.05.2003 23:46:00]

#

Eikö tota koodivinkin muokkaustakin voisi käyttää?

AHaa [19.05.2003 17:18:15]

#

Mitenkäs tuota voi muokata? Eka vinkkini, en oikein vielä hallitse...

thefox [21.05.2003 17:52:20]

#

Teikäläisellä https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/omat_vinkit.php?id=631 eli oma profiilisi ja sieltä "Omat koodivinkit".

AHaa [27.05.2003 20:18:40]

#

No nyt on korjattu koodiinkin =)

zigilii [19.01.2004 19:23:26]

#

olisiko mahdollista että pallo seuraa formin ulkopuolelle???

sami kauppinen [21.04.2004 21:07:56]

#

mun mieles ei

tabbiz [05.07.2004 17:34:24]

#

Miten olisi mahdollista muuttaa tuo "Pallo" -> "Imageen"?

tabbiz [05.07.2004 20:17:08]

#

Siis eli "Shape" -> "Image"

Meitsi [07.09.2004 22:10:07]

#

Miten ton sais että formi seuraa hiirtä?

Maza63 [04.01.2005 14:42:13]

#

lainaus:

olisiko mahdollista että pallo seuraa formin ulkopuolelle???

ei :-|

miiro [09.07.2005 17:02:03]

#

tabbiz kirjoitti:

Miten olisi mahdollista muuttaa tuo "Pallo" -> "Imageen"?

Muutat Shape1 tekstit esim. Image1 tekstiksi

zigilii kirjoitti:

olisiko mahdollista että pallo seuraa formin ulkopuolelle???

Olishan se, mutta sitten pitäisi käyttää luultavasti jotain apeja pallon näytölle piirtämiseen ja kursorin sijainnin selvittämiseen.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta