Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: C: MessageBox-kysymysleikki

shadez [13.05.2003 22:07:57]

#

Tämä opettaa käyttämään MessageBox-funktiota, joka osoittautuu erityisen tärkeäksi erityisesti työmaailmassa, jos työnantajasi suosii Windows-pohjaisia käyttöjärjestelmiä (lähes todennäköistä)

Message box on suomeksi viestilaatikko.

#include <windows.h>

// MessageBoxin ensimmäinen parametri on ikkuna, jonka alla sitä suoritetaan
// toinen parametri on boxin txti
// kolmas otsikon teksti
// neljäs määrittelee tyyliseikkoja (katso vaikka msdn.microsoft.com)




int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance,HINSTANCE hPrevInstance,LPSTR lpCmdLine,int nCmdShow)
{
	MessageBox(NULL,"Tervetuloa! Nyt opettelemme käyttämään MessageBox-funktiota,\njoka on osa WinAPIA","Terve",MB_OK);

	char vaara[]="Vastasit väärin. Olet homo.";

	char kys1[]="Onko varis lintu?";

	char kys2[]="Onko kissalla kaksi korvaa?";

	char kys3[]="Ovatko suomenlipun värit sininen ja valkoinen?";

	char kys4[]="Oletko homoseksuaali?";



	if(MessageBox(NULL,kys1,"kys1",MB_YESNO)==IDNO)
		goto hah;
	if(MessageBox(NULL,kys2,"kys2",MB_YESNO)==IDNO)
		goto hah;
	if(MessageBox(NULL,kys3,"kys3",MB_YESNO)==IDNO)
		goto hah;
	if(MessageBox(NULL,kys4,"kys4",MB_YESNO)==IDNO)
		goto hah;

	MessageBox(NULL,"Tiesinhän teidän olevan HOMO","juu",MB_OK);
	return 0;

hah:
	MessageBox(NULL,vaara,"joo",MB_OK);

	return 0;


}

vipemype [14.05.2003 16:34:39]

#

Pistä shadez lisää tämmösiä kivoja esimerkkejä :)

Tatu Peltola [17.05.2003 11:42:45]

#

Olisit voinut tehdä vähän paremminkin.. Kysymykset taulukkoon ja käytä silmukkaa.

bool joo=false;
char *kysymys={"Onko varis lintu?","Onko kissalla kaksi korvaa?","Oletko *********?"};
for (short i=0;i<=3;i++)
{
 if(MessageBox(NULL,kysymys[i],"kysymys",MB_YESNO)==IDNO) {joo=true;break;}
}
if(joo)MessageBox(NULL,"Vastasit väärin.","joo",MB_OK);
else MessageBox(NULL,"Tiesinhän...","juu",MB_OK);
return 0;

Tatu Peltola [17.05.2003 11:43:28]

#

hmhm. tossa mun koodissa on bugeja, mutta kuitenkin jotenki tolleen.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta