Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Käyttäjät online

Sivun loppuun

snakari [15.02.2003 00:39:14]

#

Tein nyt tämmösen.
Ajaa asiansa, mutta ei tallenna jokaista käyntiä ipstä, vaan vain jos ipstä ei ole käyty 5 minuutin sisällä.
Tee online.txt ja sille oikat 666

<?php
$tiedosto="online.txt"; // tiedoston nimi mihin kaikki homma tallennetaan

// tarkistetaan onko kyseisestä ipstä käyty 5 minuutin sisällä
$f=@file($tiedosto);
$f=array_reverse($f);
for($r=0;$r<count($f);$r++)
{
  $rivi=explode("|", stripslashes(trim($f[$r])));
  if ($rivi[1]<time()-300) { break; }
  if ($REMOTE_ADDR==$rivi[0]) { $ip_on_jo=true; }
}
// jos ei niin tallennetaan käynti tiedostoon
if(!$ip_on_jo)
{
  $filu=@fopen($tiedosto,"a");
  fwrite($filu,$REMOTE_ADDR ."|". time() ."\n");
  fclose($filu);
}
// tulostetaan käyttäjät online
$f=@file($tiedosto);
$f=array_reverse($f);
$yht=0;
for($r=0;$r<count($f);$r++)
{
  $rivi=explode("|", stripslashes(trim($f[$r])));
  if ($rivi[1]<time()-300) { break; }
  $yht++;
}
echo $yht ." käyttäjä(ä) online";
?>

snakari [15.02.2003 00:39:53]

#

Kommenttia

snakari [15.02.2003 00:40:37]

#

Ainiin, unohui mainita eli scripta on toiminnassa osoitteessa http://koti.mbnet.fi/zimos/online.php

Antti Laaksonen [15.02.2003 01:32:27]

#

Näyttää olevan ihan hyvä toteutus asiasta.

Tomix [21.02.2003 15:15:37]

#

Juu, hieno homma, ihme kyllä mäki sain sen toimimaa, mutta ku on aika tyhmän näkönen toi "1 käyttäjä(ä) online" tai "2 käyttäjä(ä) online" juttu, ni mites sais sillee että jos käyttäjiä on vain yksi ni tulostaa "1 käyttäjä online" ja sitte jos 2 tai useampi ni tulostais "2 käyttäjää online"? Itse koitin jotain säätää mutta sain toimimaa vaan sillee että tulostaa 1 käyttäjä online, vaikka käyttäjiä olisi "online" tilassa useampikin....

Blaze [25.02.2003 00:56:39]

#

Helpoimmat ratkaisut on usein vaikeimpia keksiä:

if($yht==1){
  echo "1 käyttäjä online";}
else{
  echo "$yht käyttäjää online";}

Tomix [25.02.2003 12:13:31]

#

Heh, jeps, mä ite yritin patentoida vähän tommost samanlaist systeemii, mut jostain syyst mul näky aina vaa et "1 käyttäjä online", no ilmeisesti joku alottelijan kämmi.
Tnx

trinit [25.02.2003 13:41:31]

#

Tomix, kai olet huomannut että yhtäkuin merkintä PHP:ssä on == (kaksi = merkkiä) ja muuttujaan sijoitus taas yhdellä = merkillä? Nimittäin mikäli teet Blazen antaman esimerkin yhdellä = merkillä se tulostaa _aina_ "1 käyttäjä online"

Tomix [25.02.2003 18:59:53]

#

Toki tiedän että yhtäkuin merkintä PHP:ssä on == , sain tuon skriptin toimimaan ihan suht hyvin, kiitozh!

Mv [26.02.2003 22:15:07]

#

Tästä kehittelee nopeasti skriptin, jonka voi pistää lisäosaksi "rekisteröitymis" ja "kirjautumis" koodauksiin, jos ymmärrätte, mitä minä tarkoitan. Kyllä tämä ihan kelvollinen on.

Monkkats [24.09.2003 21:17:23]

#

Oon tainu joskus kuulla tollasen lähdekoodin jostaa mut en saanu sillo jostaa syyst toimii sitä, koska se taiski olla vähä bugillinen koodinpätkä, mut toi toimii ihan hyvin ja on ihan hyödyllinen lähdekoodi ;)

Quiz [27.09.2003 14:48:36]

#

Olen ihan pulassa PHP:n kanssa, osaisiko joku neuvoa, miten tuon skriptin tekemän tekstin saisi näkymään pienellä fonttikoolla (HTML:n <font>-tagien avulla mieluiten). Kun yritin itse laittaa tuota sinne tulee vain erroria:

Parse error: parse error, unexpected '<', expecting ',' or ';' in (tiedoston nimi, en kerro sitä turvallisuussyistä) on line 37

Quiz [27.09.2003 14:50:55]

#

Hei, kommentointisysteemi ei toimi! No, ylemmässä virheessä puuttu alusta "Pa" ja lopusta " 37". Muuten kyllä ihan toimiva skripti, kokeilin jo pikku hetken sivuillani.

makeuu [11.10.2003 15:13:20]

#

joo, toiminnassa oaoitteessa http://my-design.urli.net

ZeBe [26.10.2003 13:51:06]

#

lainaus:

Tee online.txt ja sille oikat 666

Siis mitä mun pitää sinne online.txt kirjottaa?

T.M. [12.02.2004 21:42:58]

#

Olipas huono toteutus asiasta :D

stere [27.02.2004 13:26:24]

#

noni, nyt ei oo "bysnakari"

MiikkaV [31.05.2004 09:55:29]

#

lainaus:

lainaus:

Tee online.txt ja sille oikat 666

Siis mitä mun pitää sinne online.txt kirjottaa?

Ei mitään.

Fisher [23.10.2004 18:21:24]

#

lainaus:

Ainiin, unohui mainita eli scripta on toiminnassa osoitteessa http://koti.mbnet.fi/zimos/online.php

lainaus:

joo, toiminnassa oaoitteessa http://my-design.urli.net

Kummatkaan ei toimi... :D

AakenStein [07.07.2006 21:40:19]

#

Ei toimi kummatkaan linkit, ei.
Ja siihen online.txt juttuun nii eikös se ole niin että se pitää CHMODATA oikeuksille 666 =D Ja muuten, älä kysy miten, ilman mbnettiä (sitä kotisivumuokkainta) mul ei oo mitään tietoo.

AakenStein [07.07.2006 21:41:17]

#

Oho, kivan vanhoja noi muut kommentit paitsi mun.. :D


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta