Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Viikottainen gallup

Sivun loppuun

T.M. [26.01.2003 13:00:00]

#

<?php
// gallup.php

$aika = date("z")/7-1;
$date = round($aika, 0)+1;

$filu = file("kysy.txt");
$max = count($filu);

$osa = explode("|", $filu[$date-1]);
$kaikki = $osa[1] + $osa[2];
$kpro = @round($osa[1] / $kaikki * 100, 0);
$epro = @round($osa[2] / $kaikki * 100, 0);


if($kaikki == "0"){
	$tiedot = "0%&nbsp;<IMG width='100' height='9' style='background: #339999; border:0' border='0'>&nbsp;0%";
}
if($osa[1] == "0" && $kaikki != "0"){
	$tiedot = "0%&nbsp;<IMG width='$epro' height='9' style='background: red; border:0' border='0' title='$epro% ei, $osa[2] vastaajaa'>&nbsp;100%";
}
if($osa[2] == "0" && $kaikki != "0"){
	$tiedot = "100%&nbsp;<IMG width='$kpro' height='9' style='background: yellow; border:0' border='0' title='$kpro% kyllä, $osa[1] vastaajaa'>&nbsp;0%";
}
if($osa[1] != "0" && $osa[2] != "0"){
	$tiedot = "$kpro%&nbsp;<IMG width='$kpro' height='9' style='background: yellow; border:0' border='0' title='$kpro% kyllä, $osa[1] vastaajaa'><IMG width='$epro' height='9' style='background: red; border:0' border='0' title='$epro% ei, $osa[2] vastaajaa'>&nbsp;$epro%";
}


if($_COOKIE[galluppi] != "voted"){
	$vaihtoehdot = "
<TR>
	<TD width='90'><A HREF='$PHP_SELF?vs=k&act=jep'>kyllä</A></TD>
	<TD width='90'><A HREF='$PHP_SELF?vs=e&act=jep'>ei</A></TD>
</TR>\n";
	$span = " colspan='2'";
}else{
	$vaihtoehdot = "";
	$span = "";
}


echo "<TABLE border='0' cellpadding='0' cellspacing='0' style='font:12px verdana; text-align:center' width='180' cols='5'>
<TR>
	<TD$span>$osa[0]</TD>
</TR>
<TR>
	<TD$span>$tiedot</TD>
</TR>
$vaihtoehdot<TR>
	<TD$span>$kaikki ääntä<br><BR><A HREF='tilastot.php' style='font:7pt verdana; color:black'>Tilastot</A></TD>
</TR>
</TABLE>";


if($act == "jep"){
	$filu = file("kysy.txt");
	$osa = explode("|", $filu[$date-1]);
	$kysymys = $osa[0];
	if($vs == "k"){
		$kylla = $osa[1]+1;
		$ei = $osa[2];
	}
	if($vs == "e"){
		$kylla = $osa[1];
		$ei = $osa[2]+1;
	}
	$filu[$date-1] = "$kysymys|$kylla|$ei|g\n";
	$rivi = implode("", $filu);
	$filu = fopen("kysy.txt", "w");
	fwrite($filu, $rivi);
	fclose($filu);
	setcookie("galluppi", "voted", time()+600000, "/");
	header("location: gallup.php");
}

?>

snakari [26.01.2003 21:31:10]

#

JES!

Teme [26.01.2003 21:41:17]

#

Varmaankin hyödyllinen ja toimiva... Tällaisessa olisi hyvä olla kunnolliset tarkistusmenetelmät, ettei sama henkilö voi äänestää monta kertaa. Yksi tapa, joka voisi edesauttaa hieman olisi, että jokaisen äänestykesn yhteydessä kirjataan äänestäjän IP tiedostoon, josta sitten aina tarkistettan, löytyykö sitä sieltä. Ja aina kun viikko vaihtuu, tiedosto tyhjennettäisiin... Jos tuon toteuttaisi oikeasti, koodi olisi 100% hepreaa.

progo [27.01.2003 13:47:17]

#

Hyödyllinen

tepeli [27.01.2003 17:35:38]

#

äh ja öh miks mä ensaa mitään koskaan toimiin ?

Notice: Undefined index: galluppi in c:\work\www\new_php\chat_php.php on line 30
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\work\www\new_php\chat_php.php:30) in c:\work\www\new_php\chat_php.php on line 73

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\work\www\new_php\chat_php.php:30) in c:\work\www\new_php\chat_php.php on line 74

kala [27.01.2003 18:29:16]

#

Gallup on edelleen Suomen Gallup Oy:n rekisteröimä tavaramerkki, ja gallup tarkoittaa nimenomaan em. firman suorittamaa kyselytutkimusta. Sanaa ei voi eikä saa käyttää yleisessä merkityksessä kyselytutkimuksesta. :-)

Antti Laaksonen [27.01.2003 20:16:47]

#

kalalle näkyy tulleen pakkomielteeksi Suomen Gallup Oy:n oikeuksista muistuttaminen. :)

kala [28.01.2003 07:33:52]

#

No mutta tällä saitillahan inistään muutenkin niin herkästi pikkuasioista (offtopic, kirjoitusvirheet, kielioppi, ...) että mielestäni tämän asian suhteen ei pidä tehdä poikkeusta! :-) :-) Eiköhän ole siis aloittaa vaikkapa koko "Gallupit ja kommenttijärjestelmät"-alueen uudelleennimeämisestä.

kala [28.01.2003 07:35:36]

#

Voisin toki kommentoida myös itse vinkkiä. CHMOD 666 muuttaa kaikille serverikoneen käyttäjille tiedoston luku- ja kirjoitusoikeuden. Eihän kukaan halua, että muut käyttäjät pääsevät muuttelemaan omia tiedostoja?

T.M. [04.02.2003 11:03:33]

#

no joo-o, jos vielä lisäisin yhen vähemmän järkevän kommentin tänne, kun niitä on täällä näin.
että mistä voitte tietää olenko ostanut oikeudet gallup-sanan käyttöön? :>

hmm.. ja vielä tohon CHMODdiin, että mikä on sitten se paras tapa antaa kirjotusoikeudet? KERTOKAA!


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta