Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB6: Tietokoneen käyttäjän tunnistus

Sivun loppuun

Teme [30.12.2002 14:33:49]

#

Tämä pieni API-käskyä käyttävä koodinpätkä selvittää tietokoneen käyttäjän käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnus palautetaan kyselyn jälkeen muuttujassa 'Tarkista_User'.

Tämä on API-käsky jolla käyttäjätunnus selvitetään:

Private Declare Function GetUserName Lib "advapi32.dll" Alias "GetUserNameA" (ByVal lpbuffer As String, nSize As Long) As Long

Ja tämä on sitten se varsinainen juttu, joka suorittaa kyselyn:

On Error Resume Next
    Dim sBuffer As String
    Dim lSize As Long


    sBuffer = Space$(255)
    lSize = Len(sBuffer)
    Call GetUserName(sBuffer, lSize)
    If lSize > 0 Then
        Tarkista_User = Left$(sBuffer, lSize)
        Else
        Tarkista_User = vbNullString
    End If

progo [31.12.2002 11:27:41]

#

Hieno esimerkki tästäkin asiasta ..

Teme [04.01.2003 16:07:25]

#

Kiitoksia!

Monkkats [28.09.2003 22:15:42]

#

Mä en saanu toimii. Siis mihi noi pitää laittaa ees? Moduleenko kaikki vai mihin?

Monkkats [30.09.2003 19:40:51]

#

Olis kiva jos joku vaivautuis lähettää mulle sähköpostiin zipattuna ton kaikkina frm, jne... tiedostoina. Mun sähköposti osote on monkkats@hotmail.com

miiro [09.11.2003 16:42:01]

#

kaikki vaa formii...?

miiro [22.12.2003 15:26:28]

#

siis pitääks toi apikäsky laittaa moduliin

Fisher [01.03.2004 20:38:40]

#

Private Declare...

Jos sen laittaa moduuliin, se toimii vain moduulissa. Laita kohtaan option explicit.

Fisher [22.03.2004 14:23:36]

#

saako saman salasanalle?

CoDeR [16.11.2004 09:02:35]

#

kyl semmonen tietääkseni on .. mutta sitten kun saat sen salasanan niin se on muistaakseni cryptattu :( ...

D4_B34M [13.12.2004 21:15:15]

#

lainaus:

kyl semmonen tietääkseni on .. mutta sitten kun saat sen salasanan niin se on muistaakseni cryptattu :( ...

Vaikka wintoosa on päin per* tehtykki ni ei sentään niin paljon että salasanan saisi parillä koodirivillä jossakin hikisessä vb ;)

Jeppejl [12.07.2005 17:51:06]

#

lainaus:

lainaus:

kyl semmonen tietääkseni on .. mutta sitten kun saat sen salasanan niin se on muistaakseni cryptattu :( ...

Vaikka wintoosa on päin per* tehtykki ni ei sentään niin paljon että salasanan saisi parillä koodirivillä jossakin hikisessä vb ;)

No itse asiassa saa... mutten taida kertoa tässä miten... ;)
Tosin jos haluaa ettei se ole kryptattu niin täytyy kirjottaa väh. 76 riviä koodia. Olen tekstannut...

Mobel [11.12.2005 20:52:33]

#

Ton salasananhan saa selville kun vaan hakeesen seuraavaa polkua pitkin: C:\WINDOWS\system32\config\SAM.
Tuolta kun avaa ton SAM -tiedoston niin sieltä löytää salasanat. Tosin ne pitää unscryptata, mutta siihen löytyy ohjelmia netistä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta