Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: C++: Bitmappien käyttö Allegrolla

Sivun loppuun

Teevati [29.12.2002 12:10:05]

#

Tälläinen bitmap flippaus ruudulle. Eikäs sitten whinetä kommenteista, parempi nuokin kun ei mitään. !WARNING! This text includes bad finnish.

#include <allegro.h> // Täytyyhän allegron kirjasto lisätä

int main(int argc, char *argv[])
{
 allegro_init();       // valmistellaan allegro
 install_keyboard(); // Asennetaan näppis

 set_color_depth(16); // Säädellään värit
 set_gfx_mode(GFX_AUTODETECT, 320,200,0,0); //Vaihdetaan graffamoodia
 BITMAP *kuva; //luodaan muuttuja johon datat asetetaan
 kuva = load_bitmap("kuva.pcx", NULL); //ladataan kuvae
 readkey(); //Venaa napinpainallusta
 blit(kuva, screen, 0,0,0,0,480,360); //flipataan ruudulle
 readkey(); //Venaa että käyttäjä painaa nappia
 destroy_bitmap(kuva); //Vapauttaa bitmapdatan

 return(0);
}
END_OF_MAIN()//Ilman tätä tää ei välttämättä käänny

Teevati [30.12.2002 21:49:17]

#

palautteen pyyntö on pakollista

progo [31.12.2002 10:33:45]

#

Ja tähän esimerkkiin tarvittaisiin siis 16-bittisin värein koristeltu bitmappi?

progo [31.12.2002 10:37:53]

#

Millä kuvalla itse testasit tätä, ja olisi myös hyvä, että jostain löytyisi sit linkki siihen kuvaan, kun ite en nyt jaksa tehdä sopivan kokoista bitmappia tähän ym. ym.

Teevati [02.01.2003 20:07:05]

#

Ei tavitse olla 16-bittisin koristeltu. bmp formaatti käy myös. kuvan koolla ei muistaakseni/tietääkseni ole väliä.

SQ [26.03.2003 08:14:29]

#

"Cannot open include file: 'allegro.h': No such file or directory"

odys [23.06.2003 14:49:15]

#

SQ sulla ei oo varmaan allegro kirjastoa?
Kota etsiä googlella.

maalari [12.04.2004 13:52:57]

#

Hyvä homma ku satuin vilkasee tätä sivua tästä tulee olemaan apua.

Orava- [06.05.2004 22:53:24]

#

Asensin Allegrot, mutta:

c:\tekstit\koodi\bitmppau.c(10) : error C2065: 'bitmap' : undeclared identifier
c:\tekstit\koodi\bitmppau.c(10) : error C2065: 'kuva' : undeclared identifier


Nämä kaksi erroria tuli kun yritin kääntää, mitäh?

aloitteleva [26.06.2005 20:21:06]

#

Se antaa mulle helvetin monta errorii.
Miksi?


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta