Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: Tiedoston avaus (C++)

Sivun loppuun

LL [28.12.2002 15:44:43]

#

Huomasin ettei ole yhtään tiedostonavaus systeemiä C++:ssalle, joten päätin tehdä sellaisen. Joo, ja tässä ei sitten käytetä noita fopen ja freadia, vaan ihan uutta tyyliä minullekkin. Tuo näyttää yksinkertaisemmalta kun tuo toinen tyyli, niin tämänhän se piti opetella.

#include <iostream>
#include <fstream>

using namespace std;

int main ()
{
  char nimi[10];
  ifstream filu;
  cout<<"Anna tiedoston nimi: ";
  cin>>nimi;
  filu.open(nimi);
    if (filu.is_open())
    {
      while(filu.good())
       cout << (char) filu.get();
      filu.close();
    }
   else
   {
       cout << "Tiedostoa ei löydy!";
   }
  return 0;
}

LL [29.12.2002 14:50:25]

#

Elkääkä haukkuko. Eka vinkkini ja eikä tämä IHAN turha ole.
Mutta oli vähän tyhmästi sanottu tuo "uutta tyyliä minullekkin". En ole kovin kokeut tässä C++:sassa.

LL [29.12.2002 14:51:09]

#

Niin, ja kääntyy ainakin Dev-C++:ssalla. Kai muillakin...

Teevati [29.12.2002 21:16:27]

#

Ihan hyödyllinen vinkki, olisin kyllä kaivannut hieman enemmän kommentointia.

LL [29.12.2002 22:16:45]

#

No, jos on vähänkään englannintaitoa niin kyllä tuon ymmärtää

tuobbi-89 [29.12.2002 23:20:39]

#

Joo, tuosta voi olla tulevaisuudessa minullekin hyötyä! Hyvä vinkki! :)

KimmoKM [30.12.2002 11:06:38]

#

JOs alan jossain välissä opettelemaan C++aa niin tämä vinkki tulee tarpeeseen.

progo [30.12.2002 13:25:50]

#

Hyödyllinenhän tämä on, vaikka mitä LL selittääkin ... :)

Teevati [31.12.2002 09:39:12]

#

Fstreamista on hankala löytää tietoa, siksi tulevaisuudessa saisit LL tehdä lisää näitä =D

nomic [23.07.2003 23:48:11]

#

pitäisi ehkä oma kääntäjä päivittää *nauraa*
joo no mul on kivikautinen (stone) toi kääntäjä
eli kyseessä on borland c++ 5.02 *nauraa lisää* no vähäsen jouduin muokkaamaan että toimi mun lelulla
valitti heti:

if (file.is_open())

ja mukava vinkki oli kyllä koska itse en ole oikein tuota tiedoston aukaisemista hallinnut (mitä nytten edes hallitsisin...)
mutta lisää Fstreamia kehiin!!!
joo pakko päivittää oma lelu...tai hommaa kokonaan uus :D
mutta lisää...hieno ekaksi vinkiksi eli siitä propsit ja kommenttia ei edes tarvittu ku koodi ei ollut niinkään tökeröä minun silmiini eli "keep going!"

SQ [30.07.2003 13:28:49]

#

Kääntyi kyllä Microsoftin Visual Studion 6 C++:llakin. Jotai nerroreita kummiski antaa:

Loaded 'C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL', no matching symbolic information found.
The thread 0xFFF32A0F has exited with code 0 (0x0).
The program 'C:\Omat tiedostot\Debug\Cpp1.exe' has exited with code 0 (0x0).

Syötin tohon ohjelmaan notepad. Ja heti ku olin syöttäny ohjelma kaatu. Mutta ihan hyvä. Mitäneen vähän vielä muokata.

ZcMander [01.09.2003 16:10:19]

#

Miten se tiedosto pitää laittaa siihen?

Monkkats [04.10.2003 21:22:57]

#

No siihe pitää laittaa sen tiedoston polku esim C:\WINDOWS\nimi.txt ja iha hyödyllinen toi kyl on :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta