Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: C++: Arvaa luku

Sivun loppuun

Teevati [19.10.2002 09:00:34]

#

Tämä olisi yksinkertainen arpoja. Arvaa luku ennenkuin ohjelma sammuttaa itsensä.

Ohjelma testattu DJGPP:llä.

#include <iostream>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>

using namespace std;

int main (void)
{
 srand(time(0));
 int j=0, h=0, g=0;
 h=rand()%100;
 cout << " **** Arvaa luku **** \n";
 cout << " **** By Teevati **** \n\n";
 cout << "Minulla on luku asteikolla 1-100. \n Yritä arvata se 6 arvauksella:";


 do{

  cin >> j;
  cout << "\n";

  if( j<h )
    cout << "Lukuni on suurempi ";
  else if( j>h)
    cout << "Lukuni on pienempi ";
  else{
  cout << "Oikein!";
  break;
  }
  g++;

 }while( g<6 );

cout << "\n\nLukuni siis oli " << h;

return 0;
}

progo [20.10.2002 11:02:42]

#

Ihan mojova esimerkki, mutta aika tavanomainen. Kyllä tuo aloittelijoihin menee. Teepäs sellanen arvauspeli, että täytyy 10 sekuntiin saada numero selville. Saattaa mennä sähläykseksi :)

Teevati [20.10.2002 13:04:18]

#

Kaikki eivät välttämättä tiedä arpoja funktioita.

thefox [20.10.2002 16:43:36]

#

"Minulla on luku asteikolla 1-100"
Eipäs olekaan vaan asteikolla 0-99 :)
Sisennyksiä jäin kaipaamaan jälleen kerran :) Mutta mikäs tuossa.. kai tuostakin joku hyötyy...

Teevati [20.10.2002 16:55:45]

#

Kaikki eivät välttämättä tiedä arpoja funktioita.

Lord Juha [21.10.2002 13:19:18]

#

Tein tollasen kun alottelin...
Ihan kiva ESIMERKKI ohjelmaksi

Hakkeri [30.12.2002 16:40:07]

#

Koodissa taitaa olla, jotain vikaa...
Minun matematiikan tietojeni mukaan 90 ei ole pienempi kuin 87...
Jos ei koodissa taisin löytää uuden vian koneessani...

Hakkeri [30.12.2002 16:42:11]

#

Ohjelmalla taitaa olla ongelmia luvun 90 kanssa...

Hakkeri [30.12.2002 16:43:01]

#

71 pienempi, kuin 70???
Missä bugi???

Gix [08.06.2003 20:11:06]

#

Onko toi otettu suoraan jostain c++ kirjasta? Jos ei ni hipoo kyllä aika läheltä, mutta eipä tuo mitään, kelpo ohjelma...

Gix [08.06.2003 20:11:53]

#

Onko toi otettu suoraan jostain c++ kirjasta? Jos ei ni hipoo kyllä aika läheltä, mutta eipä tuo mitään, kelpo ohjelma...

Jenny [25.02.2004 03:50:39]

#

Oon ihan aloittelija ohjelmoinnin suhteen, miten ton sais toimimaan Borland Jbuilderissa?


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta