Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB6: tiedoston hallintaa FSO:lla

proffa [17.09.2002 19:02:47]

#

<h1> VB ja FSO</h1>
<p> tän pitäs toimii kaikis
koneis jossa on tietty VB ite onn kirjottanu tään
6.0:lla mutta toimii ainaskin 4.0 asti</p>

' Avaus
Private Sub comAvaus_Click(Index As Integer)
    Dim fso As Object
    Dim Tiedosto As Object
    Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Set Tiedosto = fso.OpenTextFile("c:\filunimitähän.txt", 1)
        Text1.Text = Tiedosto.ReadLine
    Tiedosto.Close
end sub
' Tallenus
Private Sub comTallenus_Click(Index As Integer)
    Dim fso As Object
    Dim Tiedosto As Object
    Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Set Tiedosto = fso.CreatTextFile("c:\filunimitähän.txt", True)
    Tiedosto.WriteLine Text1.Text
    Tiedosto.Close
end sub

Aku2 [31.12.2003 19:02:45]

#

Hatusta heitettynä...
Tuo ei toimi, jos "filunimitähän.txt" tiedostoa ei ole tai löydy.
Tämän vuoksi olisi hyvä tehdä tarkistus löytyykö sellaista ja jos ei, niin luodaan vaikka tyhjä sellainen.
Samoin tuo koodi ei lue kuin ensimmäisen rivin.

Tämän rivin:

Text1.Text = Tiedosto.ReadLine

Voi korvata myös näin:

Text1.Text = Tiedosto.ReadAll

Jolloin se hakee koko tekstitiedoston sisällön Textboxiin

arisau [07.03.2004 23:51:22]

#

Saisko vähän oppia :-) Miten tuohon liitetään Aku2:n mainitsema tiedoston olemassaolon tarkastus ja luonti.

Mamfi [19.04.2004 21:34:59]

#

Mikä toi 'fso' siis on?? Minkä se luo? Vai onks se se joka avaa tiedoston kirjotettavaks?

Aku2 [02.05.2004 00:23:23]

#

FSO on lyhenne File System Objectista.
Se on kätevä tapa luoda, kirjoittaa ja lukea tiedostosta.

Tuohon voi lisätä sen tiedoston tarkistuksen vaikka näin:

' Tarkistetaan löytyykö jo tiedosto
If fso1.FileExists(App.Path & "\kansio\" & "tiedosto.Txt") = True Then

Ja tuohon then perään mitä tekee, jos se löytyy.
Else lauseella sitten vaikka pelkkä exit sub perään tai luodaan tyhjä tiedosto.

hunajavohveli [19.06.2004 16:12:11]

#

lainaus:

Tuo ei toimi, jos "filunimitähän.txt" tiedostoa ei ole tai löydy.

Niin, eiköhän tuo "filunimitähän.txt" ollut vain esimerkki, joka on tarkoitus korvata haluamallaan tiedostonimellä.

AakenStein [15.12.2006 13:56:19]

#

Set Tiedosto = fso.CreatTextFile("c:\filunimitähän.txt", True)

Pitäisi olla..

Set Tiedosto = fso.CreateTextFile("c:\filunimitähän.txt", True)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta