Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: QB: Inkeytä quubasicilla

Sivun loppuun

juhaz [10.05.2002 18:21:18]

#

Löysinpäs tälläisen jutun, että sitten, kun ohjelmaa ajetaan ja painaa esciä niin ohjelma sammuu ja sittenpähän tutkin quickbasicin ohjetiedostoja niin löytyi tuohon
numero hommeliin lisää numeroita, että jotkin muut näppäimet toimisi, mutta microsoftilla on näköjään aivot kadonneet johonkin ja nämä numerot sattuvat olemaan väärien paikalla, joten pystyisikö joku käyttää iltansa siihen, että kertoisi minulle mahdollisesti nämä muut näppäimet. Juu juu! Tiedän, että ei välttämättä tarvitse edes niitä numeroita laittaa vaan jokin kirjain niin se toimii sillä kirjaimella, mutta enemmän kiinostaisi juuri tälläiset F1:ä F12:a ja shiftit ja muut.

DO
    PRINT "Press the escape (Esc) key to stop!"

LOOP UNTIL INKEY$ = CHR$(27)

juhaz [10.05.2002 18:48:43]

#

Pahoittelen, että viesti tuli pari kertaa, mutta tätä ei näkynyt äskön. Näytti siltä kuin tämä olisi vain kadonnut lähetyksen jälkeen.

snakari [10.05.2002 20:40:14]

#

Semmonen vinkki ois hyvä, kun painaa näppäintä se näyttää näppäimen koodin!

Antti Laaksonen [10.05.2002 20:47:41]

#

Tässä...

DO
IF INKEY$<>"" THEN
LOCATE 1:PRINT INKEY$
END IF
LOOP

trinit [11.05.2002 10:41:33]

#

Näppäimiä voi lukea myös suoraan näppäimistöportista (hexana h60) INP() funktiolla. Katso esimerkki: http://www.saunalahti.fi/~trinit/cgi-bin/forum/YaBB.pl?board=vinkkeja;action­=display;num=1021102444;start=0


---
Tero Pietilä - http://trinitforums.cjb.net

zelda [19.05.2002 12:44:17]

#

En oikein tajunnut tuota miten näppäin koodin saa selville. Kokeilin molempia koodeja trinitin ja Antti Laaksosen suosittelemia. Nyt pitäisi saada näppäinten L ja U koodit yhtä ohjelmaa varten.
Kiitos

Antti Laaksonen [19.05.2002 12:47:23]

#

Ei siihen välttämättä näppäinkoodeja tarvita:

DO
SELECT CASE UCASE$(INKEY$)
CASE "L"
PRINT "Painoit L"
CASE "U"
PRINT "Painoit U"
END SELECT
LOOP

zelda [19.05.2002 12:52:42]

#

Kiitos
Tuntee olonsa vähän tyhmäksi kun ei hogannu kokeilla "normaaleilla" kirjaimilla.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta