Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: ISO kirjaiminen tekstitila

Osmo Happonen [24.06.2002 14:49:27]

#

tässäon (taas turbopacalilla) vinkki kuinka saa 40 x 12,5 kmerkin kokoisen teksti tilan. aivan oikein, se on 12 ja puoli merkkiä korkea ! ! kirjaimet on tosi isoja ja on aika jännän näköinen tila. käyttöalustus on vgaa-rekisterillä ja vaikka allaolev vinkki on pascal niin sen voi aika helposti muuttaavaikka Q Basiciksi. vaikka gui-menu olisi näyttävänpi tällä erikois teksti tilalla

uses crt;

var t:byte;
begin
clrscr;
port[$3D4]:=$11; T:=port[$3D5]; port[$3D5]:=T AND $7F;
port[$3C2]:=$67;
port[$3D4]:=$0; port[$3D5]:=$2D;
port[$3D4]:=$1; port[$3D5]:=$27;
port[$3D4]:=$2; port[$3D5]:=$28;
port[$3D4]:=$3; port[$3D5]:=$90;
port[$3D4]:=$4; port[$3D5]:=$2B;
port[$3D4]:=$5; port[$3D5]:=$A0;
port[$3D4]:=$6; port[$3D5]:=$BF;
port[$3D4]:=$7; port[$3D5]:=$1F;
port[$3D4]:=$8; port[$3D5]:=$0;
port[$3D4]:=$9; port[$3D5]:=$CF;
port[$3D4]:=$10; port[$3D5]:=$9C;
port[$3D4]:=$11; port[$3D5]:=$8E;
port[$3D4]:=$12; port[$3D5]:=$8F;
port[$3D4]:=$13; port[$3D5]:=$14;
port[$3D4]:=$14; port[$3D5]:=$1F;
port[$3D4]:=$15; port[$3D5]:=$96;
port[$3D4]:=$16; port[$3D5]:=$B9;
port[$3D4]:=$17; port[$3D5]:=$A3;
port[$3C4]:=$1; port[$3C5]:=$8;
port[$3C4]:=$3; port[$3C5]:=$0;
port[$3C4]:=$4; port[$3C5]:=$2;
port[$3CE]:=$5; port[$3CF]:=$10;
port[$3CE]:=$6; port[$3CF]:=$E;
port[$3CE]:=$1; port[$3CF]:=$0;
writeln('klkldfok');

readln;
asm mov ax,03h; int 10h; end;

end.

Dj Wolf [25.06.2002 09:53:02]

#

Vai että helposti QBasiciksi... Pistäkäähän koodia jos tuon ihmeen onnistutte tekemään :)

Osmo Happonen [25.06.2002 10:56:43]

#

no pikku vinkkinä
alkuun ehkä varmuuden vuoks

SCREEN 0
WIDTH 40

sitten nuo portti-rivit vaihtuu allaolev tyylillä

port[$ABC]:=$123;

-->

OUT &HABC, &H123

sitten se on valmis

lopuksi kannataa laittaa varmaan

SCREEN 0
WIDTH 80

En ole nyt kokeillut tuota mutta pitäisi kai toimia? Kertokaa jos auttoi.

Dj Wolf [25.06.2002 14:36:19]

#

Hmm... Pitää kokeilla. Itse kun en ollut perehtynyt tuohon QB:n OUT -käskyyn, niin en tiennyt tuota hommelia.

thefox [25.06.2002 15:32:43]

#

Kaipa sen pitäisi toimia. Tai siis, jos tuo Pascal-proggis toimii niin sitten myös QB:ssä.

haxor [27.06.2002 23:56:25]

#

tosi helppo onkin vaantaa basiciksi ku oot vaantanyt tonne asmiaki

Osmo Happonen [28.06.2002 08:48:36]

#

mutta jokohanminä ylä puolella tossa että sen "asmi" Pätkän sijaan on SCREEN0 WIDTH80

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta