Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB6: FastShow näyttää kuvan....

Sivun loppuun

netman87 [03.05.2005 12:41:39]

#

Lataa kuvan ja tekee ikkunan saman kokoiseksi, jos kuva yli 75% näytön koosta muuttaa sen 50% näytöstä...
Käyttää windowssin tai ie:n omaa kuvankatselu juttua... mutta testissä ollut valmis softa vei rammia 5mt ja samalla kuvalla ie 12mt... kun myös prosessorin käyttön piikki oli paljon isompi ie:llä...

Ilmainen ja tätä tulee levittää....
(Kesken ja työn alla)

' Kevyt ja nopea kuvan katselu ohjelma... Ilmainen...  Demo koska varsinainen valmis projekti on kesken... Levitä niin paljon kuin voit... :)
' Varsinaiseen ohjelmaan tulee paljon säätöä...  Tämä versio on kevyempi...
'
' Markus_aho87@hotmail.com
'
' Http://kotisivu.mtv3.fi/netman69/fastshow.zip

Private Sub Form_Load()                     'kun käynnistetään
Dim polku As String                         'muuttuja tiedostopolulle
polku = Command$                            'haetaan käsky (esim "c:\kuvat\kuva.jpg")
If Command$ = "" Then                       'jos käskyä ei ole
polku = App.Path + "\Default.jpg"           'kirjoitetaan poluksi default.jpg ohjelman hakemistosta
Image1.Picture = LoadPicture(polku)         'ladataan kuva
Else                                        'muutoin
Dim muutos As String                        'muuttuja muutos polun muokkaamista varten
Dim pituus As Integer                       'muuttuja pituus polun muokkausta varten
pituus = Len(polku)                         'tarkistaa polun pituuden
polku = Left(polku, pituus - 1)             'poistaa yhden merkin
pituus = Len(polku)                         'laskee uuden pituuden
polku = Right(polku, pituus - 1)            'poistaa yhden merkin
MsgBox polku
Image1.Picture = LoadPicture(polku)         'lataa kuvan määritetystä polusta
End If
Image1.Stretch = True                       'muuttaa kuvan/kuvaruudukon oikean kokoiseksi
Dim suhde As Integer                        'muuttuja kuvan pienentämistä varten
suhde = Image1.Width / Image1.Height        'laskee suhteen
Image1.Top = 0                              'kuvaruudun sijainti ikkunassa aivan ylös
Image1.Left = 0                             'ja vasemmalle
Form1.Width = Image1.Width                  'ikkuna kuvan levyiseksi
Form1.Height = Image1.Height                'ja sama korkeudelle
End Sub                                     'ohjelma avattu :)

netman87 [03.05.2005 12:43:53]

#

Mielipiteitä ja ideoita mitä valmis ohjelma tekisi...

netman87 [03.05.2005 12:58:50]

#

muuttaa viel korkeus leveys suhteen väärin.... kun en laiskuuttani ole jaksanut korjailla... :/

esakom [03.05.2005 13:38:30]

#

tuo polun tutkiminen on hanurista, eihän siitä mene läpi edes c:\temp\kuva.jpg

Jos välilyöntien kanssa on ongelmia, tutki ensin instr:llä onko polussa välilyöntiä ja sitten käytä blazen keskustelussa antamaa vinkkiä.

Etkä voi olettaa että käyttäjän ohjelmahakemistossa on default.jpg, jos et sitä ohjelmasi mukana toimita.

Ja ei kai tällä ie:n kanssa ole mitään tekemistä...?

Sisennykset ois hyvä olla.

Spongi [03.05.2005 14:38:09]

#

Eihän tossa koodissa ole mitään ie:hen liittyvää.

netman87 [03.05.2005 16:12:31]

#

no en tiedä millä se nuo kuvat aukoo niin arvailen että jollai windows:sin omalla ja esim mese käyttää ie:t ja silleen... Se on tosiaan kesken... ja silleen.... ja se default kuva on mukana tos zip:is :P

netman87 [03.05.2005 16:14:27]

#

olen tehnyt tuon koulussa ja kuvat ovat olleet verkko kansiossa joten tuo on tehty sen pohjalta miten //johan/share... .../kuva.jpg aukeaa..

netman87 [03.05.2005 16:16:34]

#

kaippa tuosta näkee että se on vaan testikoodi... ja pohja oikealla... taroitus tuolla olla täällä on että tekin testaatte ja saan näin tehtyä sen vähempi bugiseksi... :D
ja kun olen opetellut qbasic:in pohjalta koodaamaan ja kokeilemalla... joten ei mun koodilta viel voi paljon odottaa... :(


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta