Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: tunnista VGA:aasi

Osmo Happonen [18.06.2002 09:16:04]

#

jos haluat tehedä oikein hyvän ohjelman joka tarkistaa onko koneessa kaikki ominaisuudet mitä aijot käyttää niin olisi hyvä esim kokeilla onko VGA näyttö saatavilla

alla on pieni ja tosi kätevä Pascal Unit jolla voi tsekata (assembler avulla) onko VGA Näyttöä koneessa

unit tunnivga;

interface

function tunnistavga:boolean;

implementation

function tunnistavga:boolean;
var a,b:byte;
begin
 tunnistavga:=false;
 asm
  mov ax,01a00h
  int 10h
  mov a,al
  mov b,bl
 end;
 if (a=$1a) and (b in [7,8]) then tunnistavga:=true;
end;

end.

Antti Laaksonen [19.06.2002 15:24:45]

#

Sinänsä hyvä vinkki, mutta tuskin sellaisia koneita enää kovin paljon käytetään, joiden näytöissä ei ole VGA-tukea...

Grey [19.06.2002 20:49:36]

#

Näytöistä puheen ollen. Osaisiko kukaan tehdä sellaista hommaa, joka tutkii kaikki mahdolliset tiedot näytönohjaimesta mallista muistiin. Kertoo mitä resoluutioita ja värisyvyyksiä se tukee. Ja testaa myös onko näytönohjaimessa kuinka hyvät 3D-ominaisuudet? Miten olisi? Osaisiko?...

-Grey-

WhiteCrow [21.06.2002 20:47:33]

#

Juu, helpostikin. Tarvitsee vain katsoa IDirect3DDevice8 -interfacen GetDeviceCaps()-metodin palauttamaa struktuuria. Siinä luetellaan mm. kaikki näyttölaitteen tukemat 3d-ominaisuudet sekä paljon muuta.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta