Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB6: Yhteysnopeuslaskuri

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [28.05.2002 18:05:33]

#

Tämä VB-ohjelma mittaa Internet-yhteytesi nopeuden lataamalla isohkon tiedoston Ohjelmointiputkan palvelimelta ja ilmoittaa sitten yhteyden nopeuden kilotavuina sekunnissa. Samalla ohjelma toimii esimerkkinä Internet Transfer Controlin käytöstä, jollainen pitää luonnollisesti olla Formilla (Inet1) kuin myös painike (Command1).

Private Sub Command1_Click()
    MousePointer = 11
    Caption = "Kopioidaan tiedostoa Ohjelmointiputkasta...odota hetki"
    Dim a As Single
    a = Timer
    x = Inet1.OpenURL
    a = Timer - a
    MsgBox "Yhteytesi siirtonopeus on " & Int(1000 / a) & " kt/s"
    Caption = vbNullString
    MousePointer = 0
End Sub

Private Sub Form_Load()
    Command1.Width = 2000
    Command1.Caption = "Laske Internet-yhteyden nopeus"
    Inet1.Protocol = icHTTP
    Inet1.URL = "https://www.ohjelmointiputka.net/testit/testi.dat"
End Sub

Jaakko [29.05.2002 20:50:49]

#

hyvä!

juhaz [29.05.2002 22:35:06]

#

Hmm? Onkohan tuo paketti liian pieni? Meinaan, kun tuossa pitäisi normaalisti mulla siinä vaiheessa kilotavuina lukea 4???kt =)

Yhteys on teekkarikylästä (100meganen) ja edomestakin tulee 110megan paketti tällä hetkellä.... siis äsken niin jotakuinkin yli 4mt/s, joten ihmettelen saamaani tulosta.... 200kt/s (ei voi tuo 200kt/s pitää paikkaansa)

juhaz [29.05.2002 22:35:47]

#

ja tuolla jotakuinkin 4megaa sekuntissa tuli tarkoitin, että tuli enemmänkin sekuntissa.

Antti Laaksonen [29.05.2002 22:48:49]

#

Paketti on 1 Mt -kokoinen, joten niitä pitäisi mennä yhteydelläsi neljä sekunnissa. Todennäköisesti yhteytesi nopeus kiihtyy vähitellen, eikä se aluksi ole vielä huippunopeudessaan. Varmaa on kuitenkin, että siirtonopeus oli tuolloin 200 kt/s, oli sitten hitauden syy mikä tahansa. Toisaalta suuremman paketin laittaminen ei ole tarkoituksenmukaista, jotta ohjelma sopisi modeeminkäyttäjillekin - noin nopeita yhteyksiä kuitenkin kai on melko harvassa.

Itselläni siirtonopeus tuli aivan oiken (reilut 100 kt/s - perus-ADSL).

juhaz [29.05.2002 22:58:42]

#

Arvelinkin vähän tuota, että paketti on liian pieni minulla olevalle yhteydelle =)

No eipä tuossa sitten mitään.... täytyy kopioida sitten tavaraa edomesta, että pystyy vertailemaan toisten kanssa... tai sitten tehdä jonnekkin itse isompikokoinen testi.dat tiedosto ja kopioida sitä. Muuten... haittaako jos mä lainaan tuota juttua omaan ohjelmaan? Tietenkin voin laittaa omille sivuilleni tuon testi.dat tiedoston ja muuttaa tuota inetl.URL = "?/testi.dat" juttua... ööö... ja jos annat luvan käyttää niin kyllä voin erikseen mainita tuosta osasta, että se on sinun kertomasi... tosin itselläni oli tuolla "ohjelmointi" kansiossa samantyylinen, mutta toimimaton.

Antti Laaksonen [29.05.2002 23:04:14]

#

Käytä rauhassa tuota omien ohjelmiesi pohjana, ei tarvitse mitään mainita minusta.

Mutta yksi varoituksen sana: muistathan, että tuollaisten suurempien tiedostojen toistuva kopiointi kuluttaa melko paljon serverin kaistaa. Esim. Ohjelmointiputkassa on rajana 3 Gt/kuukausi, ja jos joka päivä kopioitaisiin yhtä paljon kuin tänään (monet ovat kokeilleet tätä ohjelmaa), raja ylittyisi reilusti.

juhaz [30.05.2002 00:04:45]

#

Ai niin... no täytyy miettiä asiaa tarkemmin. No tuskinpa sille ohjelmalle nyt kuitenkaan käyttäjä puolta paljoa tule, mutta täytyy katsoa asiaa. Nyt olen tapellut kuitenkin ohjelman muiden ongelmien kanssa enkä haluaisi heti lisätä ongelmia ohjelmoinnissa.

Grey [31.05.2002 22:45:52]

#

Kokeilin itse saada tuota toimimaan, mutta ei siitä mitään tullut. Omistan kyllä Visual Basic kääntäjän ja silleen.

Mutta, noh, en minä tuosta koodista tullut puhumaan, vaan näytän erään kivan laskutoimituksen, jolla voi laskea modeemi/ISDN/ADSL/kaapeli yhteydensä latausnopeuden kilotavuissa. Tulos kertoo vain oletettavan latausnopeuden. Linjat kun ovat linjoja ja silleen. Esimerkkinä on 56 Kbps modeemi, mutta lasku toimii kaikilla yhteyksillä:

56 Kbps kerrotaan 1000, eli saadaan arvo bps-lukemina.

56 000 jaetaan 8.

Tulos on siis nyt siis tavuina, mutta jaettuna 1024 saadaan lukema kilotavuina.

Simppeli. Sikäli kun Mbps, Kbps ja bps ilmoittavat tiedonsiirron bitteinä, eivät megoina, kiloina tai tavuina. Eli siis esim. 256 Kbps ADSL ei siirrä 256 Kt sekunnissa vaan noin 32 Kt. Jep, tälläinen siis.

-Grey-

PS. Toimii myös verkkokorteillakin.

PPS. Ja en kehu, mutta osasin itse kehittää tämän laskukaavan tietojeni pohjalta. Ei mitään ihmeellistä. Melko arkista...

PPPS. Kysyttävää?..

daqu [07.06.2002 23:04:25]

#

En millään paheksu "omaa" laskutapaasi mutta eikö vain olisi helpompaa jakaa yhteyden nopeus kahdeksalla? esim 256/8=32 ja tuloshan tulee kt/s

Niko [09.07.2002 21:02:14]

#

mulle tuli 87kt/s

Lord Juha [02.10.2002 16:35:09]

#

Thank´s toi tuli tarpeeseen!

jcd3nton [23.07.2003 22:37:39]

#

En kyllä käsitä! Ei kai tuo voi pitää paikkaa????????

näyttää siirtonopeudexi 18934 kt/s

en usko!

ilmoitus tulee saman tien, kun naksautan sitä painiketta.

Monkkats [29.09.2003 21:21:48]

#

Iha kiva.

Mandfred [17.10.2003 20:15:21]

#

No johan pomppaa noeudet :-)

Aluksi näytti 266 kt/s, sen jälkeen 1864 tai 1596 kt/s.
Mul tulee kans ilmotus heti nappia painaessa.

Fisher [18.05.2004 20:34:13]

#

"Yhteytesi siirtonopeus on 13925 kt/s"
Aika nopea? vai ehkä liiankin nopea?

Tazca [02.02.2005 20:22:22]

#

Mulla on tällanen puksuti-puksuti ISDN 128k (ADSL tulee ihan justiinsa!!), niin ensinnäkin tuon megan lataamiseen menee ~0,4 sekuntia, ja ohjelma näyttää sellaset ~2125kt/s, aika lol kylläkin. =D


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta