Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB6: Leikepöydän käyttäminen

Antti Laaksonen [26.05.2002 23:14:42]

#

Lyhyt esimerkki siitä, kuinka Visual Basicissa käytetään leikepöytää tekstin kanssa. Jotta ohjelma toimisi, on Formilla oltava kaksi painiketta (Command1 ja Command2) sekä tekstikenttä (Text1).

Private Sub Command1_Click()
    If Text1.SelText = "" Then
        MsgBox "Valitse kopioitava kohta!"
    Else
        Clipboard.Clear
        Clipboard.SetText Text1.SelText
    End If
End Sub

Private Sub Command2_Click()
    Text1.Text = Left$(Text1.Text, Text1.SelStart) & _
    Clipboard.GetText & Mid$(Text1.Text, Text1.SelStart + _
    Text1.SelLength + 1)
End Sub

Private Sub Form_Load()
    Command1.Caption = "Kopioi teksti"
    Command2.Caption = "Liitä teksti"
    Text1.Text = "Kirjoita jotain"
End Sub

hunajavohveli [20.06.2004 17:53:17]

#

Hyvin toimii, mutta tuolla kopioituja tekstejä voi liittää vain samaan ohjelmaan. Miten kopioidun kohdan saisi liitettyä vaikkapa Notepadiin? Yritin, mutta Notepadiin tuli vain tuo ohjelmakoodi, jonka olin juuri äsken kopioinut Visual Basiciin. Eli tuo ohjelma ei korvannut aikaisemmin kopioitua tekstiä.

Antti Laaksonen [05.03.2005 18:57:44]

#

Kuten keskustelussa selvisi, leikepöytä pitää tyhjentää ennen tiedon lisäämistä. Tein tarvittavan muutoksen koodiin.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta