Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Aikalaskuri

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [18.05.2002 19:42:11]

#

Tämä PHP-skripti ilmoittaa sekunnin tarkkuudella, kuinka pitkä aika johonkin tiettyyn päivämäärään on. Vuosi 2000 oli ja meni, mutta nyt voi alkaa vaikka odottaa päivää 20.20.2020, tai uuden vuoden tai kesäloman alkua. Kovin kaukaisia päivämääriä PHP:ssä ei voi käsitellä, vaan raja on jossain 2040 paikkeilla.

<?php
function ilmoitakesto($paiva,$kuukausi,$vuosi)
	{
	$aaika=mktime(0,0,0,$kuukausi,$paiva,$vuosi)-time();

	echo "<b>".$paiva.".".$kuukausi.".".$vuosi." on aikaa:</b><br>";

	echo intval($aaika/31536000)." vuotta, ";
	$aaika=$aaika-intval($aaika/31536000)*31536000;
	echo intval($aaika/86400)." päivää, ";
	$aaika=$aaika-intval($aaika/86400)*86400;
	echo intval($aaika/3600)." tuntia, ";
	$aaika=$aaika-intval($aaika/3600)*3600;
	echo intval($aaika/60)." minuuttia, ";
	$aaika=$aaika-intval($aaika/60)*60;
	echo intval($aaika)." sekuntia";
	}
ilmoitakesto(20,20,2020);
?>

(nimetön) [19.05.2002 10:42:42]

#

kohtalaisen turha skripti

Antti Laaksonen [22.05.2002 20:51:54]

#

Jes, hyvin menee, huomasin vasta nyt, että kuukausia on vain 1-12. No antaa olla..

Juuhaaa [30.05.2002 18:44:43]

#

Mites ton saa toimimaan?

Jake [09.06.2002 15:16:46]

#

kolme päivää kestää tajuta, että kuukausia on 12? kannattaisiko vaihtaa alaa?

TETRIS [23.11.2003 21:24:15]

#

20.20.2020? Miten kuukausia voi olla 20?

antti94 [20.02.2005 15:31:02]

#

Entä jos nettisivujeni tausta on musta?
osoite:
http://koti.mbnet.fi/aai

peeaa [10.07.2005 15:00:29]

#

Muuten jos kuukausi on 1-9 pitää se kirjoittaa 8 eikä 08

moptim [18.06.2007 18:15:23]

#

antti94, saat sopivan värin <div>eillä + CSS-määritteilla / <font>illa.

rax [18.06.2008 22:23:33]

#

antti94:
Voit tehdä vaikka näin:
<font color="white">
<?php // Tuo koodi ?>
</font>


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta