Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: QB: Matopel

Sivun loppuun

Ville Kumpulainen [13.05.2002 08:40:06]

#

Tässäpä qbasicille keskeneräinen matopeliesimerkki, jossa käännös asteittain, tosin astelukua suosittelen muuntamaan sopivaksi... Napit a-vasemmalle, d-oikealle, w-kasvata matoa, q-lopeta...

' tehnyt Ville Kumpulainen




SCREEN 12



RANDOMIZE TIMER



mato.pituus = 60

mato.kulma = 30

DIM mato.pix(999, 2)

mato.vauhti = 1

mato.vari = 2

kuolema = 0

kaannos = 1

pisteet = 0



mato.pix(1, 1) = 200

mato.pix(1, 2) = 200



WHILE kuolema = 0

GOSUB nappaimisto

GOSUB siirra.mato

GOSUB tormays.mato.ja.reuna

GOSUB piirra.mato

FOR i = 0 TO 999: NEXT i

WEND



END



piirra.mato:

PSET (mato.pix(1, 1), mato.pix(1, 2)), mato.vari

PSET (mato.pix(mato.pituus, 1), mato.pix(mato.pituus, 2)), 0

RETURN



siirra.mato:

vali.x = mato.pix(1, 1)

vali.y = mato.pix(1, 2)

rad.kulma = mato.kulma * (3.1415926535# / 180)

mato.pix(1, 1) = mato.pix(1, 1) + SIN(rad.kulma) * mato.vauhti

mato.pix(1, 2) = mato.pix(1, 2) + COS(rad.kulma) * mato.vauhti

FOR i = 2 TO mato.pituus

        vali2.x = mato.pix(i, 1)

        vali2.y = mato.pix(i, 2)

        mato.pix(i, 1) = vali.x

        mato.pix(i, 2) = vali.y

        vali.x = vali2.x

        vali.y = vali2.y

NEXT i

RETURN



tormays.mato.ja.reuna:

FOR i = 7 TO mato.pituus

        IF INT(mato.pix(1, 1)) = INT(mato.pix(i, 1)) AND INT(mato.pix(1, 2)) = INT(mato.pix(i, 2)) THEN kuolema = 1

NEXT i

IF INT(mato.pix(1, 1)) < 1 OR INT(mato.pix(1, 1)) > 639 THEN kuolema = 1

IF INT(mato.pix(1, 2)) < 1 OR INT(mato.pix(1, 2)) > 479 THEN kuolema = 1

RETURN



nappaimisto:

syotto$ = INKEY$

IF syotto$ = "a" THEN mato.kulma = mato.kulma + kaannos

IF syotto$ = "d" THEN mato.kulma = mato.kulma - kaannos

IF syotto$ = "w" THEN mato.pituus = mato.pituus + 5

IF syotto$ = "q" THEN kuolema = 1

IF mato.kulma > 359 THEN mato.kulma = 0

IF mato.kulma < 0 THEN mato.kulma = 359

RETURN

Heikki [01.06.2002 12:04:18]

#

Ei toimi. Tulee pres a key to continue
QB 4.5

Ville Kumpulainen [29.06.2002 13:16:46]

#

Jaa... omalla koneella se ainakin toimi hyvin... ja qbasiccini tais olla se 4.5. Kaannos kannattaa ehdottomasti vaihtaa johonkin 15....

Ville Kumpulainen [29.06.2002 13:19:31]

#

Ai niin, ja kaksi viimestä if-ehtoa kannattaa korjata, elikkä:

if mato.kulma>360 then mato.kulma=mato.kulma-360

if mato.kulma<0 then mato.kulma=mato.kulma+360

Imbator games [01.07.2002 14:10:18]

#

Oletko sattumoisin Oulusta? Tuli vain
mieleen että tunnen yhden sen nimisen

www.sunpoint.net\~imbator

Ville Kumpulainen [29.07.2002 11:47:52]

#

En ole Oulusta, vaan Lapinlahdelta (Lapinlahdella tarkoitan sitä Savossa sijaitsevaa käpykylää, en Helsingin mielisairaalaa ;-) ) Minulla on viimeistelyä vaille oleva valmis matopeli, josta en vielä tiedä, lähettäisinkö sen kilpailuun, kun kääntäminen ei suju. Se tulee jokatapauksessa kaikkien nähtäviksi kilpailun jälkeen ;-)

Ville Kumpulainen [29.07.2002 11:53:09]

#

Ja vielä mainostaakseni, kuvia pelistäni löytyy osoitteesta http://koti.mbnet.fi/~vilikki/index.htm Kolmasosan matopeliin käyttämästäni ajasta olen käyttänyt sellaisen piirto-ohjelman tyylisen ohjelman tekoon, jonka aion myös julkaista kilpailun jälkeen. Seuraavaksi olisi varmaan vuorossa jäätelömatoteema.

Ville Kumpulainen [29.07.2002 11:57:05]

#

Ja jos jollakulla on hyvä ehdotus teemaksi ennen kilpailun loppua, niin mailia vaan! Pelissä on muuten myös äänet, elikkä voi ehdottaa jotain ääntä. Ääni kuuluu, kun:
-omena syödään
-banaani syödään
-pääsee listoille
Jäätelöteemaan on luonnollisestikin tarkoitus pistää fanfaariksi jäätelöauton ääni...

Puhveli [26.04.2004 16:02:34]

#

Teoria toimii. Sisennyksistä tosin huomauttaisin, ja hidastustakin pitää lisätä.

Gary534 [08.05.2005 19:15:52]

#

Ihan hyvä vinkki ainakin minä tykkään tästä...

Juhko [19.07.2006 22:30:07]

#

AAAAA­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­ARRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHH­HH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SSSSSSSSSSSEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIII TTTTTTTTTTTTTTT­TO­OO­O­OO­O­OO­O­OO­OO­II­I­II­I­II­I­II­IIMMMMMMMMMM­MI­II­I­II­I­II­I­II­II!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chaosworm [03.03.2007 16:14:27]

#

Muuten hyvä, mutta heti aloituksessa mato osuu reunaan. mistähän mahtaisi johtua?


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta