Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB6: Windows-version selvitys

Antti Laaksonen [13.04.2002 12:48:19]

#

Välistä on hyvä tietää, millä Windows-versiolla ohjelmaa ollaan ajamassa. Tämä Visual Basic ohjelma tutkii Windowsin version GetVersionExA-funktion avulla.

Private Declare Function GetVersionExA Lib "kernel32" (lpVersionInformation As OSVERSIONINFO) As Integer
Private Type OSVERSIONINFO
        dwOSVersionInfoSize As Long
        dwMajorVersion As Long
        dwMinorVersion As Long
        dwBuildNumber As Long
        dwPlatformId As Long
        szCSDVersion As String * 128
End Type

Private Sub Form_Load()
    Dim versio As OSVERSIONINFO, x As Integer

    With versio 'alustukset
        .dwOSVersionInfoSize = 148
        .szCSDVersion = Space$(128)
    End With

    x = GetVersionExA(versio)

    AutoRedraw = True

    Select Case versio.dwPlatformId
    Case 1
        Select Case versio.dwMinorVersion
        Case 0
            Print "Windows 95"
        Case 10
            Print "Windows 98"
        Case 90
            Print "Windows ME"
        End Select
    Case 2
        Select Case versio.dwMajorVersion
        Case 4
            Print "Windows NT"
        Case 5
            Select Case versio.dwMinorVersion
            Case 0
                Print "Windows 2000"
            Case 1
                Print "Windows XP"
            End Select
        End Select
    Case Else
        Print "Tunnistamaton"
    End Select
End Sub

hunajavohveli [05.09.2004 11:50:32]

#

Tuosta voi todella olla hyötyä. Vanhemmat Windowsit kun eivät enää tue kaikkea, mitä uusimmat ohjelmat vaativat.
Olisko tuota mahdollista saada XP:n tapauksessa selvittämään, onko järjestelmä XP Home vai XP Pro?

gamehouse [26.06.2007 18:55:03]

#

Hieno!

gamehouse [09.08.2007 21:08:58]

#

Homman voi tehdä yhdellä rivilläkin! (ja se on tarkempikin!)

Shell "ver.exe"

Metabolix [27.11.2011 01:03:12]

#

Vinkki taitaisi tarvita uusia versionumeroita. En kyllä keksi montakaan tilannetta, jossa tästä olisi nykypäivänä hyötyä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta