Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Satunnainen teksti

Lantis [21.02.2002 07:28:23]

#

Esimerkissä teemme pienen vitsiarpojan.
Ensimmäisessä listauksessa olevan koodin laitamme sivulle mihin kohtaan haluamme tekstin tulevan.

Kuten huomaat, ensimmäisessä listauksessa päätetään minkä niminen on tiedosto, mistä tarvittavat tiedot haetaan.

Toisessa listauksessa on esimerkki miten tiedot laitetaan vitsit.txt tiedostoon. Esimerkissä on ensin otsikko ja sitten itse vitsi. Otsikko ja itse vitsi on erotettu | merkillä.

Otsikko on indeksoinnissa #0 ja itse vitsi #1, mitä enemmän lisäät vitsit.txt tiedostoon tietoja, sitä enemmän tarvitset lisätä ensimmäisen listauksen koodiin.

<?php

# Tiedosto missä on tiedot
$tiedosto = file("vitsit.txt");

srand((double)microtime()*1000000);
$entry = explode("|",$tiedosto[rand(0,count($tiedosto)-1)]);
?>
<b><?php print($entry[0]); ?></b><br>
<?php print($entry[1]); ?>

vitsit.txt

Kumpi ja kampi|Kumpi ja kampi tappeli, kumpi voitti.

Lantis [22.02.2002 20:47:33]

#

Toi on aika kökösti selitetty, mutta kumminkiin.

(nimetön) [28.06.2002 00:22:07]

#

Miten olisi

<?php
$tied = file("tiedostonimi");
echo ($tied[rand(0, count($tied))]);
?>

???

stere [25.02.2004 18:29:24]

#

EMMÄ TIIÄ NYT

mauku [17.10.2006 18:24:45]

#

lainaus:

EMMÄ TIIÄ NYT

EN MÄKÄÄN

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta