Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: VB:ssä controllin lataaminen?

jtk100 [08.05.2002 15:36:37]

#

Kysyisin seuraavaa. Kyseessä Visual Basic.

Miten otetaan käyttöön ohjelman ajon aikana jokin kontrolli?
Eli esim. on tyhjä Form ja siihen pitäisi saada Label-kontrolli. Nimenomaan ajon aikana.

Antti Laaksonen [08.05.2002 15:42:09]

#

Ensin on tehtävä yksi näkymätön LabelBox (Visible=False), jonka Index=0. Sitten ajon aikana vaikkapa:

Private Sub Form_Load
Load Label1(1)
Label(1).Left=100
Label(1).Top=100
Label(1).Visible=True
End Sub

jtk100 [08.05.2002 15:53:30]

#

Mutta entä jos ei ole ennestään yhtään Label-kontrollia, ei edes näkymätöntä. Eikö todellakaan onnistu kontrollin luominen "tyhjästä"?

Antti Laaksonen [08.05.2002 16:27:28]

#

En usko, ellei sitten jotenkin Apin kautta mutta se menee jo kikkailuksi. Ei siitä näkymättömästä LabelBoxista ainakaan minun mielestäni mitään suurempaa haittaa ole.

jtk100 [08.05.2002 17:57:35]

#

Joo, ei näkymättömästä LabelBoxista sinänsä haittaa ole, mutta tässä minun tapauksessa ei oikein käy hyvin.

Luulisi, että tuo olisi ihan perusjuttuja. Jos niitä kontrolleja saa laitettuja suunnittelutilassa, niin miksei sitten koodissa?

TIC [08.05.2002 20:50:33]

#

Kai niitä saa... En nyt muista miten.
Print "esko"
:) heh heh.

thefox [09.05.2002 18:12:28]

#

Saikohan New käskyllä tehtyä jotain? En voi testata kun ei ole VB asennettuna..

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta