Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: Woima

Sivun loppuun

herponen [11.04.2005 08:00:00]

#

Huomio! Tämä projekti on siirretty automaattisesti vanhasta projektijärjestelmästä. Aloitusviesti on projektin kuvaus sellaisena, kuin se oli 4.2.2008, ja seuraavat viestit siirtoon saakka ovat kommentteja.

Tekijät: herponen, sqwiik

Uusin versio: Woima Versio 1.0.2
Ohjelmointikieli: QuickBasic
Woima sijoittuu Täyssinän rauhan jälkeisille ajoille, eli ajoille jolloin Suomen aateliston kilpi loisti kirkkaanpana kuin koskaan ja maalaiset saivat kärsien kantaa harteillansa Suomen rahvaita. Peli on vuoropohjainen strategiapeli jonka juuret makaavat vanhassa itsetehdyssä lautapelissä, joten taktikointi, monin pelattavuus sekä vuoropohjaisuus ovat iso osa pelin kokonaisuutta. Pelissä kasvatetaan omaa liittoumaa rakentamalla taloja sekä värväämällä miehistöä. Tehtävänäsi on nousta suureksi sotaherraksi ja tuoda takaisin vapaus ja oikeus Suomeen tuhoamalla muiden liittoumien vastarinta.
Joitain uusimassa versiossa olevia ominaisuuksia:
* 3 eri liittoumaa; aatelit, talonpojat sekä metsänhenget.
* 1-3 pelaajaa jotka voivat olla joka pelaajien tai tietokoneen ohjattavissa
* 3 Eph pelaajaa
* Taisteluissa jopa 40 hahmoa!
* 4 hahmoluokkaa, 10 erillaista taistelijaa
* Hiirituki

Lataa lähdekoodit tästä (.bas/.txt)

Uutisia pelin kehityksestä:
- 1.8.2006 ---
Versio 0.9.1 (Beta) ulos!
Pitkän odotuksen jälkeen tekoäly on vihdoin saatu päivitettyä. Korjattu on myös läjä bugeja ym., sekä muutamia sääntöjä mukautettu. Nyt pyydän teitä beettatestaamaan pelin ja ilmoittamaan mahd. bugeista yms.. Otan viestejä vastaan. Voin myös luvata Woiman täysversion julkistamisen yhteydessä teille pienen yllärin...
- 22.8.2006 ---
Beta Versiota päivitetty.
Korjasin klassisen pelimuodon ja nostin vaikeusastetta hieman. Sain myös lisättyä peliin vielä yhden uuden hahmoluokan, sekä jokaiselle liittoumalle tämän luokan taistelijan! Taistelijoiden ominaisuuksia on myös rukattu edustamaan paremmin hahmoluokkaansa, joten nyt taistelijoiden hyvät/huonot puolet erottuvat paremmin.
- 11.9.2006 ---
Beta Versio 0.9.3
Uusi hahmoluokka toi mukanaan pari bugia, jotka on nyt korjattu. Olen koittanut muokata vaikeusastetta sopivaksi sekä lisäsin pienen ominaisuuden taistelijoiden asetteluun.
- 18.9.2006 ---
No niin ensimmäinen hyväksytty versio pihalle. (huh)
Lisää sisältöä ei qb enää halua hyväksyä, joten katsoisin että projekti on valmis. Jos pelistä löytyy vielä joitain vakavia virheitä voin koittaa korjauttaa nuo, mutta muuten jätän tämän projektin ja siirryn kehittämään uutta projektia. Voit lähettää terveisiä tai kysyä kuulumisia sähköpostitse.
Kiitoksia kommenteista ja toivottavasti viihdytte Woiman parissa.
- 9.11.2006 ---
Woima päivitetty versioon 1.0.2
(Enpä malttanut pitää näppejäni erossa.) Korjasin pari pientä kohtaa, rohkaisin mm. tietokonetta tekemään ns. riskihaastoja. Hassuna lisänä voit nyt asettaa tietokoneen myös valtaamaan pitäjiä puolestasi! Nyt palaan jälleen taistelemaan uuden projektini kanssa.
- 4.2.2008 ---
Hömpsis! Woiman sekä muiden pelien että projektien hostaus siirtynyt tänne www.herponen.arkku.net. Täältä löydät myös uusimmat tuotokseni. Tervetuloa!

Heikki [11.04.2005 17:06:14]

#

Ainakin ulkoasun puolesta aika siisti QB:llä tehdyksi.

herponen [15.04.2005 13:03:20]

#

Odotahan kun näet pelin. Grafiikathan ovat vain kuin karkkipaperi, todellinen herkku on niiden sisällä. (=

tgunner [30.05.2005 12:53:56]

#

Millon tämä ilmestyy?
Ja laitatteko sorsan levitykseen?

Gary534 [30.05.2005 13:53:03]

#

Hyvältä näyttää tää Woima: Pre Alfa v.2 mutta mistäs saisi v.1 pelistä.

temu92 [03.06.2005 21:07:04]

#

jeah

herponen [04.06.2005 12:36:14]

#

Demoa saattaa hyvinkin tulla jo kesäkuussa, sillä täysversiokin alkaa olla jo tuloillaan.
Woimasta ei ole julkaistu vielä yhtään versiota julkisesti.

p-p [04.06.2005 20:10:58]

#

Tämähän näyttää kerrassaan mahtavalta! Ja vielä Q-Basicilla...

Onnea vaan projektille ja tehkääpä pelistä hyvä :D

Khaoralius [06.06.2005 21:40:39]

#

Odotan aikas perkeleen innolla tätä.. Jos lupailette jopa 40 hahmon taisteluita ym! Onnea projektille!

maker_ [24.06.2005 15:08:58]

#

Mahtva grafiikka kun olen qbasicin pelejä katsellut!!!

aloitteleva [26.06.2005 23:26:59]

#

Aika saman näköinen kuin Areena 5 peli

Graphic [29.06.2005 02:17:29]

#

Areenat kunniaan, haaveena itse opetella koodaamaan, jotta pääsee vääntämään kloonia =)

maker_ [29.06.2005 16:31:12]

#

Alkaisko jo betaa näkymään?;)

rndprogy [29.06.2005 20:00:38]

#

öh? Helmikuun o_O .Pitäisi varmaan lukea heinäkuun. (toiv). EDIT: Ja vielä oikein alku ________ viikolla. :P

herponen [02.07.2005 11:55:53]

#

No voi #@#&€!!
Heinäkuutahan tässä toisiaan etsittiin.
Kiitokset korjauksesta...

maker_ [05.07.2005 15:55:25]

#

Jos tuosta tosiaan tulee noin hieno saatte kyllä hatunnoston koska taistelutkin noin massiivisia niin siitä jo huomaa että Qbasicista on revitty kaikki mikä irti lähtee jotta noin (varmaan hyvä peli) on saatu aikaiseksi;)

ville-v [12.07.2005 16:26:18]

#

Käytetäänkö tässä jotain Erkin vanhaa QB-versiota?

herponen [15.07.2005 19:38:23]

#

Ville-v kirjoitti:

Käytetäänkö tässä jotain Erkin vanhaa QB-versiota?

Ei suinkaan, kyseessä on täysin eri peli..

Demon julkaisu on vielä vähän heikolla pohjalla, vaikka ei tuo törkeän iso homma olisikaan jos vain saisin tässä muutaman vapaapäivän.

ville-v [17.07.2005 10:55:20]

#

Tarkoitin sitä engineä.

herponen [18.07.2005 19:57:45]

#

ville-v kirjoitti:

Tarkoitin sitä engineä.

Ei sitäkään

maker_ [10.08.2005 11:57:23]

#

jaa no nyt on kuitenkin jo elokuu:D

herponen [10.08.2005 19:46:34]

#

Testiversio on todellakin jäänyt pahasti aikataulusta, pahoittelut tästä.
En ole ehtinyt paljon koodaamaan koska olen tällähetkellä valtionleivillä, yritän nyt kuitenkin saada jotain ulos tämän kuun aikana.

ville-v [24.08.2005 09:01:41]

#

lainaus:

En ole ehtinyt paljon koodaamaan koska olen tällähetkellä valtionleivillä

Vankilassa?

:D

Megant [31.08.2005 22:16:07]

#

Vau, tässä on kyllä hyvä esimerkki siitä että kuupasikillakin saa hyviä peleja :)

KimmoKM [01.09.2005 15:06:36]

#

Taistelussa vihollisen seiväsmiehen ympärille jäi vilkkumaan valintamerkki. Enkä voi tehdä mitään. Mitäs sellainen on?

Readme kirjoitti:

Pelin täysversio tulee tietenkin olemaan SHAREWAREa!

Aiot myydä tuota? Kiva peli QB:llä tehdyksi ehkä on, mutta ostaako kukaan sitä (Tarkoitus ei ole olla epäkohtelias)?

herponen [03.09.2005 12:08:13]

#

KimmoKM -
Huomaamasi "bugi" johtuu yksinkertaisesti tekoälyn keskeneräisyydestä. Tälläisessa tilanteessa pääset kuitenkin jatkamaan taistelua käskyttämällä Ohita. Ja ei huolta sillä Woima ei tule koskaan olemaan maksullinen. Pahoittelen väärinkäsitystä.

KimmoKM [04.09.2005 03:06:09]

#

Eiköhän shareware ole maksullista kokeilun jälkeen? Noh, ei sillä väliä.

Wezmel [12.09.2005 16:11:56]

#

Aivan loistavaa! Yllätyin todella positiivisesti kun kokeilin tuota beta 1 versiota. Tässä nähdään, että se grafiikka ei aina ole kaikki kaikessa vaan hyvän pelin tekee..... hmmm.. hyvä peli =). Yksinkertaisuus kunniaan.

NiLon [22.09.2005 12:20:14]

#

hmm.. rakentaa voi vaikka ei voi :p eli rakennusten määrä kasvaa vaan ei fyysisesti. Mikäli rajoitus on tullut jo eteen.

herponen [22.09.2005 20:00:13]

#

NiLon - Kartalle asettettavien rakennusten määrä on rajallinen, talot kyllä rakennetaan vaikka niitä ei kartalle enään pystyisikkään asettamaan.
Jos rakennuksen määrä saavuttaa tämän maximi määrän niin silloin näitä ei voi enään rakentaa.
(Taisi olla MAX joka ilmoitti montako kyseistä rakennusta voi asettaa kartalle ja montako näitä voi olla max. omistuksessa).

Ilmuri [20.11.2005 00:36:18]

#

Kummallista, peli sammuu sen jälkeen, kun tekoälypelaaja on saattanut vuoronsa loppuun. Tätä ei kuitenkaan tapahdu ihan aina. :I

herponen [28.11.2005 09:50:13]

#

Ilmuri - Enpä ole kohdannut moista..
Tapahtuuko tämä rauhatilassa vai sodassa?

p-p [28.11.2005 20:10:20]

#

Uskaltauduin kokeilemaan tätä mahtavaa peliä. Yllätyin kuinka hyvä se on. Luulin että peli on yhtä kökkö kuin grafiikat ;) Mutta ei ollukkaan. Jos grafiikoita ja peliä voisi suoraan verrata, niin, grafiikat olisivat maailman huippua ;) Nimittäin todella hyvä peli oli :)

herponen [30.11.2005 18:23:22]

#

p-p - No kiitoksia vain kovasti. Olen kovin otettu vaikkei peli aivan vielä "huipussaan" olekkaan.;D

FooBat [19.12.2005 10:02:04]

#

Taisteluosuudessa pystyi asettamaan oman ritarin pelialueen ulkopuolelle (alas keskelle, jossa lukee pelaaja1). Tätä soturia ei kuitenkaan enää taistelussa pystynyt valitsemaan, joskin sen tiedot näki oikealla napilla.

herponen [19.12.2005 16:09:49]

#

FooBat - En ehtinyt korjaamaan virhettä nyk. versioon.
Mutta korjaan bugin seuraavan päivityksen yhteydessä!

Nitros [27.12.2005 08:58:55]

#

Herponen,missä on niitä aikaisempia versioita?
Saisko niitä enää mistään?

Tzaeru [29.12.2005 05:09:45]

#

Muuten ihan kiva, mutta se yksinpeli todellakin kusee ja pahasti.

Pahimpina bugeina mm:
- "Kampnaja"kartassa välistä ilmestyy tyhjiä ikkunoita, jostakin syystä yleensä 2 peräkkäisinä vuoroina
- Taistelussa tekoäly kusee, harvoin tajuavat edes liikkua.. :-)
- Keihäsmiesten ympärillä vilkkuu se punainen juttu vuorojensa aikana, eikä se suinkaan lähde tabilla, Ohita-napilla. Joskus pitää ottaa, joskus kaikkien näppäinten rämppäys auttaa, toisinaan se kun pistää pelin pieneksi ja taas isoksi
- Taistelun aikana ilmestyvät tyhjät ikkunat

Vaikuttaa muuten todella kivalta peliltä, itse kun olen tälläinen strategiapelien ystävä =)

nomic [05.01.2006 07:46:07]

#

oikein addiktoiva jo tässä vaiheessa.
propsit siitä, miten on saatu vanhasta qb:sta näinkin paljon irti. ;)

Nitros [05.01.2006 08:20:34]

#

Mistä voi saada kaikki aikaisemmat versiot?

Nitros [05.01.2006 15:22:40]

#

Niin on tästä paljon irti saatu muttei läheskään kaikkea :D

herponen [15.01.2006 13:19:05]

#

Nitros - Itselläni ei ole tapana säilyttää vanhoja versioita nurkissa, joten en voi auttaa asiassa.

MikkoMMM [10.05.2006 07:33:17]

#

Ainakin minulle tulee "Forbidden. You don't have permission to access /projektit/woima/woima 0.8.3.ZIP on this server." kun yritän ladata Woimaa.

herponen [12.05.2006 13:16:46]

#

MikkoMMM - Nyt pitäisi toimia.

stere [07.07.2006 13:03:14]

#

Ilmottaa vaan että "Parametri ei kelpaa"

stere [07.07.2006 13:04:27]

#

Siirsin sen eri kansioo ja alko heti toimimaa.

herponen [23.07.2006 12:49:47]

#

Ilmoitus:
Tekoälynpäivitys tulossa pian

MikkoMMM [02.08.2006 10:37:46]

#

Jaa-a. Taas forbidden.

MikkoMMM [03.08.2006 21:08:24]

#

Pelasin kampanjan läpi ja sain arvosanaksi verilöylyt. Eikä kaatunut, tai jumittunut kertaakaan. Minun mielestäni peliin tarvittaisiin myös jonkin sortin kovemman luokan melee-taistelijoita, sillä nykyään, kun rahaa on runsaasti, ei oikein kannata tehdä muita kuin jousimiehiä, jotka ampuvat vihollisen melee-taistelijat reikiä täyteen, ennen kuin ne ehtivät lähellekkään.

MikkoMMM [03.08.2006 21:48:23]

#

Pelasin kahta tekoälyä vastaan klassinen-pelityypillä ja annoin niille rankasti selkään suunnilleen kymmenessä päivässä, mutta en voittanutkaan, kun sain ne tuhottua. Enkä myöskään sen jälkeen, kun lopetin vuoron. Onko tuo klassinen vielä keskeneräinen pelityyppi?

MikkoMMM [03.08.2006 22:21:07]

#

Jos hopeaa on noin 30000, niin hopeamäärä muuttuu negatiiviseksi. Tosin tuskin kukaan (muu kuin minä äsken) grindaa sellaista määrää rahaa itselleen... Ja toinen juttu, tuossa klassisessa on vähän liian helppo voittaa toisella vuorolla. Tein itse 7 jousimiestä ja lähetin ne kaikki sillä toisella vuorolla vihollisen kimppuun ja voitin tappiotta... Kai tässä ne kaikki löytämäni bugit ja omituisuudet sitten olivatkin...

herponen [10.08.2006 17:17:01]

#

MikkoMMM -
Kiitos paljon kommenteistasi.
Voin katsoa josko saisimme vielä yhden hahmoluokan peliin (kuten toivoit). Klassinen pelimuoto oli tosiaan jäänyt vähän vajaaksi, korjaan mainitsemasi bugit ja koetan rukata vaikeusastetta hieman korkeamalle. Klassinen on tosin tarkoitettu lähinnä ystäviä vastaan pelattavaksi pelimuodoksi, joten yksinpeliarvo jää tarkoituksella vähän pienemmäksi kuin Alueruhtinaassa.

Kentti [14.08.2006 12:19:49]

#

Ite en tossa voi ainakaan värvätä ketään, enkä myöskään hyökätä. Lähinnä rakentaminen, päivän vaihtaminen ja lopettaminen toimii kunnolla :(
Voi tosin olla, etten tota aivan oikein yrittäny käyttääkkään :P

Muuten kyllä toimi hyvin, joskin hiiren herkkyyttä vois vähän vähentää

MikkoMMM [15.08.2006 18:52:28]

#

Minä keksin jännittävän tavan huijata seiväsmiehiä tekemään edestakaista liikehdintää.
..1.
...2
3...
.4..

Eli siis, tässä 1 kuvaa seiväsmiehen aloituspaikkaa. 3 kuvaa oman yksikön (itse kokeilin vain jousimiehellä, en tiedä, toimiiko muilla) aloituspaikkaa. Tässä tilanteessa pelaaja siirtää ruudussa 3 olevan yksikön ruutuun 4 ja lopettaa vuoron. Tietokone siirtää 1:stä 2:een. Pelaaja siirtää 4:stä takaisin kolmeen ja tietokone 2:sta takaisin yhteen. Näin aiheutuu päättymätön taistelu ja samalla menetelmällä voi vaikkapa grindata jokaiselle miehelleen sankaruuden... Kuvankaappauksenkin otin: http://img509.imageshack.us/img509/4127/woimajr3.png Sain muuten "sekosin laskuissa"-arvosanan kampanjasta.

MikkoMMM [22.08.2006 20:55:05]

#

Hmm, tietokone hyökkäsi pitäjäni kimppuun ja ruumiita tuli 9 noin kymmenesosasekunnissa, mutta sitten se vaan jumittui siihen. Kaksi kertaa aikaisemmin tietokoneet olivat hyökänneet toistensa kimppuun ja se ehti jumittua jo ennen ensimmäisenkään ruumiin tuloa. Koska tämä ei ennen ole näin jumittunut, CPU on täysissä, eikä komentotulkissa näy mitään virheilmoituksia, niin pistää kyllä miettimään, mistä jumittumiset johtuvat.

MikkoMMM [22.08.2006 21:14:38]

#

Kumma juttu, että laitoin 8 keihäsmiestä ja 10 jousimiestä taisteluun, vaikka minulla olisi ollut rahaa vielä kahteen keihäsmieheen. Sitten kun yritin lisätä niitä kahta keihäsmiestä mukaan, niin se sanoi jotain, että "Fleming on jo esittänyt haasteen". Latasin tallennuksen (olin tallentanut sen jälkeen, kun olin laittanut ne taistelemaan), niin taistelussa ei ollut lainkaan keihäsmiehiä, vain 10 jousimiestäni. Mahtaakohan tallennus muistaa niitä keihäsmiehiä, jotka ovat menossa taistelemaan? No, taistelin sitten epätoivoisen taistelun, jossa vihollisella oli 2 kertaa enemmän joukkoja ja minulla ainoastaan jousimiehiä ja hävisin parissa vuorossa.

MikkoMMM [22.08.2006 21:39:14]

#

Hmm, minulla oli todella jännittävä taistelu. Aluksi minulla kun oli vain 2 vuoroa, viholliset mättivät noin puolet joukoistani ja jonkin ajan kuluttua minulle jäi vain 4 puiden taakse strategisesti mennyttä yksikköä. Näistä 3 oli jousimiehiä, yksi keihäsmies. Sitten mätin vihulaisia aina, kun niitä tuli ampumaetäisyydelle ja tapoin varmaan 10 vihollista sillä tavalla ja voitin. Jäi vielä 2 jousimiestäkin jäljelle...

MikkoMMM [24.08.2006 16:29:53]

#

http://img90.imageshack.us/img90/895/jumissamg4.png
Jumittui tuollaiseen kohtaan. Tuolla ruudun alalaidassa on vihollisen mies, joka ei keksi, minne liikkua.

MikkoMMM [24.08.2006 17:03:08]

#

Mitä kimmoa? Nyt se kaatui. Vihollinen oli (jälleen kerran) piirittämässä kaupunkiani ja kymmenisen vuoron kuluttua kaatui...

Virhe: 5
Virheen rivi: 0
Illegal function call!
Virheellinen käskytys!

MikkoMMM [24.08.2006 17:29:23]

#

http://img143.imageshack.us/img143/5346/bararumhf6.png
Tietokoneen vuoro -30... Aika outoa. Jumittui tuollaiseen.

herponen [11.09.2006 14:37:53]

#

MikkoMMM -
Kiitos jälleen palautteesta.
Uuden hahmoluokan lisäys oli jäänyt vähän puutteelliseksi.
Korjasin koodia tuon osalta, joten nyt taistelujen ei tulisi jumittua.

MikkoMMM [12.09.2006 15:21:46]

#

Nyt ainakin ensisilmäyksellä näyttää taas toimivan hyvin. Kehitin uuden strategian puolustukseen: ottaa taisteluun mukaan 19 keihäsmiestä ja yhden jousimiehen ja laittaa kaikki pelialueen ylälaidalle. Keihäsmiehet todennäköisesti mättävät vihollisen jousimiehet heti ensimmäisellä vuorolla ja hyvään paikkaan asetettu jousimies mättää meleetaistelijat suunnilleen yksinkin. Lisäksi keihäsmiehet kestävät paljon paremmin kuin jousimiehet, joten tappiotkin ovat luultavasti todella vähäiset. Itse voitin ilman tappioita 20:n miehen hyökkäyksen. Strategiaa voisi vielä kehittää niin, että vaihtaa ylimääräiset keihäsmiehet jousimiehiksi.

MikkoMMM [12.09.2006 16:23:09]

#

No niin, löytyi ensimmäinen ongelma. Kun vihdoin lähdin valtaamaan viimeistä kylää, en pystynytkään lopettamaan vuoroa. Vuorot eivät kuluneet, vaikka painelin sitä lopeta vuoro -painiketta, mutta silti noita arvottuja juttuja tapahtui.

herponen [12.09.2006 19:19:30]

#

MikkoMMM - Lisääntyikö päivät tai saitko tuloja?

MikkoMMM [16.09.2006 17:07:23]

#

"Vuorot eivät kuluneet" Tuolla tarkoitin juuri sitä, että päivät eivät kuluneet. Ei tulojakaan muistaakseni tullut muita kuin noista arvotuista jutuista tulleet tulot.

herponen [10.10.2006 23:05:21]

#

Woima saa jatkoa!

Voineen paljastaa että olen aloittanut uuden projektin joka tulee olemaan epäsuoraa jatkoa Woimalle, mutta nuijasodan kutsuun vastaamme jälleen.

Projekti toteutetaan C++ kielellä käyttäen apuna SDL:n kirjastoja. Projektin speksi alkaa olla jo melkoisen kattava, ja grafiikkamoottorin suunnittelu on työn alla.

mOrienttes [04.11.2006 15:42:25]

#

Kun yritän avata ton pelin, se valittaa näin:
Ohjelmatiedoston nimi ei kelpaa. Tarkista PIF-tiedoston asetukset. Sulje Sovellus valitsemalla 'Sulje'.
Mites ton sais toimimaan?

Chaosworm [10.03.2007 11:53:29]

#

mOrientes, jos leikkaat ja liität ne tiedostot työpöydälle, niin saattaisi toimia paremmin.

Muuten, voikos tuota peliä päästä millään tavoin läpi?

herponen [12.03.2007 18:42:08]

#

Suosittelen käyttämään .EXE -tiedostoa .PIF -tiedoston sijasta. Voitat pelin tuhottuasi vastustajat tai valloitettuasi kaikki pitäjät.

Are0100 [14.06.2007 00:05:44]

#

Voisitte tähdä niistä talo-palikoista samankokoisia.
Lisäksi joskus käy niin: ostan esim: tornin, muuta sitä ei voikkaan laittaa kartalle? Silti raha kuluu :(

Dude [04.09.2007 16:22:22]

#

ei toimi.

Nettimato [12.03.2010 14:20:12]

#

Hienon näköinen

herponen [10.05.2010 13:35:14]

#

Kiitos (:


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta