Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: Ruin Barad

Sivun loppuun

hunajavohveli [02.02.2004 08:00:00]

#

Huomio! Tämä projekti on siirretty automaattisesti vanhasta projektijärjestelmästä. Aloitusviesti on projektin kuvaus sellaisena, kuin se oli 14.2.2007, ja seuraavat viestit siirtoon saakka ovat kommentteja.

Tekijät: hunajavohveli, sqwiik, remontti-reiska, Dustbin, Sharph, comi, nomic

Ruin Barad on C/C++:llä kirjoitettu, usealle alustalle SDL:n kautta koodattu roolipeli. Alustavasti on suunniteltu, että kaikkea pelin mekaniikkaa voidaan ohjata skripteillä, jolloin pelin muokkaus ja muu modaus on helppoa.
Tällä hetkellä peli on hyvin varhaisessa alphavaiheessa, eli mitään julkaisupäivää/tms ei voida vielä vannoa.
~ Sqwiik

Keskustelua: #ruinbarad @ ircnet

14.2.2007 OORAH! Se vaati paljon tuskaa, hikeä ja taistelua - mutta nyt aiemman RB-version kartanpiirto on siirretty täydellisesti uuden systeemin muottiin. Animointi & ei-vuoropohjainen liike on myös sisällytetty. GUI kehittyi taas pikkuisen. Kyllä tämä tästä... joskus. Testiversiota en uskalla luvata edes tämän vuoden puolelle.
~ Sqwiik

29.10.2006 GUI-systeemi otti ison askeleen tänään eteenpäin; nyt ikkunasysteemiä voi jo hallita (ooh). Objekteja (ikkunoita) voi klikkailla, ja systeemi osaa itse liikuttaa ikkunoita toistensa päälle/alle. Jipii.
~ Sqwiik

18.10.2006 Pikkasen päivitystä (ei, tämä projekti ei ole kuollut). Tällä hetkellä skriptauksen kääntö bittikoodiksi toimii (whoa), samaten itse koodin ajaminen jne. Skriptin hyvänä puolena mainittakoon, että tällä tavalla pelin sisältöä saa muokattua monimuotoisemmin kuin kovakoodaamalla.
Kentän piirto hahmoineen on melko valmis, tällä hetkellä taistelen skriptisysteemin ja GUI-puolen rakentamisen ja yhteenliittämisen kanssa.
~ Sqwiik

22.05.2006 No niin, Lordi voitti Euroviisut ja helvetti on jäissä. Ruin Baradin enginesysteemi nousee pikku hiljaa töiden lomassa, joten tämä projekti ei todellakaan ole kuollut >_>.
Onneksi pystyn kopioimaan melken kaiken graafisen koodin edellsiestä versiosta (mm. liikkuminen ja animaatiot sekä kuvien formaatti). Ja koska teen engineä yhä tiedostopohjaisena, niin omien modien teko on sitten (lopulta) melko helppoa.
~ Sqwiik

17.12.2005 Laitan nyt tännekin hieman päivitystä. En ole juurikaan kerennyt tekemään mitään uutta tälle projektille, mutta joululomalla on _paljon_ aikaa joten kehitän uuden ja paremman skriptisysteemin kotona lomalla ^^
Eli älkäätten menettäkö toivoanne tämän projektin suhteen.
~ Sqwiik

16.11.2005 Hmm. Aloitan skriptisysteemin pääosin puhtaalta pöydältä -_- Anteeksi jälleen kaikki jotka tätä odottavat... eiköhän jossain vaiheessa jotain valmistakin tule.
~ Sqwiik

KimmoKM [02.02.2004 12:16:27]

#

Mitä "haltiaexpertti" tekee?

Sharph [02.02.2004 13:23:08]

#

Haltiakielen expertti.

Meitsi [02.02.2004 19:24:29]

#

Tossa raunio2 kuvassa joidenkin objektien tekstuurit vois olla pikku isompia niin se pinta näyttäis kivammalta. Millä ohjelmalla muuten teette 3d graffat? Bruce, anim8or, 3dmax??

KimmoKM [02.02.2004 19:37:34]

#

Tuli vain mieleen, onko sanajärjestys Ruin Barad-nimessä varmasti näin päin, eikä Barad Ruin (esim. Barad Dûr)?

tejeez [02.02.2004 20:04:00]

#

"Ruin Barad on roolipeli, jota kehittää pieni porukka (12)".. ei tuo 12 oikeastaan mikään kovin pieni ole. Melko paljonhan tuossa on tekijöitä.

zigilii [02.02.2004 20:04:54]

#

näyttää hienolta peliltä

aika paljon porukkaa tekemässä peliä

remontti-reiska [02.02.2004 20:05:14]

#

No joo. Sen voisikin muuttaa.

Dustbin [02.02.2004 20:17:45]

#

Muutin ja lisäsin samalla pari kuvaa.

Gwaur [02.02.2004 20:53:19]

#

Ette voi sitten yhtään enempää lotrista ottaa vaikutteita? :D:D

remontti-reiska [02.02.2004 21:05:06]

#

Eipä niin. Meinattiin vielä ottaa Sauron ja Mordor peliin... No ei meinattu, ajateltiin kyllä.

Dustbin [02.02.2004 21:50:47]

#

No kieltämättä noi paikan nimet on tolkienin haltiakieltä, mut sehän ei luonut sitä kieltä varsinaisesti LOTR trilogiaan? vai olenko ihan väärässä?

Tp [03.02.2004 07:03:03]

#

Mitäs maskotti tekee?

Sharph [03.02.2004 07:10:33]

#

Nostattaa mielialaa...

Jan [03.02.2004 08:21:57]

#

jee jee vihdoinkin kiva projekti... :)

Jan [03.02.2004 08:22:09]

#

voiko ruoholla kävellä?

Jan [03.02.2004 08:22:11]

#

voiko ruoholla kävellä?

sqwiik [03.02.2004 09:33:43]

#

Ainakin koodin puolesta...

thefox [03.02.2004 12:42:57]

#

Onkohan tuo 38% ihan realistinen näkemys pelin valmiusasteesta? Roolipelin tekeminen on kuitenkin aina pirun työlästä ja monella menee siinä hommassa luu kurkkuun. Sqwiikin saaminen projektiin mukaan varmaankin parantaa valmistumistodennäköisyyttä :)

Onnea vaan projektiin, tämä olisi mukava nähdä valmiina.

rndprogy [03.02.2004 13:44:19]

#

No sehän on hyvin epärealistinen tuo 38%. Kuka siitä on vastuussa? Laitan sen kohta pienemmäksi, jollei kellään ole sitä vastaan.

Dustbin [03.02.2004 14:49:30]

#

Pistä vaan, se oli alunperin 40, mut laskin 38:aan.
Sqwiikin saaminen projektiin mukaan oli tosiaan hyvä juttu. Sehän on tehnyt jo miltei 70% koodista... tai enemmän :/

remontti-reiska [03.02.2004 15:08:14]

#

Dustbin toi venyy! Tossa on liikaa shotteja.

efteri [03.02.2004 16:08:41]

#

No mitäs se haitaa kun uustisia tulee myöhemmin niin se ei näytä enään venyneeltä.

KimmoKM [03.02.2004 16:29:44]

#

Onko viimeinen kuvankaappaus pelistä, vai onko siinä vaan yhdistelty tilejä kuvankäsittelyohjelmalla?

remontti-reiska [03.02.2004 17:15:47]

#

Mikään ei ole varsinasesti shotti pelistä kun valmiita ei kait ole vielä :D.

hunajavohveli [03.02.2004 21:39:18]

#

Tässä muutamia vastauksia kysymyksiin:

1. Raunio-kuvasta tulee vielä täysin uusi versio, 3D-kuvat teen ohjelmalla Bryce 5
2. Ruin Baradin sanajärjestys kuuluisi tosiaan olla Barad Ruin, mutta nimeksi vakiintui nykyinen järjestys, enkä viitsinyt sitten ruveta enää intoa latistamaan. Se olisi saattanut tuntua joistakin pikkuseikkoihin takertumiselta, vaikka haltiaexperttinä tiesin tuon kyllä olevan kieliopillisesti väärin. Atribuutti tulee haltiakielessä ennen substantiivia.
3. Gwaurille: Tarusta sormusten herrasta on tosiaan paljon vaikutteita, mutta se on yleinen aihe, jota on kopioitu muihinkin peleihin, esim Adom, tai Angband. Kopiointi on täysin laillista, ellei tästä tehdä kaupallista versiota.
4. Dustbinille: Alunperin Tolkien keksi kielen tarinoihin, joita esiintyy mm. Silmarillionissa.
5. Maskotti, kuten edellä mainittiin, nostattaa mielialaa :D
6. Ruoholla voi kävellä (ainakin pitäisi voida)
7. Noi prosentit on pelintekijöillä sisäpiirin vitsi :), niitä ei koskaan ole otettu todesta ainakaan IRC:ssä.
8. Sqwiik todella hallitsee ohjelmointipuolen ja olin iloinen, kun hän liittyi mukaan.
9. Screenshotit ovat kaikki yksittäisiä kuvia, jotka lisätään peliin. Pelimoottori ei ole vielä koodina (EXE:stä puhumattakaan) täysin toimintavalmis.

hunajavohveli [03.02.2004 21:40:35]

#

No joo... nykyään nuo prosentit voi kait ottaa todesta. :)

remontti-reiska [05.02.2004 17:40:42]

#

Onko se muuten haltia vai haltija?

rndprogy [05.02.2004 18:39:36]

#

Haltia on sama kuin omistaja tai niinkun...

rndprogy [05.02.2004 18:49:59]

#

eiku just toiste päin. Näitä vois pystyä myös muokkaamaan.

Jan [06.02.2004 07:01:43]

#

noi tuukan kuvat on niinkuin joku 5 vuotias olis päässy leikkiin photoshopin tehosteilla...(ei pahalla)

Gwaur [06.02.2004 09:52:49]

#

Haltija on se joka omistaa jotain, eli se on jonkin omistaja. Aina noihin tekijä-sanoihin tulee loppupäähän tuo j-kirjain. Haltia on taas semmoinen ihmeolento joka elää tosi kauan :E

remontti-reiska [06.02.2004 18:52:51]

#

Gwaur: Se on kuolematon.

hunajavohveli [06.02.2004 20:31:26]

#

No ei nyt sentään kuolematon, mutta noin päin se justiin on.

efteri [07.02.2004 10:37:00]

#

1.selain vääristää kuvia (en tiedä miksi)
2.piirä ite paremat kuvat.
3......

Dustbin [07.02.2004 12:53:12]

#

Tuukka koittaa puollustella :)
Ei mulla vaan vääristä mitään, näkyy ihan samanlaisina kun oikeastikkin. Mikä selain?

efteri [07.02.2004 13:42:08]

#

öö 5,5

efteri [07.02.2004 13:42:34]

#

eiku 6.0

rndprogy [07.02.2004 14:07:17]

#

Ei kerro paljon pelkät numerot. Eiku taitaa olla explorer. Toi ruin barad teksti kyllä vääristyy. Se johtuu taas siitä että kuva suhde ei ole 4:3.

efteri [07.02.2004 14:22:06]

#

ie 6.0
ja jos dustbin sota jalalle käydään niin itse koitata selitää että tei nou omat ulko grafiikat pelkällä PAINTILLA.

Dustbin [07.02.2004 18:36:07]

#

Höh, no kuka estää käyttämästä muitakin ohjelmia, itse käytän paintia, GIMPiä ja irfanviewiä.
Ja sitten ei täytetä näitä kommentteja pelkällä väittelyllä, vaan vastataan ulkopuolisten esittämiin kysymyksiin asiallisesti.

KimmoKM [08.02.2004 14:59:34]

#

Voisitteko kertoa jotain pelin tarinasta?

remontti-reiska [08.02.2004 17:45:17]

#

Hmm. Kyllähän se jossain tuolla teamin sivuilla tallessa. Vippaan sen tuohon sivulle nähtäväksi.

remontti-reiska [08.02.2004 17:56:16]

#

Tai sitten en. Siinä on pelin eräänlainen läpiveto ohje :) eli pelin takia niitä en julkaise.

Dustbin [08.02.2004 21:15:02]

#

Kuningas etsii uljaita sotureita vaaralliselle retkelle tuhoamaan ruin baradia, pelaajan isä ei meinaa siihen suostua, mutta lopulta päästää pelaajan matkaan. Joukkoon eksyy myös eräs tyyppi, joka ei oikein pidä pelaajasta ja haluaa kaiken kunnian itselleen. Tässä välissä tapahtuu se, mikä on oikeastaan pelissä jujuna, mutta en paljasta sitä vielä. Lopulta pelaaja tuhoaa ruin baradin ja pääsee pelin läpi.

Tämä siis on todella pelkistetty versio, ja kuten jo mainitsinkin, pelin pääidea jäi vielä kertomatta.

KimmoKM [08.02.2004 21:17:41]

#

lainaus:

Kuningas etsii uljaita sotureita vaaralliselle retkelle tuhoamaan ruin baradia, pelaajan isä ei meinaa siihen suostua, mutta lopulta päästää pelaajan matkaan. Joukkoon eksyy myös eräs tyyppi, joka ei oikein pidä pelaajasta ja haluaa kaiken kunnian itselleen. Tässä välissä tapahtuu se, mikä on oikeastaan pelissä jujuna, mutta en paljasta sitä vielä. Lopulta pelaaja tuhoaa ruin baradin ja pääsee pelin läpi.

Tämä siis on todella pelkistetty versio, ja kuten jo mainitsinkin, pelin pääidea jäi vielä kertomatta.

Kuulostaa jännittävältä. Minkä takia Ruin Barad pitää tuhota?

efteri [09.02.2004 13:33:01]

#

hahaa sen nät sitten kun olet pellanut pelin.
:D

Dustbin [09.02.2004 15:53:27]

#

Sori tuukka.

Tornissa on asunut paha jo vuosituhansien ajan, kukaan ei ollut uskaltanut mennä sen lähelle. Mutta näinäpäivinä paha on alkanut leviämään tornista saaden koko ympäröivän maan valtaansa, tilanne näyttää uhkaavalta...

Comi saa selittää enemmän, jos haluaa.
Juonta kyllä riittää, sillä sitä on kirjoitettu varmaankin noin 6 sivua pientä pränttiä, ellei enemmän.

Gwaur [09.02.2004 16:34:34]

#

lainaus:

3. Gwaurille: Tarusta sormusten herrasta on tosiaan paljon vaikutteita, mutta se on yleinen aihe, jota on kopioitu muihinkin peleihin, esim Adom, tai Angband. Kopiointi on täysin laillista, ellei tästä tehdä kaupallista versiota.

No niinno, mutta tuskin Adomissakaan on ihan noin paljon, esim tuskin siinä on haltiakieltä jota käytetään Keskimaassa :D

efteri [09.02.2004 16:59:23]

#

joo sori samoin dustbin....

efteri [09.02.2004 16:59:55]

#

jos sanoin jotain väärin...

efteri [09.02.2004 17:23:52]

#

No tässä pari parempaa kuvaa jotka olen tehnyt:
http://koti.mbnet.fi/dustbin/ruin/team/Tuli.jpg
http://koti.mbnet.fi/dustbin/ruin/team/ukkeli.JPG

remontti-reiska [09.02.2004 18:49:31]

#

Älä nyt tunge noita jokapuolelle! Keskustelussa, irkissä ja täällä.

ZeBe [10.02.2004 21:58:53]

#

Mua tää peli ei tällä hetkellä kiinnosta sitten pätkääkää tuntuu vähän tylsältä ja käytetyltä idealta tää peli, mutta en sitten tiiä ehkä kun tää on valmis niin en muuta teekkään kun pelaa tätä, mutta jokaisella on oma mielipiteensä...

Ps. Älkää välittäkö tästä viestistä :D

makeuu [12.02.2004 18:42:10]

#

ei ei välitetä

efteri [13.02.2004 15:29:23]

#

Näyttää silltä että projekti (Ruin Barad) ei etene vähään aikaan koska tulilintu häiritsee kanavalla ja yritää sabotoida pahoitelemme.

efteri [13.02.2004 16:11:12]

#

Peli valmistuu jälleen tulilintu liityy joukkoon!!

rndprogy [13.02.2004 16:17:28]

#

Huomioikaa myös se, että kaikki tiimin jäsenet eivät tee itse pelin hyväksi paljokaan.

Dustbin [13.02.2004 16:21:16]

#

Tuota... tuukka, projektin kotisivuilla on kylläkin uutiset-osio, lisää mielummin sinne.

Muutenkin voisit miettiä kahteen kertaan ennenkuin lähetät tänne viestejä:

lainaus:

Näyttää silltä että projekti (Ruin Barad) ei etene vähään aikaan koska tulilintu häiritsee kanavalla ja yritää sabotoida pahoitelemme.

Tulilintu ei suinkaan häiritse vaan tuli kysymään, että pääseekö projektiin mukaan. Ja jos IRC-kanavalla tapahtuu jotain, jäädyttääkö se koko pelin tekemisen kokonaan? Ei taatusti!

efteri [13.02.2004 18:14:59]

#

Jaa no toisellta se näytti ennen kuin sinä tulit jopa tulilintu kirjoitti itse että voisipa vallatakin kanavamme.Mutta luopui näköjään aikeesta alta aika yksikö.

Tulilintu [14.02.2004 13:13:59]

#

No kyseinen olikin ihan pelkkää vitsailua. =D

tekojalka [14.02.2004 13:42:46]

#

koska ilmestyy?

efteri [14.02.2004 14:19:47]

#

ai tämä peli jos tarkoitat peliä niin ei ole tarkkaa tietoa varmaan kesällä.

rndprogy [14.02.2004 15:20:23]

#

Tuleepas aikasin. Kyllä siinä varmaan kauemmin menee jos aikoo saada siitä hyvän.

Gwaur [14.02.2004 17:49:20]

#

No jos joku elää ikuisesti niin kai se elää myös tosi kauan? Kai nyt ikuisuus on aika pitkä aika? :p

Sitäpaitsi LotRissa (ainakin) haltiat kuolee vain jos ne tapetaan tai jos ne suree liikaa jotain, eli ei ne välttämättä ikuisia ole. Ja muistakaa että LotRin maailmassa jos haltia elää yli 10 000 vuotiaaksi niin silloin jo alkaa haltiaa oikeasti vanhuus painamaan :D kuulemma

Dustbin [15.02.2004 12:35:19]

#

Tai sitten jos ne antaa sen riipuksen pois?

Tumpi [17.02.2004 16:07:05]

#

Silmarillionin sanastosta:
barad - 'torni' nimissä Barad-dûr, Barad Eithel, Barad Nimras; monikko esiintyy nimessä Emyn Beraid.
ruin - 'punaliekki' (quenya rúnya) nimessä Orodruin.

Turambar [17.02.2004 16:09:44]

#

Eikös tuo riipus-hommeli ole elokuvien tekijöiden keksintöä? Itse en ole ainakaan saanut varmistusta riipuksista mistään Tolkienin kirjoista.

Ja Gwaur, mistä olet tuollaista kuullut, että haltioita alkaisi ikä painamaan, kun he ovat yli 10000 vuotiaita? Lienee jonkun muun idea kuin Tolkienin.

Projektista vielä:
Hommasta saattaa tulla jotain, kun sqwiik on mukana, muiden ohjelmointitaidoista en oikein osaa sanoa. Tuukka vie projektilta uskottavuuden.

hunajavohveli [17.02.2004 16:28:58]

#

Taas vähän kommenttia:
Gwaur:
Haltiat eivät elä ikuisesti, mutta kauan ne elävät. Tuosta 10000 vuodesta en tiedä. Yksi "aika" niin kuin se Silmarillionissa määritellään, on 100 vuotta. Silmarillionin alkuajoista ei suinkaan ole LOTR:n tapahtumiin kulunut 100 aikaa, joten se tarkoittaisi, ettei yksikään haltia ole vielä kuollut vanhuudenheikkouteen.

Dustbin:
Tuo riipusjuttu on ihan huuhaata, eikä sillä ole mitään tekemistä Tolkienin kirjojen kanssa.

Tumpi:
Jep, nuo sanat ovat ihan oikein. Silmarillionia olen lähinnä käyttänyt lähdeteoksena, kun noita nimiä on tehty. Vaikkakin (kuten olet saattanut ylempää jo lukea) nimeksi vakiintui väärä sanajärjestys. Peli pitäisi olla Barad Ruin.
Näin haltiaexperttinä sanoisin lonkalta, että Dûr on musta/pimeä, Eithel on lähde, Nimras on valkokärki, Emyn Beraid on tornien kukkulat.
Ruin on juuri tuo punaliekki ja Rúnya sen quenyankielinen vastine. Orod-etuliite on vuori. Tiesit varmaan nämä jo.

Turambar:
Riipushommeli on todella jotain huiputusta, eikä sitä kai elokuvissakaan esiinny...?
Sqwiik todella vie hommaa eteenpäin. :)

Turambar [17.02.2004 18:00:38]

#

hunajavohveli:
Elokuvasta saa ainakin sellaisen käsityksen, että sillä riipuksella olisi jotain tekemistä haltioiden kuolemattomuuden kanssa. Arwen antaa riipuksen -> Arwenista kuolevainen.

Arvostan sitä, että käytät Tolkienin kirjoja, varsinkin Silmarillionia lähdeteoksina. Netistä löytyy paljon pötypuhetta Tolkienin maailmasta.

ZeBe [19.02.2004 09:32:27]

#

Heh aika helposti sitten teijän projektia voikin häiritä :)

hunajavohveli [19.02.2004 17:25:30]

#

Zebe:
Häiritä? Miten niin helposti häiritä?

Turambar:
En luota tietoon sen takia, ettei siitä muistaakseni ole puhuttu mitään kirjoissa. Hyvä, että arvostat samaa asiaa. Netissä todellakin on paljon pötyä. Kun lukee kirjoja, saa tietää varmuudella miten asiat todella ovat. Tällä hetkelle on luettuna Hobitti, eli Sinne ja Takaisin, Taru Sormusten Herrasta ja Silmarillion. Vielä pitäisi lukea Keskeneräisten tarujen kirja ja niitä lyhyempiä.

mamaze [19.02.2004 17:43:40]

#

siiiis...onko toi peli 3 vai 2 ulotteinen? tuossa kuvassahan on kahdenlaisia kuvia.

rndprogy [19.02.2004 19:15:07]

#

No 2d. "videopätkät" tulee olemaan kolmiulotteisia.(Jos niitä nyt tulee)

remontti-reiska [19.02.2004 21:05:01]

#

2D.

rndprogy:
Videopätkiä ei oikein kyllä tule olemaan, mutta jos tulee voin ottaa vastuulleni sen/niiden tekemisen.

remontti-reiska [19.02.2004 21:05:59]

#

Tämä siksi, koska hunajavohveli on huomannut, että 3d kuvat "painaa" ihan mukavasti :).

KimmoKM [20.02.2004 19:45:12]

#

lainaus:

Vielä pitäisi lukea Keskeneräisten tarujen kirja ja niitä lyhyempiä.

Onko lyhyempiä useampiakin? Luulin, että on ainoastaan "The andventures of Tom Bombadil". Minäkin arvostan sitä, että käytät tietolähteenä kirjoja. Taru sormusten herrasta-elokuvat noudattavat joissain kohdin noudattavat kirjaa sanatarkasti, kun taas joissakin kohdissa on asia eri lailla.

Turambar [20.02.2004 22:07:25]

#

No, History of Middle-Earth I-XII. Siinä on sopivasti tusina kirjoja, tosin englanniksi.

rndprogy [20.02.2004 22:44:48]

#

Irc kanavalla on ollut viime aikoina aika hiljaista ainakin pelin suhteen. Mihin aikaan siellä yleensä puhutaan tämä ei ole viime aikoina vissiin oikeen edennyt.

hunajavohveli [21.02.2004 12:02:49]

#

Ja taas vastauksia:
Sitten minulla on myös Arda-Illustraded encyclopedia. Ja muuten, nimestäsikin näkee jo, että olet lukenut Silmarillionia, Turin Turambar. :)


Ja peli siis on 2-ulotteinen. Mitään 3d:tä emme sentään VB:llä rupea tekemään. Minäkin vasta sain vastikään valmiiksi QB:llä tehdyn the Linkku3D-moottorin, jonka pitäisi ilmestyä koodivinkkeihin pian, siis sikäli kuin se hyväksytään.

Nuo 3d-kuvat eivät ole screenshotteja pelistä, vaan ainoastaan yksittäisiä kuvia, joita olen tehnyt 3d-mallinnusohjelmalla nimeltä Bryce 5. Niitä lisätään ikään kuin välidemoiksi, kun pelissä pääsee ratkaisevaan vaiheeseen. Animaatioita ei tule, koska yksi vie n. 30 Megatavua.

KimmoKM:
No ainakin tiedän tuon Tom Bombadilin seikkailut, mutta en ole lukenut vielä. En ole varma, onko niitä muita "lyhyempiä" olemassa.

Dustbin [21.02.2004 16:56:06]

#

rndprogy:
Kai siellä nyt hiljaista onkin kun kaikki on siellä sekunnin ja lähtee pois. Odottakaa hetki niin johan alkaa porukkaa tulemaan! Ärsyttävää kun on juuri sanomassa "moi" niin johan on toinen jo lahdössä.

KimmoKM [21.02.2004 21:07:02]

#

lainaus:

En ole varma, onko niitä muita "lyhyempiä" olemassa.

Googlen mukaan on, kun etsin hakusanalla "History of middle earth". Pitääpä etsiä jostain.

KimmoKM [21.02.2004 21:07:06]

#

lainaus:

En ole varma, onko niitä muita "lyhyempiä" olemassa.

Googlen mukaan on, kun etsin hakusanalla "History of middle earth". Pitääpä etsiä jostain.

Turambar [22.02.2004 11:20:33]

#

KimmoKM: Niitä ei löydy todellakaan helposti, akateemisesta kirjakaupasta voi tuurilla löytää muutaman. Jos haluaa koko sarjan, pitää tilata.

WinC [23.02.2004 13:52:07]

#

Hunajavohveli: Miksi karsia pois välianimaatiot niiden koon takia, jos kuitenkin projektissa on mukana ihmisiä joilla riittää taitoa ja intoa tehdä niitä? Mikäli pelin latauskokoa yritätte pitää pieninä niin tehkää kaksi versiota toinen jossa on välianimaatiot ja toinen jossa animaatiot on korvattu esimerkiksi "kerronnallisella" tekstillä ;) .

nomic [23.02.2004 14:01:19]

#

lainaus:

Juonta kyllä riittää, sillä sitä on kirjoitettu varmaankin noin 6 sivua pientä pränttiä, ellei enemmän.

ööh...miten sen nyt sanoisi...muistetaan että kyseessä on roolipeli jossa tärkeimpiä elementtejä on tarina... suoraan sanottuna 6 sivua ei riitä mihinkään... siis joo tuosta voi saada jonkin asteen rungon kyllä kyhättyä mutta vinkkinä et omassa projektissa oli runkona n. 130 sivua tekstiä pelkkää tarinaa hanke kaatui vain koska oon sen verran p*ska ohjelmoimaan... mutta siis, laajentakaa ja muistakaa dialogit kun puhuu muitten ihmisten kanssa (ja sekin kannattaa tehdä paremmin jotta saisi syvemmän oloisen pelistä) ja sitten pieniä haarautumia tarinan osalta...siis näin:
päätarina
pikkutarinoita(vaikkapa kertomuksia jne...) <---noita aikas paljon
jokaiseen kylään tyyliin oma pikku historia ja kaikki kuiteskin yhdistyy isoksi kokonaisuudeksi

tästä viestistä varmaan valitetaan ja puolustellaan sillä että "eihän me mitään maailmanluokan peliä tehdä!" mutta sanonpa että jos juoni toimii hyvin niin se pelastaa monia muita asioita ja silloin ei muulla ole niin väliä kunhan toimii :)
eli: pieniä yksityiskohtia juoneen, käännekohtia, erilaisuutta, kliseitten kiertämistä, helposti omaksuttavia hahmoja, selvä ero "hyviksillä" ja "pahiksilla" ja vielä kirjoittamiseen vinkki: kannattaa laajentaa aluksi älyttömästi tarinaa... vaikka siitä tulee p*skaa tekstiä niin sen jälkeen uudestaan supistaa sitä kasaan... toi on vanha jekku joka toimii, silloin on enemmän sisältöä ja vähemmän tekstiä jne...
ja en lyö tätä projektia maahan, todellakaan, haluan vaan antaa vinkkejä jotka kannattaa ottaa huomioon tarinaa kyhätessä... :)

nomic [23.02.2004 14:03:08]

#

oho, meni sähellykseksi lainauksien kanssa... :) miks mulla muutes ei näy "Lainaa" tekstiä tossa harmaassa palkissa?
mutta siis lainattu osio oli vain tuo:

lainaus:

Juonta kyllä riittää, sillä sitä on kirjoitettu varmaankin noin 6 sivua pientä pränttiä, ellei enemmän.

Dustbin [23.02.2004 16:37:39]

#

Sivuseikkailuita tulee olemaan mahdollisimman paljon. Koitamme antaa pelaajalle paljon valinnanvaraa, ettei kävisi tylsäksi jos ei tajuakkaan jotain tehtävää niin ongelman voi ratkaista muulla tavalla ja jättää tehtävän sikseen.

Pelissä tulee olemaan myös kirjoja, joista mahdollisesti saa vinkkejä tehtäviin yms. on myös kirjoja, joissa on ihan jotain huuhaata, joka ei liity peliin ollenkaan.

nomic [24.02.2004 08:27:29]

#

hyvä, tota just tarkoitin! siis monissa peleissä on se vikana että kaikki mitä voi käyttää hyväkseen tai mitä kerrotaan liittyy aina pelin juoneen ja kulkuun jollain tavoin... pitää olla jotain... esim jos ootte pelannut sen nimistä peliä kuin suikoden (se ihan eka ja toka) niin tiiätte minkätyylisiä pieniä haarautumia haluisin peliin...koska tuossa on nyt yks loistavimmista rpg peleistä mitä on ja grafiikka on tosi kauheaa tasoa (tyyliin että mä pystyisin hikiseen ehkä tekemään semmoista) :) mutta, toi oli hyvä tietää että paljon "huuhaata" mukana... tai siis... no kyl ymmärsitte...ettei oo niin juonessa kiinni, ja vaihtoehdot on erittäin hyvä bonus myöskin :)

Quiz [24.02.2004 20:13:02]

#

Hyvä peli tuosta varmasti tulee! Sisältöä vaan, niin jaksaa pelatakin, kun ei käy tylsäksi. Juoni kuulostaa ihan jännältä, joten tehkääs pelaamisesta miellyttävää. Hyvästäkään ideasta ei ole mihinkään jos toteutus on päin *****ttä...

lainaus:

miks mulla muutes ei näy "Lainaa" tekstiä tossa harmaassa palkissa?

Ei muutes näy kenelläkään kommenteissa... Keskustelu on sitten asia erikseen.

comi [28.02.2004 13:15:49]

#

nomic:
sanoit ettei 6 sivua juonta riitä mihinkäään. No näin juonenkirjoittajana voin sanoa, että tämä ei ole mikään Final Fantasyn kokoinen kaupallinen roolipeli, vaan pienen porukan tekemä ilmaislevitykseen pääsevä kevyt roolipeli. Ja siihen kuuteen sivuun ei sisälly puheita sun muita, se vaan nopeasti selventää mitä pelissä tulisi tapahtua. Juoni kehittyy kokoajan lisää pelin myötä.

nomic [28.02.2004 13:34:14]

#

comi:
no sitten olisi voinut laittaa pienen korjauksen että kyseessä on juonen runko eikä juoni ja nämähän on kaksi eri asiaa sama kuin rotta tai näppis :)
ja en tarkoittanutkaan että pitäisi olla iha mega iso tarina mutta sain käsityksen että tuo on tarinan koko jo ja että sisältää eri dialogit jne...
eli väärinkäsityksiä kummassakin päässä :)

comi [28.02.2004 17:04:52]

#

No sanotaan sitten juonen runko, ihan kaikkien väärinkäsitysten estämiseksi

hunajavohveli [28.02.2004 22:12:20]

#

Tarkistin sen haltiakuolema-asian. Joo... ne kuolee jos ne pahkahtuu suruun, tai kaatuu taistelussa.

WinC:
Tuo "ihmisillä, joilla riittää taitoa ja intoa" on tässä tapauksessa minä, sillä minä teen 3D-kuvat ja animaatiot. Tai siis tekisin, jos niitä tulisi, mutta ei tule. Ensinnäkin yksi ongelma on se, miten saamme ne siirretty toisillemme. Sähköpostin liitetiedoston maksimikoko ylittyy. Muitakin syitä on, ja kaikki menisi vain hankalaksi.

Nuo lainaa ja muokkaa ei tosiaan toimi kuin keskustelussa. Tämän voisi kyllä lisätä myös koodivinkkeihin, projekteihin ja oppaisiin.

rndprogy [29.02.2004 00:00:46]

#

hunaja, kai tiedät tämän osoitteen http://koti.mbnet.fi/dustbin/ruin/team Sinne tiimiläset pääsevät laittamaan tiedostojaan. vai onko siinäkin joku maksimi koko.

remontti-reiska [29.02.2004 09:48:12]

#

Ei kai minun mielestäni. Tai no...ainakin Dutbinin kotisivutila :D.

remontti-reiska [29.02.2004 09:53:08]

#

*Dustbinin. Harmi kun tässä ei ole muokkausta :(

Dustbin [29.02.2004 11:20:24]

#

no tota... kyllä sinne vielä ~20MB mahtuu, mutta muistakaa poistaa niitä moskia sieltä vähän väliä.

hunajavohveli [29.02.2004 13:05:26]

#

Joo, siellähän tuli yhdessä välissä täyttä, enkä saanut sen takia lähetettyä. Tosin en ole varma, olisinko muutenkaan saanut lähetettyä, kun tuntu, että vaikka lähetin, niin se ei tullu sinne. No jaa... saattoihan se olla silloinkin kiinni siitä, että tila loppui. Pitääpi kokeilla.

mamaze [01.03.2004 21:08:57]

#

hyvältä vaikuttaa tämäkin, miten on, jos tämä kerran on roolipelityyppinen peli, niin kai tässä on taistelutkin? ja onko tässä jotain taikoja...tai aseita erilaisia tai jotain tommosta keräiltävää?

graafinen toteutus ainakin kuvien perusteella näyttäisi olevan kohdallaan. (..=minun mielestäni)
no, mikäs arvostelija minä olen...no, onnea projektiin!

sqwiik [02.03.2004 13:11:15]

#

Mjooh, taistelua on ja esineitä samaten. Luullakseni riittävästi :)

Dustbin [02.03.2004 16:11:53]

#

Taikoja yms. kyllä on... niitä voi oppia iän myötä ja kirjoja lukemalla.

comi [03.03.2004 17:09:07]

#

ajankohtaisempia vastauksia kysymyksiin tarjotaan irc kanavalla #Ruinbarad

remontti-reiska [04.03.2004 08:24:51]

#

Ehkä pari turhaa shottia voisi ottaa pois nopeutta viemästä.

hunajavohveli [05.03.2004 17:28:26]

#

Joo no ton raunio3D-shotin vois ainakin ottaa, kun se ei varmasti tuu peliin tuollaisena.

remontti-reiska [06.03.2004 21:31:27]

#

Otanpas senkin sitten.

efteri [08.03.2004 13:53:41]

#

Ja samalaa voit ottaa minun tekemän kuvan se kun ei ole mikää "HIENO"....

Gaxx [09.03.2004 15:48:42]

#

Tossa alimmassa kuvassa on jotain vikaa :)

efteri [09.03.2004 15:53:00]

#

Mitä vikaa minulla se toimii täydellisesti?

efteri [09.03.2004 15:53:11]

#

Mitä vikaa minulla se toimii täydellisesti?

Gaxx [09.03.2004 16:55:51]

#

No ainaki vähäaikaa takasi tossa näky kuva, jossa oli ruin barad teksti mutta sen takaa paljastukin kuva kentästä. Tainnu joku korjata... ettet vaan ite? :)

Dustbin [09.03.2004 19:36:03]

#

Mullakin näky tos vähän aikaa sitten sama homma...

hunajavohveli [12.03.2004 14:31:01]

#

Sitä Ruin Barad-tekstiä ei enää näy, mutta ottakaa nyt ainakin se Raunio pois, kun se on niin turha. Teen kyllä paremmankin.

efteri [12.03.2004 18:50:14]

#

Hei ja mun töherrys myös pois...

rndprogy [14.03.2004 20:07:17]

#

no niin hei vähän muita PAREMPIA kuvia. Ja mikä sen muokkaus sivun osoite oli?

remontti-reiska [16.03.2004 16:05:21]

#

rndprogy: Luuletko, että alan tässä kertomaan? Tule irkkiin, niin kerron :).

Feel Free [16.04.2004 16:29:55]

#

Mikäli en erehdy, niin jotkut tilet ovat ihan samanlaisia kuin Game Maker 5:sen ns. objektit

efteri [17.04.2004 09:50:38]

#

Eipä ole otettu mistää piipin gamemaker jutusta voivat ehkä näyttää mutta EI OLE!!!

Feel Free [17.04.2004 12:43:23]

#

voin olla siis erehtynyt...

efteri [17.04.2004 13:01:11]

#

Tai siis sinä olet.

DKH [24.04.2004 00:58:40]

#

Tileistä vois tehdä tummemmat :/

hunajavohveli [08.05.2004 17:32:49]

#

Emme todellakaan käytä mitään Game Makereita. Ainakaan minulla ei ole tietoa tällaisista, mutta minähän teenkin vain 3D-kuvat. Ja voin vakuuttaa, että niitä ei ole mistään kopioitu, vaan kaikki ovat itse tekemiäni.

efteri [12.05.2004 18:57:46]

#

voisikohan tuota 30% suurentta 40% kun on tätä tehty jo aika lalla eteen päin.

teksturi [13.05.2004 16:16:08]

#

oletteko kaikki samasta paikasta ja tunnettokko toisenne

efteri [14.05.2004 16:53:33]

#

Ei olemme kaikki eri puolelta suomea emmekä tunne toisiamme paitsi nettin kautta

teksturi [16.05.2004 18:55:12]

#

Miten tutuistutte toisiinne ja saatte kerrottua pelin vaiheista toisillenne esim jos Sqwiik keksisi jotain ja Tulilintu jotain ja toisen keksimä juttu kumoaa toisen miten päätätte kumman otatte lähetättekö kaikille siitä sähkö postia.

rndprogy [18.05.2004 18:33:31]

#

Hoidamme näitä asioita IRCissä.

KimmoKM [29.05.2004 19:06:50]

#

Ruin Barad-foorumi ei ole toiminut ikuisuuksiin. Mikä siinä on vialla vai onko se poistettu turhana?

remontti-reiska [01.06.2004 15:33:36]

#

Turha se on ollut.

efteri [02.06.2004 20:53:43]

#

Niin on kuka edes keksi tehdä foorumin?

remontti-reiska [06.06.2004 12:51:12]

#

No sillä nyt ei ole mitään merkitystä.

baabloo [08.06.2004 09:51:47]

#

Mun mielestä tästä tulee yks parhaista roolipeleistä ainaki kuvien ja muitten perusteella. Mää ainaskin rupeen pelaan ku tulee valmiiks.

Jakezu91 [11.06.2004 22:37:31]

#

Joo... Vaikuttaa mielenkiintoselta...

Jakezu91 [12.06.2004 22:21:33]

#

By the Way... Sisältääkös peli minkään näköistä musiikkia???

rndprogy [13.06.2004 00:14:31]

#

Sisältäähän se. Mutta niistä voidaan olla montaa mieltä. Haittaako jos tuonne nyt laittaa jonkun linkin imuroitavaksi?

nomic [20.06.2004 02:47:10]

#

rdnprodigy, en uskoisi että haittaa on jos pelin musiikista on prewikkaa luvassa, minä ainaskin ihan mielenkiinnosta haluisin kuulla ja saada tietää mihin kohtaukseen jokin musiikki on tarkoitettu jne... :)
millä muutes musiikit on luotu? softwarea vaiko hardwarea wintoosa-pohjaista vaiko kunnon dossin trackerointia vai sitten suoraan hardwaresta vaan nauhoitettu, sekä sisältääkö biisit minkään asteen masterointia? jos sisältää millä toteutettu jne... :P

itse kaipaisin musiikista tietoa, ja jos saisi pelistäkin joskus jonkin asteen demoa tai betaa että miltä käyttöliittymä-vaikuttaa jne... esim erkki oli/on siinä loistava että vaikka ei ollut edes valmis niin se uskallettiin änkee jo nettiin niin yleisö sai samantien tietoa mitä odottaa jne... ja se taas minun mielestäni nosti erkin suosiota lisää :) mutta nyt on kyse tästä projektista, toivottavasti teett hyvän pelin :) itse ainaskin yritän omasta proggisesta luoda hyvää vaikka yksin sitä väännänkin, saa nähä tuleeko sekin tänne putkaan, ei ehkä ku alkaa jo näitä roolipelejä olla niin taitaisi se minun tekele olla jo liikaa :)
mutta onnea ja menestystä ja musiikkia kaipaan arvioitavaksi ;)

Gwaur [28.06.2004 22:41:28]

#

Kiinnittäskääs myös pelin nimen kielioppiin huomiota.
Barad-dûr on Musta Torni (barad = torni, dûr = musta).
Mutta Ruin Barad on väärässä sanajärjestyksessä ja viiva puuttuu välistä :P

Dustbin [02.07.2004 20:13:43]

#

Huom. Qwauk on puhunut soopaa!
RB foorumi on aina ollut olemassa. http://rbforum.nwps.ws/index.php

hunajavohveli [02.07.2004 20:14:36]

#

Tuo kielioppivirhe on huomattu jo aikaisemmin, kuten viestiketjusta näkyy. Minun piti haltiaexperttinä huomauttaa asiasta, mutta se huomautus tuli vähän liian myöhään, ja tuo on nyt vakiintunut pelin nimeksi. Ja ei kai kaiken niin vimosen päälle Tolkienilta kopioitua tarvitsekaan olla. :)

Sharph [02.07.2004 20:17:29]

#

Kukaan vaan ei tiedä kuka ton rbforum.se8.orgin omistaa niin ei voida ohjata sieltä tonne uuteen..

hunajavohveli [02.07.2004 20:25:12]

#

Hm... projekteissa ei siis vielä ollutkaan Muokka/Poista-ominaisuuksia..?
Noh, projektin tilanne on seuraava: Peli ei siis valmistu assyille, niin kuin vähän yritettiin. Sqwiik on kesän lomilla, mutta pelin moottori on lähes kokonaan valmis. Eli enää tarvitsee vain ruveta kehittämään peliin dataa, eli hirviöitä, esineitä, loitsuja, kenttiä yms. Tarina on jo aika lailla valmis, joten sitäkään ei tarvitse enää paljoa kehittää. Ensi syksynä saataneen tarkempaa tietoa pelin edistymisestä.

Meitsi [16.08.2004 21:38:42]

#

Siis toi on tilepohjanen, niin onko tilejä animoitu?

nomic [20.08.2004 13:53:44]

#

Meitsi, eiköhän toi tilepohjainen ole kun niin on antanut saada käsityksen ainaskin tämä ryhmä.

efteri [28.08.2004 16:35:39]

#

Joo soppa on keitetty :D

AdeRide [12.09.2004 11:47:29]

#

Millainen on tämän Ruin Baradin juoni???

makeuu [16.09.2004 22:59:37]

#

Erittäin jännittävä :D

Gwaur [22.09.2004 19:53:55]

#

Peh. Ei liene yhtään kommenttia saanut tämä ;<

hunajavohveli [30.10.2004 23:38:34]

#

Joo, on tää tilepohjainen, tilejä ei kai animoida. Ja tämä erittäin jännittävä juoni paljastuu sitten joskus. :)

Ahti [08.11.2004 14:21:02]

#

Loistavaa... :D

Gaxx [21.11.2004 22:30:33]

#

Mitenköhän on tämän projectin laita? Pitääkö tätä odotella vielä pitkäänkin?

hunajavohveli [28.11.2004 10:46:42]

#

Sen verran että Sqwiikin "Erkki Saaressa" valmistuu. Sen jälkeen Ruin Baradin kehitys ilmeisesti taas jatkuu.

Turambar [28.11.2004 21:47:52]

#

Oho, onpas projektin tekijöitä tippunut pois. Siitä onkin aikaa, kun olen putkaa seuraillut.

efteri [29.11.2004 08:42:02]

#

Ei niitä tippunut ole pois vaan tossa ei näy kaikkia näköjään sillä mää sitä teen myös..

hunajavohveli [29.11.2004 17:00:54]

#

Joo, niin kuin kuvauksesta näkyy, tuo tekijälista on vielä epätäydellinen, ja sitä päivitetään sitä mukaa, kun saadaan varmuus siitä, ketkä jatkavat.

ZcMander [03.12.2004 08:58:41]

#

Olen ainakin Sqwiikille ilmoittanut, että olen palannut Windows puoleen. Lisäksi hieman hämää tuo siirtyminen C++? Mulle ei ole ilmoitettu mitään. (Tosin kaikki varmaan oletti, että olen lähtenyt pois) Lisäksi jos C++ tehään niin Allegrolla, SDL:llästä nimittäin ei ole kunnollista suomenkielistä opasta, sitä paitsi niinä pitää tehdä pikselin piirtokin ite. Ainakin niin luin documentista.

KimmoKM [08.12.2004 16:19:58]

#

lainaus:

7.12.2004 Nyt kun ES alkaa olla lopuillaan aloitin RB:n pelienginen puhtaalta pöydältä pseudokoodilla. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä että käytetty kieli vaihtuu C:hen, jolloin perusmoottorina saattaa toimia tuttu ERKKI-engine :D ja itse pelimoottori koodataan sen päälle ilmeisesti Allegrolla/SDL:llä.

Tarkoittaako tämä, että Ruin Baradista tulee UNIX-versio (Tarkoitan pääasiassa Linuxia)?

Sharph [13.12.2004 18:57:28]

#

Minä ainakin aion koodata peliä Gentoo Linuxissa. Jos tehdään koodia mikä toimii molemmissa niin ne tulevat samaan aikaan.

comi [21.12.2004 18:51:35]

#

lainaus:

Joo, niin kuin kuvauksesta näkyy, tuo tekijälista on vielä epätäydellinen, ja sitä päivitetään sitä mukaa, kun saadaan varmuus siitä, ketkä jatkavat.

minun nimi on poissa :( kyllä kai oon vielä projektissa mukana, vaikken ole voinut oikeen sen eteen mitään enempää tehdä kun mitä olen jo tehnyt :/

Heikki [23.12.2004 22:31:28]

#

ZcMander kirjoitti:

...SDL:llästä nimittäin ei ole kunnollista suomenkielistä opasta, sitä paitsi niinä pitää tehdä pikselin piirtokin ite. Ainakin niin luin documentista.

Katsos putkan opasaluetta :D

Pikselin piirto tosiaan vaatii muutamia koodirivejä, mutta toisaalta esim. bittikartan saa helposti ruudulle.

Mutta tehkää sillä mitä osaatte parhaiten.

Itse toivoisin että ainakin Linux-versio tulisi. Luultavasti sen tekeminen ei ole hankalaa jos käytetään C++&SDL/Allegro.

remontti-reiska [25.12.2004 19:51:37]

#

Uskon ja toivon, että peli tehdään SDL:ä. Ainakaan itse en kallistu missään tapauksessa Allegroon...

AdeRide [28.12.2004 19:11:49]

#

Millon tätä peliä voidaan odottaa valmiiksi vai onko se nytten taas täysin auki oleva asia?

remontti-reiska [28.12.2004 21:53:54]

#

Eipä mitään tietoa.

hunajavohveli [28.12.2004 21:58:12]

#

ZcMander kirjoitti:

Tosin kaikki varmaan oletti, että olen lähtenyt pois

comi kirjoitti:

minun nimi on poissa :( kyllä kai oon vielä projektissa mukana, vaikken ole voinut oikeen sen eteen mitään enempää tehdä kun mitä olen jo tehnyt :/

Jos aikoo jatkaa projektissa, niin olisi tärkeää tulla kokoukseen IRC-kanavalla. Olen lähettänyt kaikille sähköpostia asiasta.

AdeRide kirjoitti:

Millon tätä peliä voidaan odottaa valmiiksi vai onko se nytten taas täysin auki oleva asia?

Mitään ei voi sanoa varmasti vielä tässä vaiheessa, kun koodauskin saatetaan aloittaa aivan alusta.

remontti-reiska kirjoitti:

Uskon ja toivon, että peli tehdään SDL:ä.

Kuulin vähän juttua, ettei kenties koskea mihinkään valmiiseen rajapintaan, vaan käytetään samoja keinoja kuin Erkissä...

efteri [29.12.2004 14:07:43]

#

jaa-a, mun nimi sitten pidetään piilossa mutta ihanpihan sama

Raviable [11.02.2005 17:00:30]

#

lainaus:

Ainakaan minulla ei ole tietoa tällaisista, mutta minähän teenkin vain 3D-kuvat. Ja voin vakuuttaa, että niitä ei ole mistään kopioitu, vaan kaikki ovat itse tekemiäni.

Sen huomaa. ;)

efteri [15.02.2005 19:48:10]

#

Elikkä ruinbarad alkaa taas lämmitellä jo takan tulessa pois jäitä nyt kun sqwiik on saanut erkin valmiiksi niin tarvitsisimmen varmaan tietoa ketkä haluavat tehädä tätä peliä vielä niin että ilmoitelkaapas tähän jos jatkatte ja jso ette jaksa jatkaa enään tekemistä...
eli ruinbarad tehedäänn c siis varmaan..

sqwiik [17.02.2005 16:53:56]

#

Ruin Barad toteutetaan C++:lla ja SDL:llä (+se on näillä näkymin open source).

hunajavohveli [17.02.2005 20:00:39]

#

lainaus:

lainaus:

Ainakaan minulla ei ole tietoa tällaisista, mutta minähän teenkin vain 3D-kuvat. Ja voin vakuuttaa, että niitä ei ole mistään kopioitu, vaan kaikki ovat itse tekemiäni.

Sen huomaa. ;)

Kerro toki, mistä sen huomaa. Ei niissä nimeä lue. Vai oletko kenties nähnyt muita tekemiäni 3D-kuvia, joihin noita vertaat? Tässä vaiheessa ei tosin vielä kannata vertailla mitään, kun nuo kaikki ovat vasta prototyyppejä ilman mitään ihmeempiä tekstuureja, tai polygoniyksityiskohtia.

Raviable [18.02.2005 22:40:51]

#

Olen kyllä nähnyt muita kuviasi. Ennen kaikkea juuri tuota mallinnuksen ja renderöinnin tasoa tarkoitin, mutta niistä on syytettävä ohjelmaa. Bryce 5:n käytöllä on ikävä tapa näkyä läpi. :)
Ristiriitaista.

hunajavohveli [20.02.2005 13:34:19]

#

Jooh, on kyllä totta, että kuvista helposti huomaa, jos ne on tehty Brycellä. Bryce2:n kuvat tunnistaa vielä helpommin. Ikävintä Brycessä on ehkä se, ettei pääse vertekseihin käsiksi, vaan mallinnus on tehtävä yhdistelemällä valmiita objekteja, tai sitten importtaamalla vaikka 3ds-malleista.

SOtaMAto [25.02.2005 17:14:21]

#

Missäs vaiheessa Ruin Barad siis on?

sqwiik [25.02.2005 18:01:36]

#

Enginenrustausvaiheessa... Koska Erkki ei ole vielä täysin muokattu käyttämään dynaamista muistia, niin siinä menee oma aikansa.

PFe2005 [07.03.2005 17:05:08]

#

Antakaa testi versio!

sqwiik [07.03.2005 22:18:57]

#

Jos ensin saisi peliä edes johonkin suuntaan liikkeelle. Engine on vielä kesken, mutta skriptitulkki on jo jossain vaiheessa.

nomic [16.03.2005 11:48:00]

#

lainaus:

Antakaa testi versio!

Ootkos yhtään lukenut mitä tähän on kirjotettu?
Vaikkapa yllä oleva teksti:

lainaus:

Missäs vaiheessa Ruin Barad siis on?
---
Enginenrustausvaiheessa... Koska Erkki ei ole vielä täysin muokattu käyttämään dynaamista muistia, niin siinä menee oma aikansa

Itse olen käsittänyt että demoa/betaa/jotain tulee "heti" kun itse runko alkaa olla siinä vaiheessa, että voi pelailla ja kaikki muu on jollain tasolla valmista, ilman suurempia yksityiskohtia.
mitä järkeä on laittaa esille raakiletta jossa engine esim ei ole vielä valmis? :D "oho! nyt tuli taistelu mutta tää ei tee mitään! huono peli!" *poks* itsekin olen rustannut rpg-moottoria (niinkuin monet muutkin) ja en voisi kuvittella edes, että laittaisin siitä mitään esille vaikka se jo "toimii."

xmetal [03.05.2005 19:50:12]

#

Jos saa kysyä missä vaiheessa peli on ja milloin pääsee testaamaan?

sqwiik [03.05.2005 20:52:31]

#

Rustaan tällä hetkellä skriptitulkkia, mutta kehitys on hidasta johtuen koulutyön vaatimasta aktiivisuudesta. Eli joskus (kattaa ajanjakson nyt-->2100)

Gary534 [09.05.2005 14:10:52]

#

Milloin peli tulee valmiiksi en jaksa olla enää kärsivällinen. Grafiikka näyttää kuvissa aika hyvältä muuten.

Gary534 [09.05.2005 14:11:10]

#

Hyväksi peliksi minä sanon tätä jo tässä vaiheessa.

nomic [09.05.2005 20:20:22]

#

lainaus:

Hyväksi peliksi minä sanon tätä jo tässä vaiheessa.

:D Millä perusteella? Ideahan tässä on hyvä (ainaskin nämä seikat, mitä on kerrottu julkisesti), mutta se ei takaa sitä, että peli olisi hyvä. ;)
Odotellaan nyt vain sitä ensimmäistä testi-versiota. *kuolail*

Ahti [16.05.2005 09:20:36]

#

Toivottavasti tulee hyvä peli... :D

Olga [20.05.2005 14:57:26]

#

Mikä on projektiporukan työnjako? Ulospäin kun näyttää siltä että ainoastaan Sqwiik tekee projektissa jotain.

sqwiik [22.05.2005 17:36:55]

#

Muu porukka on tällä hetkellä 'levossa', sillä muuta sisältöä on hankala tehdä kun ydin ei ole valmis.

maker_ [29.06.2005 16:29:51]

#

No mikäs vaihe nyt on ja tulisko jo kohta jotain alpha/betaa?

maker_ [05.07.2005 15:59:20]

#

Oottelen tätä suhkot innolla koska hyvältä työltä näyttää tässäkin vaiheessa vaikka pelistä en voi tietenkään vielä sanoa yhtään mitään mutta luulisin että joku päivä vielä testaan/pelaan tätä peliä;)Edit:Yrittäkää tehdä eteenpäin;)

maker_ [20.08.2005 00:21:24]

#

Oisko tälläkin poiston paikka koska ei kerta ole enään koko peliä:Å
<Maker_>

efteri [31.08.2005 17:32:44]

#

Ei olisi :D kyll tää joskus tulee toimii :)

sqwiik [02.09.2005 09:47:07]

#

Tulee tämä, mutta minkäänlaiseen moottoridemoon on vielä muutaman päivän matka

sqwiik [04.09.2005 19:33:08]

#

Ennenkuin kukaan kommentoi kuvankaappauksen rumuutta, totean: se on ruma ja versiosta 0.0.2 eli testausta varten vain -_-

Metabolix [06.09.2005 18:41:04]

#

maker_ kirjoitti:

Oisko tälläkin poiston paikka koska ei kerta ole enään koko peliä

qwauk kirjoitti:

Ei olisi :D kyll tää joskus tulee toimii :)

Niin... Poiston paikkahan on sitten, kun tekijä itse ilmoittaa, ettei peliä tule. Kestihän Erkki-projektikin liki pari vuotta, ja silti pääsi kuin pääsikin lopuksi versioon 1.0.4. Ei siis liian aikaisin aleta haudata projekteja, kyllä ne valmistuvat, kun sqwiikissä henki pihisee :)

efteri [11.09.2005 15:16:44]

#

joo-o, osa porukasta on taas lähtenyt mutta vahteeksi olemme saaneet yhden uuden tekijän lisää.. eli nomic:in hän tulee tekemään ääniä ruinbaradiin.
Toivottavasti saamme pian jonkin laisen pelattavan version ulos onhan sitä jo odotettukkin ja vielä hiukan joudumme odottamaan lisää :/

maker_ [14.09.2005 08:23:50]

#

Joo on se niinkin muta irc@netissä mulle sanottiin että luovuttettu on.No hyvähän se on jos se jatkuu:P
<Maker_>

herponen [12.10.2005 19:37:55]

#

Projektinne vaikuttaa ihan mielenkiintoiseslta, toivottavasti saatte homman loppuun asti.
Tuleeko peliin musiikkeja?

Latska [12.10.2005 22:40:45]

#

Herponen:

qwauk kirjoitti:

Joo-o, osa porukasta on taas lähtenyt, mutta vaihteeksi olemme saaneet yhden uuden tekijän lisää.. Eli nomicin. Hän tulee tekemään ääniä ruinbaradiin.

Ymmärtäisin tuon "ääninä ja musiikkina". Korjasin muuten qwaukin typot samalla.

sqwiik [22.10.2005 17:49:13]

#

...jahka saan laitettua mukaan koodin ääntä & musiikkia varten ^^

sqwiik [23.10.2005 19:42:52]

#

...tällä hetkellä melko vahvasti, koska koodaan ydintä ^^ Jahka saan tämä paremmalle mallille (kun saan aikaa opistolta) niin työtaakka siirtyy muiden harteille.

SuperNörtti [20.12.2005 08:13:41]

#

Tätä projektia olen nyt melkoisen kauan seuraillut... Ja onhan se kyllä hieman eteenkin päin mennyt! :)

Nitros [17.01.2006 16:19:58]

#

Aika monta tekiää muttei työ edisty :D

nomic [22.01.2006 17:40:30]

#

lainaus:

Aika monta tekiää muttei työ edisty :D

Jos lukisit ajatuksella edelliset viestit, niin tajuaisit ehkä, miksi tässä kestää. Minä ainaskin annan päätekijöille niin paljon aikaa kun ne itse sitä vaativat ja vaikka vähän ylimääräistäkin. :)

KuusPie [12.04.2006 03:21:09]

#

Vaikuttaa mielenkiintoiselta jos koskaan tulee valmistumaan. Pakko olla hyvä jos nomic tekemässä musiikkia :>

moptim [27.08.2006 18:24:51]

#

tuleeks täst 3d vai 2d?

Tumpelo [31.08.2006 20:31:03]

#

Veikkaisin 2D:tä, kun tuolla mainitaan vain SDL eikä ollenkaan OpenGL:ää. Mutta, eipäilen edistyykö tämä projekti koskaan...

sqwiik [07.10.2006 16:25:37]

#

Edistynee, jahka saan opintoja pois alta -_-.

ville-v [02.11.2006 12:07:03]

#

Mikä muuten on pelin tarina/aihe? Vai koodaatteko vaan hienoa pelimoottoria välittämättä mistään muusta? ;)

sqwiik [05.11.2006 22:57:38]

#

Aihe tulee sitten lopulta kyllä selville ^^

Tumpelo [25.01.2007 20:22:53]

#

Toimiiko homma?

sqwiik [29.01.2007 16:11:10]

#

Labraprojektit vievät nyt liikaa aikaa että ehtisin kunnolla panostaa tämän kehitykseen... menee varmaan lähemmäs kesää, mutta ainakaan minä en ole vielä luovuttanut.

Le-Co-Las [26.03.2007 19:12:40]

#

Hyvä, alä luovuta koskaan. Uskon että tästäkin jotain kehkeytyy. Tsemppiä

Chaosworm [18.04.2007 21:13:13]

#

Roolipeli. Jes! Ja nuo henkilöt tekemässä. Vielä parempaa. Uskon, että tästä tulee hyvä. Joku juttu ei toiminut lainauksen laittamisessa...
Tsemppiä minäkin toivotan.

temu92 [03.05.2007 22:48:04]

#

Jatkakaa, joo. Mut tosiaan. Jos ensvuoteen menee mahdollinen testiversio ni hidasta on kehitys. Tietysti mitä enemmän aikaa on kulutettu sen parempi on lopputulos. Mutta jos sais edes päivitettyä screeniä :D

ByteMan [24.06.2007 14:29:01]

#

miltei kolme ja puol vuotta ootte jaksanu joten älkää ihmees lopettako :D

Tumpelo [06.07.2007 09:13:24]

#

ByteMan kirjoitti:

miltei kolme ja puol vuotta ootte jaksanu joten älkää ihmees lopettako :D

"Jaksanu", ei ne mitään oo sinä aikana tehny. :P

nomic [06.07.2007 18:51:51]

#

Tumpelo kirjoitti:

ByteMan kirjoitti:

miltei kolme ja puol vuotta ootte jaksanu joten älkää ihmees lopettako :D

"Jaksanu", ei ne mitään oo sinä aikana tehny. :P

Eipäs oleteta mitä sattuu. Toisilla on omia kiireitä, jotka on tärkeämpiä kuin joku peli. Mutta itse asiaan: Itse olen ainaskin jo jonkin verran musiikkia tehnyt tätä varten. Kunhan olen esitellyt muille tekijöille sitä, niin voisi pistää esimakua nettiin. :)

teksturi [16.07.2007 15:06:47]

#

Kuinkas moni tätä tekee nykyään. Onko paljon saatu tehtyä vai käynnityykö edes peli vielä. Hyvältähän tämä vaikuttaa jos vain pääsisi kokeilemaan :P

sqwiik [31.08.2007 19:32:24]

#

Etenee, mutta tooo-ooodella hitaasti, aikani ei riitä <_>. Engine kyllä jo toimii, monipuolistus vielä uupuu.

Bazeuv [06.12.2007 13:42:34]

#

Onko pian tulossa testiversiota ulos?
Näin joululahjaksi meille odottaville :P

Pollapoju [12.04.2008 11:44:08]

#

Tyylikkään näkönen koska tulee vai onko kuollut.

vehkis91 [18.06.2008 12:17:58]

#

Onkohan tämä ptojekti kuollut?

ByteMan [14.09.2008 22:49:35]

#

jostain syystä en usko..
esim. sqwiik duunaa erkkiä uusiks samalla kun (toivottavasti :) ) suunnittelee tätä.. lisäksi sqwiikiä tuntuu vaivaavan varsin tappava tauti nimeltä "elämä" ja sen oireet ja hoitaminen syövät aikaa tällaisilta asioilta kuin pelien teko yms.

toivokaamme siis että elämä ei tuhoa tätäkin lupaavaa projektia, niinkuin on tehnyt jo monille muille projekteille

vehkis91 [20.09.2008 22:41:12]

#

No sqwik kyllä kieltämättä on taitava ohjelmoimaan, joten eiköhän tämäkin sitten jatku kuhan aika löytyy... :D

ByteMan [07.10.2008 23:57:40]

#

mutta, sqwiikiä tärkeämpi kysymys onkin, kuinka moni tekijälistaan merkityistä henkilöistä on vielä aktiivinen? :P

vehkis91 [25.10.2008 11:09:30]

#

Uskon, että projektiin liittyy uusia tekijöitä, jos vanhoja tekijöitä ei enään kiinnosta.

feltsu [21.11.2011 15:05:01]

#

Ta-daa. Nyt on kyllä ihan pakko tiedustella että missä mahtaa projekti mennä tässä vaiheessa? Edellinen postikin vuodelta 2008 niin odotukset aika korkeella! Toivottavasti tää valmistuu joskus :)

-Feltsu

moptim [21.11.2011 21:47:16]

#

En tiiä varmaks sanoo mut en ihmettelis vaik tää ois vaan hiljaa hyllytetty. :P

ville-v [26.11.2011 01:27:04]

#

Sqwiik on jo valmistunut ja suojatyöpaikkakin on, joten pitäisi olla aikaa koodata. Potkikaa sitä.

sqwiik [27.11.2011 14:43:47]

#

Onhan minulla suojatyöpaikka mutta siellä tuuppaa saamaan tietokoneista tarpeekseen kunkin päivän osalle.

Tämä peliprojekti, Ruin Barad, aloitettiin aikanaan VB6:sta käyttäen. Vaikka tavaraa saatiinkiin kasaan suht iso määrä, ei pelin kasaamisesta loppujen lopuksi tullut oikein mitään.

Pitää katsella jos ottaisi tämänkin projektin joskus jäistä pois ja alkaisi takomaan - siihen tosin vaaditaan sitten innokasta porukkaa. Koodipohja tämänkaltaiseen peliin on itsellä olemassa.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta