Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Yleisopas

Jokotai [15.06.2011 19:09:35]

#

Ehdotan, että joku kattavalla monikymmenvuotisella kokemuksellaan tekisi yleisoppaan tietokoneisiin. Niin usein näkyy muutamia kysymyksiä kuten: "kuinka saada tietyt merkit näkyviin", "miten tehdä tällä kielellä", "miksei tää ohjelma toimi" yms. kun vastauksina toimisi: "muuta merkistö määrittely" "googlaa kirjastoja" "mitä debuggeri sanoo" Eräitä aihepiirejä voisi olla tiedonhaku ja perusteknologia. Jotain samantyylistä kuin tuo Nettisivuston aloittaminen.

Grez [15.06.2011 19:17:10]

#

Jotenkin musta tuntuu että ne jotka noita kysymyksiä kysyy eivät jaksaisi sitä kattavaa opasta lukea kattavasti. Kuvaamasi kaltaisia ongelmia on miljoona, joten jos kattava ohje tehtäisiin niin sitä ei voisi lukea kokonaan, vaan siitä täytyisi hakea. Ja niihin kysymyksiin löytyy jo nyt vastaukset, jos osaa hakea.

Tokihan tuollainen kuinka kysyt oikein voisi olla, mutta väitän että 90% kysyjistä ei lue sitä ennen kysymistä.

Ei mulla siis mitään vastaan ole jos joku kirjoittaa. Oon vaan skeptinen, että olisiko elämä sen jälkeen yhtään auvoisempaa.

Jokotai [15.06.2011 19:49:06]

#

Juu, en siis ihan sellaista yksi vastaus yhteen ongelmaan listaan tarkoittanut, jo Winikin eri versioineen varmaankin täyttäisi palvelimen. Jotain tyylin mikä on merkistö? Virheilmoitus, millä sanoilla haen tietoa? Ja vaikka debugger itsessään onkin itsestäänselvyys, niin kuitenkin kertoa siitäkin jotain.

Grez [15.06.2011 20:16:44]

#

Jokotai kirjoitti:

Ja vaikka debugger itsessään onkin itsestäänselvyys, niin kuitenkin kertoa siitäkin jotain.

No ei debuggeri kyllä varsinkaan aloittajien keskuudessa mikään itsestäänselvyys ole. Tuntuu että jo virheilmoitusten päälläolokin on positiivinen yllätys :D

tkok [16.06.2011 10:50:46]

#

Oishan se kiva, kun nykysiten google.com/hakusana linkkien sijaan vois aina pistää vakio vastauksena ohjelmointiputkan perusoppaan. Ja jos ois jokin wiki tyyppinen, niin sitä vois laajentaa käyttäjien toimesta, eikä ylläpidolle tulis siitäkin lisärasite.

Deffi [16.06.2011 21:31:40]

#

Eihän täällä keskusteltaisi mistään jos kaikki osaisivat käyttää Googlea.

Jokotai [16.06.2011 21:58:14]

#

Deffi kirjoitti:

Eihän täällä keskusteltaisi mistään jos kaikki osaisivat käyttää Googlea.

Kyllähän täällä keskusteltaisiin, mutta lankojen määrää se kyllä vähentäisi rajusti. Langat olisivat enemmän tyyliin, henkilökohtaisia mieltymyksiä, OpenGL vai DirectX johonkin projektiin, miten toteuttaisin yms.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta