Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Ohjelmointiputkan käyttäjien jakaminen eri palveluiden kanssa

Sivun loppuun

jukkah [25.05.2011 11:06:29]

#

Mahtaakohan Ohjelmointiputkassa olla jo valmiiksi mahdollisuus jakaa käyttäjiä eri palveluiden kanssa? Ellei, niin tällaista vähän mietiskelin:

1. Selain siirtyy jollekin sivulle, joka jakaa käyttäjänsä Ohjelmointiputkan kanssa.
2. Selain tai palvelin hakee Ohjelmointiputkasta käyttäjätietoja.
a. Jos sellaiset löytyvät, näytetään käyttäjän tiedot (kuten Ohjelmointiputkassa).
b. Jos ei, näytetään login-formi.

Vaatimuksiksi asettaisin ainakin, että käyttäjätunnusta ja salasanaa ei kuljeteta palveluiden kautta, vaan ne menevät suoraan Ohjelmointiputkaan tarkistettaviksi.

Ohjelmointiputka voisi lähettää sitten redirectin selaimeen ja sen mukana istunto-id:n yms. tietoja vaikka getillä. Sitten, kun palvelu saa pyynnön istunto-id:llä, se hakee tietoja (käyttäjänimi, käyttäjä-id yms.) Ohjelmointiputkasta ko. id:lle. Sen jälkeen palvelulla olisi tiedossa kirjautunut käyttäjä.

Jos käyttäjällä ei olisi täplää öKirjaudu sisään ainoastaan istunnon ajaksi.ö-ruudussa Ohjelmointiputkan profiilissa, olisi mahdollista pysyä kirjautuneena eri palveluissa evästeen avulla (vaatii, että selain hakee login-palikan Ohjelmointiputkasta).

Lebe80 [25.05.2011 14:29:09]

#

Haet varmaan jotain OpenID-/Google-/Facebook-kirjautumisen tapaista kikkaretta.

http://openid.net/add-openid/

http://developers.facebook.com/docs/authentication/

jukkah [26.05.2011 09:32:29]

#

Lebe80 kirjoitti:

Haet varmaan jotain OpenID-/Google-/Facebook-kirjautumisen tapaista kikkaretta.

Teknisesti samanlaista, mutta Ohjelmointiputkan omaa. Silloin kirjautuneiden käyttäjien voisi olettaa olevan suomalaisia ja kiinnostuneita ohjelmoinnista (eli Ohjelmointiputkalaisia), eikä ketä tahansa sivulle eksyneitä surffaajia.

Antilla ja Laurilla (ym. jos muita on) on takulla paljon hommia nykyisten systeemien ylläpitämisessä. Tämän avulla Ohjelmointiputkalaiset voisivat ylläpitää palveluita, johon kaikki Ohjelmointiputkalaiset olisivat tervetulleita, mutta eivät silti olisi Ohjelmointiputkan ylläpitäjiä, eivätkä omistaisi liikaa oikeuksia Ohjelmointiputkaan.

Ohjelmointiputkaan saataisiin siten nivottua (paljon) lisää itsenäisiä osia, kuten PHP-haasteen ja SL-haasteen kaltaisia haasteita tai jopa ohjelmointikouluja, ja kaikki vain yksien tunnusten takana. (Salasanan vaihtokin muuten onnistuu kerralla joka paikkaan.)

Antille ja Laurille kuitenkin täytyy jättää harkinnanvara (eli manuaalinen palvelun lisääminen listaan), ettei kaikenlaisia öhilavitkuttimiaö lisätä palveluiksi.

Olli [26.05.2011 09:47:48]

#

PHP-haaste toimii jo Putkan tunnuksilla?

Jokotai [26.05.2011 10:14:15]

#

Ja SL c:

jukkah [26.05.2011 10:37:15]

#

Olli kirjoitti:

PHP-haaste toimii jo Putkan tunnuksilla?

Jokotai kirjoitti:

Ja SL c:

Hyvä huomio. Eli ilmeisesti Ohjelmointiputkassa on tähänkin jo moottori valmiina, vain rajapinta puuttuu (en ainakaan ole tietoinen siitä).

Lebe80 [26.05.2011 10:43:41]

#

Haluanko minä tietämättäni olla jonkun muun kuin Ohjelmointiputkan käyttäjä?

Torgo [26.05.2011 10:47:12]

#

SLH ja PHPH ovat saman domainin alla. Sen takia kirjautuminen Ohjelmointiputkaan riittää.

jukkah [27.05.2011 08:32:24]

#

Lebe80 kirjoitti:

Haluanko minä tietämättäni olla jonkun muun kuin Ohjelmointiputkan käyttäjä?

Mikäli palvelut toteutetaan hyvän ohjelmointikäytännän mukaan (niin kuin yleensä kuuluukin), kenestäkään käyttäjästä ei jää jälkiä palveluun, jota hän ei ole käyttänyt. Lisäksi Ohjelmointiputkasta voisi löytyä linkkejä palveluihin, vaikka sivupalkissa muutama uusin ja pidetyin ja ehkä linkki palvelulistaan Ohjelmointiputkan päävalikossa. Siten kaikilla Ohjelmointiputkalaisilla olisi ainakin periaatteessa tiedossa kaikki Ohjelmointiputkan hyväksymät palvelut.

Huomatkaa, että kaikki palvelut olisivat nimenomaan tarkoitettu Ohjelmointiputkalaisille (huviksi, hyödyksi, työpaikaksi jne. kun visioita riittää. Kuka muuten vastustaisi ohjelmoimalla ansaittuja ”suolarahoja”?).

Torgo kirjoitti:

SLH ja PHPH ovat saman domainin alla. Sen takia kirjautuminen Ohjelmointiputkaan riittää.

Näin on, mutta sama domain tai vhost (jälkimmäisestä on ole täysin varma) ovat pakollisia nykyisessä mallissa.

Jokotai [27.05.2011 12:28:41]

#

Domainiin www.ohjelmointiputka.net/ on itselläni 3 keksiä, joista yhden arvo on oma nickini. PHPH tuo mukanaan sessionin, SLH ei.

groovyb [27.05.2011 22:05:53]

#

Itse en pidä siitä että hyvää foorumia aletaan paisuttamaan. En kaipaa mitään universaalia portaalia.

Jokotai [27.05.2011 23:38:12]

#

Ehdotankin, että siirrymme faceen twiittailemaan ja mahdollisuus kirjautua sähköpostilla tai google käyttäjällä. Sitten vielä tehdään putkasta selainpohjaisesti käynnistettävä ohjelma, joka kerää kaikista käyttäjistä kaikenlaista tietoa ;)

jukkah [28.05.2011 08:02:57]

#

Mmm... Ei näytä saavan riittävän (vaatimukset ovat melko kovat) innostunutta vastaanottoa. Täytynee tuotteistaa idea itse, kunhan ehdin.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta