Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Ncursesin asentaminen

Sivun loppuun

TrueMagus [30.11.2010 20:28:57]

#

Elikkä olen asentanut ncursesin molempiin kääntäjiini (code::blocks sekä dev c++)
mutta ne eivät tuppaa toimimaan. Olisiko jollain jotain apuja tähän?

tgunner [30.11.2010 21:16:33]

#

Mitä se sanoo?

TrueMagus [30.11.2010 21:32:52]

#

Ettei tunnista.

Metabolix [30.11.2010 21:56:10]

#

Millä tavalla olet "asentanut" sen? Sitä paitsi Windowsille ei ole ncurses-kirjastoa, on vain PDCurses.

TrueMagus [30.11.2010 23:45:05]

#

Niin tarkoitin sitä Pdcurses kirjastoa. Eli siis menin sen Pdcursesin sivuille ja asensin sen käytten sitä installeria. Kokeilin code blocksilla sen jälkeen pari Curses koodia (kyllä muistin #include) mutta ei toiminut. Sitten asensin Devc++ tuon curses kirjaston mutta ei se siinäkään toimi.

nomic [30.11.2010 23:53:00]

#

Kai laitoit oikeat tiedostot include- ja lib-hakemistoihin?
Ei paljoa voi antaa neuvoa kun vastauksena on aina: "ei toimi", eli tästä eteenpäin on hyvä myös kertoa, miten ei toimi, eli mitä virheilmoituksia antaa esimerkiksi.

TrueMagus [01.12.2010 00:00:56]

#

Jep, on lib hakemistoissa ja vielä tolla Devc++ library managerilla asensin.
Sanoo ettei tunnista kirjastoa molemmissa. Olisiko jossain toisessa kääntäjässä jo valmiina tämä Pdcurses?

Metabolix [01.12.2010 00:08:23]

#

Minkä nimisen otsikkotiedoston liitit koodiisi? Oikea otsikko olisi curses.h. Onko tällainen otsikkotiedosto kääntäjän include-hakemistossa? Entä oletko lisännyt projektin linkitysasetuksiin kohdan -lcurses?

TrueMagus [01.12.2010 00:43:05]

#

Juu curses.h löytyy include kansiostani. Kokeilin laittaa nyt #include <curses.h>
ja nyt ei ainakaan valita ettei tunnistaisi.
En ole kokeillut laittaa -lcurses merkkiä mihinkään. Mihin se siis laitetaan, samaan kohtaan mistä lataa kirjastot tyyliin:
#include <curses> -lcurses vai?

Edit: ei vieläkään hyväksy koodia.

hunajavohveli [01.12.2010 02:23:48]

#

Kuten Metabolix sanoi, -lcurses on tarkoitus lisätä linkkerin asetuksiin. Tällainen näkymä olisi siis tarkoitus löytyä jostain projektin asetuksista. Eli tuohon oikean puoleiseen tekstilootaan.

TrueMagus [01.12.2010 21:34:14]

#

hunajavohveli kirjoitti:

Kuten Metabolix sanoi, -lcurses on tarkoitus lisätä linkkerin asetuksiin. Tällainen näkymä olisi siis tarkoitus löytyä jostain projektin asetuksista. Eli tuohon oikean puoleiseen tekstilootaan.

Lisäsin tuohon kohtaan tuon -lcursesin eikä vieläkään tunnu toimivan :\
Feels badman ;_;
Edit: Näyttää siltä että tämä curses ei toimi, pitäisikö kokeilla jotain toista kirjastoa?

Deffi [02.12.2010 00:03:30]

#

Kerro minkä virheilmoituksen se antaa, niin on vähän helpompi kertoa missä on vika.

TrueMagus [02.12.2010 00:33:37]

#

Joo nyt toimii kun laitoin tuon link systeemin kunnolla.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta