Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Ehdotus sivuille

Sivun loppuun

makeuu [23.06.2010 22:16:27]

#

Miksi Ohjelmointiputka ei käytä hakukoneystävällisiä urleja? Sivujen hakukonenäkyvyys nousisi melko huomattavasti. Lisäksi muita tällaisia "insite-päivityksiä" olisi hyvä tehdä.

Antti Laaksonen [23.06.2010 22:55:58]

#

Onko sinulla ehdotusta, millaiset osoitteet olisivat nykyistä paremmat?

Entä mitä olisivat tarkemmin muut "insite-päivitykset"?

Lebe80 [24.06.2010 00:00:10]

#

Joo, hakukoneystävälliset urlit on pop ja rock juuri tämmöisellä sivustolla. Kävijäseuranta, ROI, Buzz Word, Profit!!!!1

Gwaur [24.06.2010 03:37:42]

#

Tarkoittaakohan makeuu ns. rewrite-osoitteita, joissa kysymysmerkit, &-merkit ja =-merkit korvataan kauttaviivoilla, jotka palvelin tietyllä tavalla säädettynä käsittää oikein? Esimerkiksi tämän keskustelun osoite olisi https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/21122/167934 (jossa ensimmäinen luku olisi tunnus-muuttuja ja toinen v-muuttuja). En kyllä keksi, miten tämä olisi nykyistä "hakukoneystävällisempi", joten ehkä kyseessä on ei olekaan tällaiset osoitteet.

Grez [24.06.2010 06:05:01]

#

Tyypillinen "hakukoneystävällinen" URL tälle sivulle olisi

http: //www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/ohjelmointiputka/21122-ehdotus-sivuille

(Laitoin tarkoituksella ylimääräisen välin alkuun, ettei tule linkkiä.)

Eli ensimmäinen 'ohjelmointiputka' on keskustelualue, 'ehdotus-sivuille' on keskustelun otsikko "siistittynä" ja tuo '21122' kertoo palvelimelle mikä ketju on kyseessä.

Olli [24.06.2010 08:26:21]

#

Joo, juuri nuin niiden pitäisi olla, Grez.

peg [24.06.2010 08:38:12]

#

C/P "Ohjelmointiputka ei käytä hakukoneystävällisiä urleja" googleen
ja tämä keskustelu löytyi.

http://www.google.com/custom?q=Ohjelmointiputka­%20ei%20k%E4yt%E4%20hakukoneyst%E4v%E4llisi%E4%20urleja&lr=lang_fi

Gwaur [24.06.2010 11:19:10]

#

Joo, kuten peg osoitti, tuollainen osoite ei taida nykyistä erityisemmin "hakukoneystävällisempi", koska hakukoneet katsovat muutakin kuin vain osoitetta. Alle vuorokauden vanha keskustelukin löytyi nykyisellä osoitteella. :P Itse olin käsittänyt, että Grezin mainitsema osoitetyyli on tarkoitettu hakukoneiden sijaan ihmisille, jotta linkin vastaanottaja näkee aiheen suoraan osoitteesta.

JussiR [24.06.2010 12:00:10]

#

Samaa mieltä Gwaurin kanssa. Ihmisystävällisempi.

makeuu [24.06.2010 23:39:34]

#

Koodivinkitkin tulisivat paremmin esille Google-hauissa.

Jokotai [24.06.2010 23:54:28]

#

No joo, saattais ne vähän korkeammalla näkyä, en tosin tiedä miten google priorisoi linkit järjestykseen.

peg [25.06.2010 07:56:06]

#

c/p "$_GET['sana'] aiheuttaa E_NOTICE-tason virheen"
koodivinkki haku googleen.
http://www.google.com/custom?q=$_GET[%27sana%27]%20aiheuttaa%20E_NOTICE-tason%20virheen&lr=lang_fi

Sivu löytyy ylimmäisenä, eli ongelma ei ole urlit, kun ei löydä hakemaansa.
Urlien ei pitäisi myöskään vaikuttaa indeksointiin.

makeuu [25.06.2010 15:15:15]

#

Valopää, googlesta ei aina haeta 100% tarkasti juuri oikealla hakusanalla.

Jokotai [25.06.2010 15:51:02]

#

Ilkeästipä sen sanoit, mutta on totta että hakusanoina epätarkempina tulos olisi että putka olisi vasta 4 ja tämä ketju 5 http://www.google.fi/search?hl=fi&source=hp&q=$_GET E_NOTICE&btnG=Google-haku&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=

peg [25.06.2010 17:26:32]

#

Ei haeta oikeilla hakusanoilla ja siinä se ongelma onkin, eikä siinä urlissa, kyllä google ne sivut indeksoi riippumatta urlista.

ajv [26.06.2010 13:39:12]

#

peg kirjoitti:

Ei haeta oikeilla hakusanoilla ja siinä se ongelma onkin, eikä siinä urlissa, kyllä google ne sivut indeksoi riippumatta urlista.

Indeksoi kyllä, mutta tässä onkin kyse page rankingista, eli miten ylös sivut nousevat googlen hakutuloksissa, kun hakusana "ei ole oikea".

Yksi tekijä muiden joukossa on tietääkseni url. Eli jos avainsana esiintyy urlissa, google rankkaa sivun ylemmäs. Muita rankkaukseen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. sivun otsikko ja kuinka monelta muulta sivulta on linkki sivustolle, eli kuinka suosittu sivusto on kyseessä. En asiaa tunne sen tarkemmin, mutta mm. näihin seikkoihin taitaa nykyinen hakukoneoptimointi perustua.

JussiR [28.06.2010 09:03:46]

#

Haluan tietää VB:n merkkijonoista. Ohoh ensimmäisenä on jokin Ohjelmointiputka!
http://www.google.com/search?sourceid=chrome&ie­=UTF-8&q=visual basic merkkijonot

Haluan tietää miten saan ikkunan läpinäkyväksi visual basicissa, mutta koska olen aloittelija, en tiedä oikeita sanojakaan ja teen aika epämääräisen haun, mutta sieltä löytyy ensimmäisenä Ohjelmointiputka, joka jelppii:
http://www.google.com/search?hl=en&q=visual basic läpinäkyvä&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Mutta onhan se totta, että hakusanojen esiintyminen urlissa auttaa, mutta onko se työ sen arvoista? En tiedä kuinka iso homma ois värkätä "permalink" tälle ilmeisesti Antin itse koodaamalle foorumisysteemille.

Jokotai [28.06.2010 10:45:15]

#

Ei kovin iso. Topicista suoraan urliin.

JussiR [28.06.2010 11:37:31]

#

Niin, mutta miten tuo sitten onnistuu.. Vois ihan kiinnostuksen vuoksi vilkaista vaikka WordPressin koodista.

makeuu [29.06.2010 14:36:28]

#

Mod_Rewrite .htaccesiin, ei sen kummempi systeemi!

Macro [29.06.2010 15:57:27]

#

makeuu kirjoitti:

Mod_Rewrite .htaccesiin, ei sen kummempi systeemi!

Lisäksi pitää muuttaa kaikki linkit. Indeksoituminen uusilla linkeillä varmaan kestään, kun Ohjelmointiputka on toiminut 8 vuotta ilman sitä. Vanhat sivut ovat muistissa vielä pitkään.

Olli [29.06.2010 16:13:27]

#

No kestäähän se, mutta uudet linkit nostavat varmaan tuloksia korkeammalle.

JussiR [30.06.2010 11:12:14]

#

Mikä tarve tätä on edes saada korkeammalle listoissa? Sivustolla ei ole mainoksia ja eikö täällä ole juuri sopivasti käyttäjiä, koska vastauksia tulee?

Jos täällä olis älyttömästi kävijöitä, en tiedä pysyisikö tämä sivusto enää mainosvapaana..

Mutta turha tätä on meidän enää pähkäillä, kun Antti sen päättää ja oli varmaan jo ennen tätä threadiakin tietoinen asiasta, mutta ei tainnut nähdä sen olevan vaivan arvoista.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta