Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Php haaste nro 7

Jarska90 [03.06.2010 18:19:00]

#

Hei

Olen jäännyt jumiin Php haasteessa numero 7.
Koodini on seuraavanlainen:

<?php

$yht = explode("|", $_REQUEST['n']);

$b = max($yht);

$c = $b * $b;

echo array_sum($yht) . " $c";
?>

Tehtävän ykköskohdassa tuli oikein, mutta kakkosessa väärin, miten tämä voisi korjata?

Antti Laaksonen [03.06.2010 18:34:29]

#

Koodisi toiminta ei vastaa tehtävänannon kuvausta. Ensinnäkin $_REQUEST['n'] on vain yksi luku, joten sen muuttaminen taulukoksi ei tunnu järkevältä.

villev [03.06.2010 18:49:34]

#

Tarkistas nyt kunnolla mitä kysytään. "Skriptin täytyy tulostaa summat 1 + 2 + 3 + ... + n ja 12 + 22 + 32 + ... + n2." Tämän hetkinen skriptisi tulostaa ymmärtääksen vain n ja n2.

Jarska90 [03.06.2010 19:39:27]

#

Aivan juu, en ollut lukennut kunnolla, nyt sain toimimaan :)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta