Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Outo testi :)

Sivun loppuun

odys [05.08.2003 22:31:38]

#

Tein omat encode ja decode funktiot PHP:llä ja haluaisin testata onko tuosta mihinkään. Eli jos joku ratkaisee mitä tämä teksti on dekoodattuna niin eipä taida kovin tehokas suojaus olla. :D

#632!#200!#16!=40!#56!#8!#16!=48!#40!#48!=88!#56!#40!=8!=72!=80!

Mitä kyseinen merkkijono on dekoodattuna? Kerron jos joku ratkaisee sen ja näyttää miten se on saatu ratkaistua, että oliko oikea vastaus.

T.M. [05.08.2003 22:44:55]

#

saaks tähä pastee vastauksii?

odys [05.08.2003 22:47:31]

#

Saa.

T.M. [05.08.2003 22:48:33]

#

en kyl tiiä näist mitää mut yritetää nyt jotai... :D

edit: onko viesti selväjärkinen? eli se ei oo mitää: "gajl531g3&&RWEg" ?

odys [05.08.2003 22:51:30]

#

Selväjärkinen on. Ja hyvin arvattavissakin, mutta jos joku sen vastauksen oikein arvaa eikä selitä miten sen on saanut niin sitten se on "väärin". :)

T.M. [05.08.2003 22:54:27]

#

kumminki siin lukee jotai: "ohjelmointiputka" :D

T.M. [05.08.2003 23:01:47]

#

hitto ei tommosta voi ratkasta... siellähän voi olla vaikka mitä yhteen ja plus laskuja välissä joiden avulla kirjaimet sekottuu vaikka miten päin :P

odys [05.08.2003 23:16:03]

#

Joka kirjain erottuu !-merkillä. Ei toi oikeastaan ole mikään turvallinen suojaus. :P

Suomalaiset aakkoset (ISOLLA) enkoodattuna:

#520!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#8!#856!=8!#144!

Oho.. huomasin juuri että ehkä se sittenkin on ihan ok suojaus. Esim.

Ohjelmointiputka:

#632!#200!#16!=40!#56!#8!#16!=48!#40!#48!=88!#56!#40!=8!=72!=80!

Eli T.M. veikkasit oikein sen. Mutta sitten sana:

Moi:

#616!#272!=48!

ioM:

#840!#48!=272!

Kirjaimia ei pysty päättelemään jonkun toisen sanan perusteella vaikka niissä olisi kaikki samoja kirjaimia.

T.M. [05.08.2003 23:18:28]

#

en tajua ton toimintaa :D

edit: ota ne erottimet pois, tulee "vaikeempi" koodi

odys [05.08.2003 23:23:06]

#

Voisin vaikkapa pistää ton koodivinkiksi.. pitää nyt vielä katsoa jos joku selvittää ton toiminnan.

Laitan sen 3 päivän päästä sitten vinkkeihin niin pääsee pällistelemään. On muuten hemmetin yksinkertanen toi enkoodaus ja dekoodaus.

Edit: Joo vois ottaa ne pois.

T.M. [05.08.2003 23:24:11]

#

lisääkse jotenki edellisen merkin ascii arvon aina seuraavaan merkkiin tai vastaavaa? :P

odys [05.08.2003 23:26:02]

#

ASCII arvoilla tässä pelataan. "#" = plus lasku ja "=" = miinus lasku.

T.M. [05.08.2003 23:29:13]

#

heh... mutta millä perustella ne miinukset ja plussat siihen menee?

odys [05.08.2003 23:29:39]

#

No näytän koodin.. ei tämä vinkin arvoinen ole :D

odys [05.08.2003 23:30:30]

#

<?php

	function GetNum ($data) {
		for ($i = 0; $i < StrLen($data); $i++) {
			if (Is_Numeric($data{$i})) $num .= $data{$i};
			else break;
		}
		return $num + 0;
	}

	function Encode ($string) {
		for ($i = 0, $n = 0; $i < StrLen($string); $i++) {
			if ($n > Ord($string{$i})) {
				$t = $n - Ord($string{$i});
				$t <<= 3;
				$a = "=$t";
				$t >>= 3;
				$n -= $t;
			} else {
				$t = Ord($string{$i}) - $n;
				$t <<= 3;
				$a = "#$t";
				$t >>= 3;
				$n += $t;
			}
			$e .= $a;
		}
		return $e;
	}

	function Decode ($string) {
		for ($i = 0; $i < StrLen($string); $i++) {
			Switch ($string{$i}) {
				Case "#": $d .= Chr($c >> 3); $c += GetNum(SubStr($string, ++$i, StrLen($string) - 1)); Break;
				Case "=": $d .= Chr($c >> 3); $c -= GetNum(SubStr($string, ++$i, StrLen($string) - 1)); Break;
			}
		}
		$d .= Chr($c >> 3);
		return $d;
	}

?>

Siinä se koko roska nyt sitten on. :D

odys [05.08.2003 23:31:48]

#

Niin joo unohdin mainita että poistin noi erottimet just.. tossa versiossa niitä ei enään ole.

T.M. [05.08.2003 23:35:26]

#

hmm... en jaksa tajuta tota :D
pitää tehä joku oma koodausjuttu ja sit kehitellä siit vaik mite monimutkase ;)

odys [05.08.2003 23:37:48]

#

Ajattelin just alkaa kehitellä vähän parempaa.. semmosta, joka ei tee noin pitkiä enkoodauksia..


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta