Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Spoileritagit

Sivun loppuun

alottelijaa [08.04.2010 18:44:54]

#

En tiedä onko tästä ollut jo keskustelua mutta menkööt. Olisi hienoa jos viestissä voisi piilottaa osan viestistä ja sen saisi näkyviin painamalla nappia joka on spoilerin vieressä. Tällä tavoin ihmiset voisivat postata [pitkiä] koodinpätkiä eikä keskustelu täyty yhdestä ainoasta viestistä.

Jos tekemiselle ei ole teknistä rajoitetta [spoileri][/spoileri] tagit sopisivat tälle.

villev [08.04.2010 19:00:03]

#

Olisi varmaan myös kätevä noissa putkaposti-keskusteluissa, niin ei tarvitsisi käyttää rot13:sta.

Eikä taida olla vaikea totetuttaa.

Macro [08.04.2010 19:19:57]

#

Ai vaikea toteuttaa? Jos laittaa javascriptillä pienen väkerryksen, niin CSS:n kanssa se on hyvin helppo.

Jos viestit ovat vaikka divin #id_numero_tässä sisällä, niin CSS:n visibility-arvo on kätevä. Javascriptillä element.style.visibilityä sörkkimään, niin helppoa :)

<script type="text/javascript">
	function spoileri(id) {
		elementti = document.getElementById(id);

		if(elementti.style.visibility == "hidden")
			elementti.style.visibility = "visible";
		else
			elementti.style.visibility = "hidden";
	}
</script>

<p>
	<a href="javascript:spoileri('viesti1234')">Piilota/Näytä viesti</a><br>
	<div id="viesti1234">
		Tosi<br>Pitkä<br>Viesti
	</div>
</p>
<p>
	<a href="javascript:spoileri('viesti1235')">Piilota/Näytä viesti</a><br>
	<div id="viesti1235">
		Tosi<br>Pitkä<br>Viesti<br>2
	</div>
</p>

Oliko se nyt niin vaikeaa?

villev [08.04.2010 19:35:54]

#

Voi lukea vähän tarkemmin...

villev kirjoitti:

Eikä taida olla vaikea totetuttaa.

Macro [08.04.2010 19:43:21]

#

Oho. Anteeksi, minun virheeni. :D

Metabolix [09.04.2010 15:02:36]

#

Macro: Kokeilepa koodiasi – mikä meni pieleen? :)

Minusta spoileritagille ei ole tarvetta, rot13 on kiva. Sen sijaan pitkien koodien piilotus olisi kyllä usein tarpeen. Monilla foorumeillahan koodilaatikko on enintään kymmenkunta riviä korkea ja vierityspalkillinen.

Macro [09.04.2010 15:17:21]

#

Metabolix, juu huomasin itsekkin kun lähetin viestin. Elementti pysyy aina saman korkuisena, sisältöä ei vaan näytetä. Jos muuttaa visibility-arvon display-arvoksi, niin silloin se toimii (Huom, tietenkin pitää muuttaa hidden ja visible myös). En vain tiedä, meneekö se enään validaattorista läpi. Ei taida mennä tämäkään sivusto?

alottelijaa [09.04.2010 16:18:01]

#

nimenomaan pitkien koodien piilotukseen sitä ajattelin, mutta tietenkin kaikki muu mikä ajaa saman asian käy yhtä hyvin

Gwaur [09.04.2010 20:02:14]

#

Metabolix kirjoitti:

Minusta spoileritagille ei ole tarvetta, rot13 on kiva.

Entäs spoileritagi, jonka ilmiasu ei ole tekstin piilotus vaan automaattinen rot13? ;) Sitäpaitsi onhan meillä yhdenlainen

SPOILERITAGI.

Eikö Antti Laaksonen kuitenkin joskus tokaissut, että Ohjelmointiputka pysyy mahdollisimman pitkälle JavaScriptittömänä?

Metabolix [09.04.2010 21:15:11]

#

Gwaur kirjoitti:

Entäs spoileritagi, jonka ilmiasu ei ole tekstin piilotus vaan automaattinen rot13? ;)

Fryynvarauna zrvyyä ba wb. Vgfr xhvgraxva fhbfva bvxrnn ebg13:n, wbggrv grxfgv cnywnfgh ynvannznyyn.

Jokotai [10.04.2010 11:09:47]

#

HIRSI TOIMII HYVIN MUTTA ON PITKIEN VIESTIEN KANSSA KÖMPELÖ NIINKUIN TÄSSÄKIN VIESTISSÄ.

Grez [10.04.2010 13:29:27]

#

No toi hirsi toimii sinänsä spoilertagina ihan hyvin. Monilla foorumeilla spoilertagi aiheuttaa spoilerpainikkeen, jota klikkaamalla vastaus tulee näkyviin. Täällä sen saa näkyviin "lainaa" -painikkeella. :D

Jokotai [10.04.2010 14:57:37]

#

Grez kirjoitti:

No toi hirsi toimii sinänsä spoilertagina ihan hyvin. Monilla foorumeilla spoilertagi aiheuttaa spoilerpainikkeen, jota klikkaamalla vastaus tulee näkyviin. Täällä sen saa näkyviin "lainaa" -painikkeella. :D

Ratkaista ne pitää :D

Macro [10.04.2010 15:15:41]

#

Minusta olisi järkevä pystyä piilottamaan pitkät koodit (voisi tehdä automaattiseksikin, että (esim.) yli 20 riviä pitkät koodit piilotetaan. Sen kannalla en ole, että täällä annettaisiin omat vastaukset Putkaposti-tehtäviin. Joku voi selvittää koodisi, ja käyttää sitä ja saada täydet pisteet. Sehän olisi huijaamista.

Jokotai [10.04.2010 15:22:27]

#

Macro kirjoitti:

Sen kannalla en ole, että täällä annettaisiin omat vastaukset Putkaposti-tehtäviin. Joku voi selvittää koodisi, ja käyttää sitä ja saada täydet pisteet. Sehän olisi huijaamista.

Putkaposti ei ole niin vakava asia ;)

Grez [10.04.2010 18:40:03]

#

Macro kirjoitti:

Joku voi selvittää koodisi, ja käyttää sitä ja saada täydet pisteet. Sehän olisi huijaamista.

Toisaalta joissain tehtävissä ratkaisu löytyy googlella. Ihan yhtä lailla huijausta. Eli kyllä noissa putkapostitehtävissä kilpaillaan lähinnä itseään vastaan, että osaako ratkaista vai ei.

ByteMan [10.04.2010 22:06:34]

#

Tai jos rot13-tagin muuttaisi niin, että se tallettaa muunnetun tekstin eikä alkuperäistä tekstiä tagien kera.

Lebe80 [15.04.2010 10:08:46]

#

ByteManin ehdotus voi olla hankalahko toteuttaa. Lähinnä pitäisi jotenkin tietää, mitkä spoilerit on jo ajettu rot13:n läpi ja mitkä ei.

edit:
Tai vastaavasti ei olisi mitään automatiikkaa, mikä muuntaisi rot13:n takaisin, vaan rot13-tägit vaan tuhottaisiin viestin tallennuksen (ja muunnoksen jälkeen).

edit:
Itseasiassa nyt kun mietin asiaa hieman enemmän, niin eipä tuo kovinkaan hankala olisikaan toteuttaa.

Metabolix [15.04.2010 11:13:55]

#

Mutta mitä hyötyä ByteManin ideasta olisi? Jokainen varmasti osaa Googlella etsiä rot13-dekooderin tai käyttää vaikka Putkan tageja dekoodaukseen, jos viestin sisältö kiinnostaa. Nykyinen toiminta estää jo aivan hyvin viestin lukemisen vahingossa. Sivupalkin laatikossa se tosin taitaa näkyä vielä.

Pitkien viestien piilottaminen olisi kyllä tarpeen, ja minusta vierityspalkillinen laatikko olisi tähän hyvä ratkaisu, kunhan laatikon oletuskoko on tarpeeksi suuri. Ominaisuuden voisi toteuttaa esimerkiksi lisäämällä laatikolle seuraavat tyylit:

overflow: auto;
max-height: 20em;

Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta