Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: PHP-projekti: Vieraskirja

Isopaha [23.12.2009 19:59:14]

#

Tämä on osa PHP-projektia.

Ilmottauduin tekemään vieraskirjaa ja muutamien koodausiltojen jälkeen lopputuloksena on suhteellisen helppokäyttöinen ja toimiva vieraskirja.

Ominaisuuksiltaan vieraskirja on seuraavanlainen:

Skriptiin pitäisi parantaa:

Testaa ja
lataa lähdekoodit. Kommentteja ja parannusehdotuksia pyydetään, suorastaan vaaditaan!

Teuro [25.12.2009 00:20:59]

#

vieraskirja.php tiedoston loopin kirjoittaisin muodosta

<?php
for ($i=0; $i<$naytettavien_lkm; $i++) {
?>

muotoon

<?php
for ($i = $merkintojen_lkm-1; $i > $merkintojen_lkm - $naytettavien_lkm; --$i){
?>

koska tällöin explode funktio tulisi muotoon

<?php
$merkinta = explode("|", $merkinnat[$i]);
?>

Tämä olisi selkeämpi tapa lukea koodia, kun näkee suoraan, että mitä riviä pilkotaan. Lisäksi tulostukset mielummin p-tagin sisään. Syötteiden siivoukselle voisi kirjoittaa oman funktion

<?php
function siivoa_syote($syote){
    $syote = stripslashes($syote);

    return $syote;
}

Tällöin voidaan jokainen syote käsitellä samalla tavalla. Samalla ylläpito helpottuu, jos vaikkapa päätetään siirtyä tietokantaan, niin voidaan tuohon funktioon lisätätä rivi

<?php
$syote = mysql_real_escape_string($syote);
?>

Toivottavasti tämä ei mene nillityksen puolelle. :)

Isopaha [25.12.2009 01:28:37]

#

Kiitos palautteesta. Tuo for-looppi oli aluksi juuri tuolla tavalla tehtynä, mutta loppupeleissä päädyin kuitenkin käyttämään tätä nykyistä ratkaisua :)

Tuo syötteen siivoamiseen tarkoitettu funktio on erittäin hyvä pointti, koska se syö noita turhia toistoja tallennusfunktiossa.

Täytyy näitä korjailla kun pääsee ohi tästä "joulufiiliksestä" :D

Antti Laaksonen [25.12.2009 14:42:02]

#

Kommentteja (tärkeitä):

Jos nimessä tai viestissä on pystyviivoja, ne sekoittavat tiedoston rakenteen. Yksi ratkaisu on korvata pystyviivat entiteeteillä &#124;.

Jos magic quotes -asetus ei ole käytössä, skripti saattaa poistaa nimeen tai viestiin kuuluvia kenoviivoja. Skriptin tulisi toimia riippumatta magic quotes -asetuksesta (ks. ohjeet).

Kommentteja (ei niin tärkeitä):

Viestille tarkoitettu tekstikenttä voisi olla suurempi.

Etusivulla voisi tuoda esille selkeämmin, että näkyvillä eivät ole kaikki viestit.

Isopaha [25.12.2009 21:45:47]

#

Kiitos jälleen kommenteista. Myös tuo pystyviiva kommentti on erittäin tärkeä, koska se todellakin rikkoo koodin suorittamisen. Hyvä, että joku huomaa näitä. Tuota magic quotes asiaa pitää hienosäätää ja eiköhän sekin ala siitä toimimaan :)

Älä Antti huoli noista "ei niin tärkeistä" jutuista, koska ne varmasti tulevat muuttumaan tässä ajan mittaan. Tuo index.php sivu oli vain omaa ja muiden testaamista varten ja sitä voin muutella loppukäyttäjälle paremmaksi jälkikäteen.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta