Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Opastoiveita: Symbian ja RISC

EiVoiOsata [10.12.2009 21:08:58]

#

Tuossa kun katselin noita oppaita, nii tuli mieleen että olisi mukava saada tuonne oppaisiin ainakin Symbian:ille ja ainakin RISC asseblery koodaukseelle.

Ainakin itsellä tuli mieleen, että tuommoset olisi mukava saada ainakin.

Itselläni ei kyllä riitä taitoa noita kirjoittaa, joten en pystyisi auttamaa.

hernih [11.12.2009 22:25:20]

#

Jos kovastikin Symbiani kiinnostaa niin kannattaa katsastaa tämä kirja,
http://readme.fi/product.php?isbn=9789525592320

Mukavaan tiivispaketti, mistä saa hyvän kuvan Symbianin maailmasta.
Lisäksi jo Hello World - esimerkin tekemiseen Sympparilla vaaditaan suhteellisen paljon "ylimääräistä" koodia(jos halutaan graafinen käyttöliittymä), että opas olisi jo tämän osalta 100 sivuinen.

Koodaaminen muutoin on kuin C++, mutta sekaan on isketty CleanupStack, Descriptorit ja muuta pikkukivaa.

Symbianin SDK:t tarjoaa suoraan valmiin Hello World - esimerkin, jos kiinnostaa tutkailla asiaa enemmälti. Carbidella ja esimerkiksi S60 3rd editionin/ 5th editionin SDK siihen mukaan, ja tietysti perl-tulkin niin homma rupee jo rokkailemaan.

os [11.12.2009 23:23:02]

#

Symbian C++:n ja S60:n voi hyvin rinnastaa vaikkapa COBOLiin: antiikkinen järjestelmä, jolle kuitenkin on kirjoitettu prosentuaalisesti hyvin merkittävä osuus kaikesta tietyn alan sovelluksissa pyörivästä koodista, joten osaajille on toistaiseksi kova kysyntä. Sovelluskehittäjän painajainen, joka tulee kuolemaan pois suhteellisen pian. Jos haluat tehdä sovelluksia S60-puhelimille, kannattaa käyttää Pythonia tai Open C++:ssaa.

tsuriga [12.12.2009 10:53:56]

#

mureakuha 3.0 Keskustelut - Yleistä Höpinää - Mobiiliohjelmoinnin tulevaisuus

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta