Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Pelinurkkaus

Sivun loppuun

ankzilla [26.10.2009 16:32:56]

#

En nyt haulla löytänyt aiheita tästä, ainakaan kovin pikaisella.
Mutta omasta mielestä ois kiva, jos jokainen putkalainen vois lisäillä ite koodaamia pelejä jonnekkin pelinurkkaukseen.
Selaimella pelattavia tai ladattavia.

Ite kyl pelin pari tekisin. ;)

Blaze [26.10.2009 18:55:49]

#

Tämä eroaa projektialueesta tarkalleen miten?

ankzilla [26.10.2009 20:08:28]

#

Blaze kirjoitti:

Tämä eroaa projektialueesta tarkalleen miten?

No siis aattelin et on kai nyt putkalaiset enemmän pelejä tehny.
Ja ite en ainakaa viittis jokaisesta ite tehdystä pelistä uutta projektia tuonne ilmoittaa.
Ja sit tietty ne pelit olis valmiita.
Eli tämä eroais projektialueesta siten, että vois vaan suoraa klikkailla menemään mitä peliä haluais kokeilla. Ku eihän tuonne projektialueelle viitti kukaa laittaa valmiiksi tehtyjä pelejä/ohjelmia esitteille.

jo123 [26.10.2009 20:23:41]

#

Mielestäni pelinurkka olisi hyvä idea. Ja projektialue on tosiaan aika kaukana tästä, ainenkin omasta mielestäni.

RQ [26.10.2009 20:53:02]

#

ankzilla kirjoitti:

No siis aattelin et on kai nyt putkalaiset enemmän pelejä tehny.
Ja ite en ainakaa viittis jokaisesta ite tehdystä pelistä uutta projektia tuonne ilmoittaa.

Tuskin niitä julkaisukelpoisia pelejä kuitenkaan noin paljoa tulee...

Lebe80 [26.10.2009 21:35:35]

#

Mun mielestä ankzillalla on periaatteessa ihan hyvä idea, mutta mielestäni pelin pitäisi olla jo valmis, eikä siis niin päin, että aletaan tekemään peliä ihan vaan sitä varten, että sen voi laittaa putkaan.

Metabolix [27.10.2009 14:15:04]

#

Peleistä voi aivan hyvin ilmoittaa keskustelussa, eiköhän jokainen peli saa ansaitsemansa huomion. Jos peli on hyvä ja sillä on jonkinlaista tulevaisuutta, kannattaa joka tapauksessa tehdä omat kotisivut. (Esimerkiksi Killing Engine oli aivan hyvin näkyvillä yleisessä keskustelussa, ja silläkin on omat sivut.)

Edellisen pelisi lähetit C++-keskusteluun, ja luultavasti sekin sai kaiken ansaitsemansa huomion. Vai ajattelitko, että monikin haluaisi pelata peliä, jossa voi vain vapaasti ajella ruudulla vesilammikon ympäri?

Lisäksi on lukuisia muita sivustoja, jotka ovat erikoistuneet juuri peleihin (mm. http://www.suomipelit.com/ ja http://www.pelisivut.org/), joten olisi minusta huono idea kehittää Ohjelmointiputkaa samaan suuntaan.

ankzilla [27.10.2009 16:16:48]

#

Metabolix kirjoitti:

Edellisen pelisi lähetit C++-keskusteluun, ja luultavasti sekin sai kaiken ansaitsemansa huomion. Vai ajattelitko, että monikin haluaisi pelata peliä, jossa voi vain vapaasti ajella ruudulla vesilammikon ympäri?

En ymmärrä, miksi siirrät aiheen offtopiciin kirjoittamalla entisestä harjoittelupelistäni, missä vain yksinkertaisesti opettelin kirjoittamaan C++:aa SDL:ää apuna käyttäen.

Metabolix kirjoitti:

Lisäksi on lukuisia muita sivustoja, jotka ovat erikoistuneet juuri peleihin (mm. http://www.suomipelit.com/ ja http://www.pelisivut.org/), joten olisi minusta huono idea kehittää Ohjelmointiputkaa samaan suuntaan.

Minusta on paljon kätevämpää, mitä monipuolisempi sivusto on.
En nyt tarkoita että Ohjelmointiputka menisi ohjelmointikategorian ulkopuolelle,
mutta minusta olisi kätevää, että muun hengailun ohessa täällä voisi välillä pelata/ladata jotain kivaa peliä, kun tietäisi että jokainen on varmasti omalla tavallaan laadukas, kun ne hyväksytään tänne koodivinkkien tavoin.

Rasenger [27.10.2009 19:08:34]

#

Olen ollut pitkään sitä mieltä että projektialue kaipaisi uudistuksen. Mitä siellä on tällä hetkellä? Kuolleita projekteja. Ehkä kaksi aktiivista. Ei siis toimi oikein tämä nykyinen systeemi. Aluetta voisi kehittää enemmän siihen suuntaan että sinne voi helpon lomakkeen avulla ilmoittaa oman pelin, ei välttämättä isoa projektia (mutta sekin olisi mahdollista). Eli projektialueen ja pelilistauksen hybridi.

User137 [27.10.2009 20:48:49]

#

Jonkunlainen listaus, lyhyt tekstikuvaus ja pieni kuvakaappaus (jota saa itse päivittää) jos mahdollista, ei olisi huono idea.

Metabolix [27.10.2009 20:59:59]

#

ankzilla kirjoitti:

En ymmärrä, miksi siirrät aiheen offtopiciin kirjoittamalla entisestä harjoittelupelistäni,

Teit sen pari viikkoa sitten, eli minusta se ei ole kovinkaan "entinen". Kirjoitit alussa, että tekisit itsekin pari peliä pelinurkkaan, joten oletin, että haluaisit pelinurkkaan myös pelejä, jotka olisivat tasoltaan sellaisia, kuin sinä tällä hetkellä teet. Ehkä tarkoitit, että tekisit niitä vasta joskus vuoden tai parin päästä, tai ehkä juttu oli vitsi.

Jos listalle ei oteta mitä tahansa epämääräisiä kokeiluja, listassa voisi olla jotain järkeäkin. Ohjelmointihengen mukaisesti pelit pitäisi minusta julkaista lähdekoodien kanssa.

Toinen asia on, että tälläkin palvelimella on vain rajallisesti levytilaa ja kaistaa, eli pelien kokoraja jäisi ehkä hankalan alhaiseksi.

ankzilla [27.10.2009 21:50:15]

#

Metabolix kirjoitti:

Teit sen pari viikkoa sitten, eli minusta se ei ole kovinkaan "entinen". Kirjoitit alussa, että tekisit itsekin pari peliä pelinurkkaan, joten oletin, että haluaisit pelinurkkaan myös pelejä, jotka olisivat tasoltaan sellaisia, kuin sinä tällä hetkellä teet. Ehkä tarkoitit, että tekisit niitä vasta joskus vuoden tai parin päästä, tai ehkä juttu oli vitsi.

Meinaatko että tosissani laittaisin moottoripyöräpelin Putkaan, jossa voi vain kiertää lampea ja siihen voi hukkua? :D
Mutta kyllähän minä niitä pelejä ennemmin selaimella pelattavaksi teen. ;)
-Jos sellaisiin joskus tulee tarvetta.
Muutenhan en ole kovin innokas pelejä tekemään, tuokin oli silkkaa harjoittelua, koska peleihinhän tulee useasti melko monipuolista koodia. :)

Edit: http://82.128.207.9/ :D

Metabolix kirjoitti:

Toinen asia on, että tälläkin palvelimella on vain rajallisesti levytilaa ja kaistaa, eli pelien kokoraja jäisi ehkä hankalan alhaiseksi.

Tästä en nyt tiedä. :S

ByteMan [28.10.2009 00:37:35]

#

Itse nyt syyllistyn ehkä rankkaan offtopiciin, mutta on pakko kommentoida sen verran että Metabolixin viittaus peliisi ei ollut offtopicia, vaan argumentin tukena käytetty esimerkki, joka mielestäni oli ihan hyvä pointti asiaan, eikä edes niin harvinainen argumentin muoto tämän tapaisissa keskusteluissa.

No jotta ei täysin offtopiciksi mene, niin esitän hämmennykseni siitä, että et viitsi jokaisesta uudesta pelistäsi ilmoittaa uutta projektia projektisivulle.
Esität sivustolle uudistusta, jolla kukaan ei tee mitään juuri siksi että projektisivu on täynnä kuolleita projekteja; yleensä uudistuksen lämmin vastaanotto vaatii sen, että muutkin näkevät tarpeen uudistukseen.
Onko järkevää ylläpitää kahta lähes identtistä projektisivua, joilla ainoa ero on se, että toisessa olevat projektit ovat valmiita? Varsinkaan kun en ainakaan tiedä kovin montaa putkalaisten valmista projektia.. ( vaikka oletan että niitä on)

Toisin sanoen, mielestäni nykyinen projektisivun toteutus toimii vallan mainiosti noin pienellä määrällä projekteja, ja epäilen, että uudistus on paikallaan jos tuonne nyt alkaa ilmestyä useita niin sanotusti vakavasti otettavia projekteja. Tosin minä en välttämättä ole oikea henkilö määrittämään vakavasti otettavan projektin käsitettä, enkä tiedä kannattaako sitä kenenkään yksin tehdä.

Sitä paitsi suurin osa nykyisen projektisivun projekteista on pelejä, joista ainakin Sqwiik on jopa kolmessa merkitty tekijätiimiin, joista kolmea on päivitetty tänä vuonna(tosin yhdessä näistä vain ilmoitettiin että projekti on virallisesti kuollut), ja joista näillä kahdella aktiivisella pelillä on selkeä kehityssuunnitelma(Erkin kaikki täällä varmaan tietävät ja Star Opus I on kenttien- ja musiikinteko vaiheessa). Ja tämä viimeinen tietoiskuhan koski siis vain pelejä, jätin tarkoituksella muut projektit huomiotta. ;)

Ps. ei tullut ihan niin selkeä ja yhtenäinen teksti kuin olisin halunnut mutta ehkä kaikki ymmärtävät pointin

Pps. tulikoha siitä liian provo :D

Torgo [28.10.2009 10:45:52]

#

Jos lähetettäviltä peleiltä oikeasti edellytetään korkeahkoa laatua, niin sellaisia ei synny ihan liukuhihnalla. Kyllä jokainen joka on sellaisen jaksanut tehdä, jaksaa sen myös projektialueelle ilmoittaa.

Siitä olen samaa mieltä että projektialue kaipaisi täydellistä remonttia. Nykyinen viritelmä on selkeästi vain nopeasti kyhätty että on saatu jotain aikaan ja sitten vain jämähtänyt sellaiseksi. Erillisessä pelinurkkauksessa ei mielestäni ole ideaa, mutta projektialuetta voisi ihan oikeasti lähteä kehittämään. Nykyisellään se on oikeasti melko turha.

Se että pelinurkkauksen idea olisi esitellä vain valmiita pelejä, ei edellytä projektiosion lisäksi kokonaan uutta osiota. Projektisivun uudistuksen myötä projekteille voisi lisätä statuksetkin ja aktiivisuusmittarin. Projektilla voisi olla tiettyjä statuksia kuten kuollut, valmis, aktiivinen (alpha), aktiivinen (beta) jne. Aktiivisuus laskettaisiin jollain superhienolla kaavalla viime aikoina tehdyistä päivityksistä projektiin. tjsp.

Rasenger [28.10.2009 14:12:48]

#

Mielestäni myös Suomipelit-sivuston kaltainen ratkaisu, eli keskustelualueelle oma alue projekteille, olisi toimiva ja ehdottomasti toimivampi kuin nykyinen ratkaisu. Sinne varmasti kertyy kuolleita projekteja, mutta projektien määrä olisi varmasti ihan eri luokkaa kuin nykyisellään.

Merri [28.10.2009 18:01:59]

#

Minulla olisi kyllä hyvä idea projektia varten, mutta ensimmäinen ongelma on projektin laajuus (liikaa yhdelle) ja toisaalta epätietoisuus sopivasta paikasta mahdolliselle projektille. Kyseessä tosin ei olisi edes peliprojekti, mutta katsoin että sivuaa tätä aihetta tarpeeksi, jotta voisin ääntäni nostaa.

Pikakelauksena ideana olisi sivustonhallintajärjestelmä, mutta toteutettuna siten että siirtyminen olemassa olevista järjestelmistä ei olisi monissakaan tapauksissa järkyttävän suuri ongelma. Pari yksinkertaista runkoideaa ja loput vaatisikin vain paljon hyvää toteutusta. Systeemi pystyisi normiasennuksella tarjoamaan helposti ainakin blogin, foorumin ja wikin sekä mahdollisuuden siirtää sisältöä saumattomasti ympäri sivustoa.


Saunanjälkeinen päivitys
Pointtina siis viestissä, että nykyinen systeemi Putkassa ei oikein kannusta epävarmoista projekteista kertomiseen. Ei pysty edes tekemään kestotopikkia, jossa tämmöisiä ideoita tai projektintynkiä voisi kertoilla pois, koska Putka ei tue kuin lyhytikäisiä topikkeja.

User137 [28.10.2009 19:58:45]

#

Kyllä itselläkin olisi projekti jota voisi blogailla vaikka muutaman vuoden ajan...

Antti Laaksonen [29.10.2009 18:12:39]

#

Hyvä ratkaisu nykyisen projektialueen korvaajaksi voisi tosiaan olla keskustelualue, jossa voi kertoa omista projekteista.

Tosin tähän mennessä ei ole näkynyt kovin paljon keskusteluja omista projekteista: tulisikohan niitä, jos projektit saisivat oman keskustelualueen?

Jaska [29.10.2009 18:22:04]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Tosin tähän mennessä ei ole näkynyt kovin paljon keskusteluja omista projekteista: tulisikohan niitä, jos projektit saisivat oman keskustelualueen?

Ehkäpä. Tosin ei kai siitäkään olisi haittaa, vaikka keskusteltaisiin harvemmin. Minua muuten ihmetyttää Ohjelmointiputkan rajoitus, että keskustelua ei voi jatkaa, jos viimeisimmästä viestistä on kulunut yli kuukausi. Mielestäni rajoitus on turha esimerkiksi senkin takia, että Putkaan voi tulla uusi käyttäjä, joka haluaisi kommentoida vanhaa keskustelua uudesta näkökulmasta, mutta ei voi jatkaa keskustelua.

Merri [29.10.2009 22:45:41]

#

Ymmärtääkseni taustalla on se, että halutaan estää vanhojen keskustelujen turha nostelu esimerkiksi heittämällä varsin löyhästi uusi jatkokysymys. Perusteluna tälle se, että uusi keskustelu olisi aina parempi ratkaisu uudelle kysymykselle.

Oma mielipiteeni on, että keskustelujen pitkäikäisyys on hyvä asia. Yhdellä toisella ohjelmointifoorumilla käyn varsin usein vain sen takia, että jokin vanhempi keskustelu johon olen ottanut osaa on saattanut saada vastauksen (en tue sähköpostihuomautusta). Tälläkin viikolla näin on tapahtunut ja keskustelu jatkui, no harm done.

ByteMan [29.10.2009 22:47:09]

#

Toisaalta on tullut nähtyä muutamia keskusteluja, joiden on ehkä hyväkin pysyä koskemattomina, esimerkiksi tämä taisi vähän riistäytyä käsistä.
Mutta kyllä, olen itsekkin joskus pohtinut, että miksi viestiketjut menevät kuukauden tauon jälkeen lukkoon. Ikään kuin se minua haittaisi mutta olisi kiva tietää :)

Mielestäni olisi hyvä, että jos kuukauden aikarajajuttu poistetaan, niin tulisi myös ketjujen lukitseminen mahdolliseksi. Oletan tässä, että lukkiutumiselle on joku tosi nerokas syy(ehkä jopa se, että lukitsemisjärjestelmää ei tarvitsisi toteuttaa manuaaliseksi, vaan että se olisi automaattinen).

Vaikka toisaalta ei alkuperäiseen viestiin viittaaminen nyt niin työlästä ole, etteikö sitä voisi halutessaan tehdä.

edit.. tai no en nyt tiedä riistäytyikö tuo esimerkkiketju varsinaisesti käsistä mutta kuitenkin se ON aika loppuunkäsitelty


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta