Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: Apua *vb3*

Sivun loppuun

snakari [28.04.2002 10:39:20]

#

Eli miten sais avattua tekstitiedoston siihen lista-juttuun, pystyiskö tekeen semmosta listaboxïa et siihen pystyy kirjottaan?
Miten pystyy laskeen listaboxin rivienmäärän ja sen rivin numeron missä tällä hetkellä ollaan?
Miten pystyy tallentaan tekstitiedostoja nimellä?

Ohjelmana vb3!!

TIC [28.04.2002 12:55:01]

#

vb3? En tiedä mutta vb6 on että kun painaa nappia cmdLisaa niin se pistää TextBox1.texti:n ListBoxin listaan.

Esim.

Private Sub cmdLisaa_click()
ListBox1.additem(TextBox1.text)
End Sub

En ole varma meneekö se noin...

Nii ja listbox.listcount sillä pitäis tietääkseni saada listan määrä tietoon. en ole varma kun en ole perehtynyt siihen hommaan. Ole hyvä sankari

trinit [28.04.2002 17:15:51]

#

ListBox:ssa menee luultavasti samanlailla kuin ComboBox:ssa jolla esimerkit ainakin toimii:

ComboBox1.ListCount - miten monta riviä kontrollissa on
ComboBox1.ListIndex - palauttaa valitun rivin indeksinumeron

---
http://trinitforums.cjb.net

snakari [28.04.2002 19:04:33]

#

Ja miten saa ladattua listboxiin tiedoston?
Ja tallennettua semmosella ikkunalla tiedoston?

trinit [28.04.2002 20:42:05]

#

Tarkoitatko, että tiedoston sisältö pitäisi ladata listbox:iin? Eikai sitä siihen kannata ladata vaan esim. TextBox:iin tai RichTextBox:iin.

"semmosella ikkunalla" tarkoittanet CommonDialog:ia? Lisää ensin CommonDialog formille ja pistä esim. painike josta dialogi avautuu esim:

Private Sub Command1_Click()

    On Error GoTo HandleError

    With CommonDialog1
        .CancelError = True
        .DialogTitle = "Tallenna nimellä"
        .Filter = "Tekstitiedostot (*.txt)|*.txt|Kaikki tiedostot (*.*)|*.*"
        .DefaultExt = ".txt"
        .Flags = cdlOFNOverwritePrompt
        .ShowSave
    End With

    On Error GoTo 0

    'Tämän jälkeen tallennettavan tiedoston nimi
    'löytyy CommonDialog1.FileName:sta jonka
    'jälkeen avaat tiedoston sillä nimellä
    'ja kirjoitat sinne mitä pitää

    Exit Sub

HandleError:
    'Painettu Cancel:ia
    If Err = cdlCancel Then Exit Sub

End Sub

trinit [28.04.2002 20:43:54]

#

Huomaa että kommenttimerkkien eteen tuli lainausmerkki jota ei pitäisi olla.

---
http://trinitforums.cjb.net

snakari [28.04.2002 21:01:27]

#

Onko vb3ssa textbox?
Jos ei niin tee:
https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/k_naytaaihe.php?alue=QBasic/Visual Basic&id=4009111

trinit [28.04.2002 22:14:27]

#

Eikö VB3:ssa ole TextBox:ia? Ainakin VB6:ssa TextBox:n kuvakkeena on valkoinen laatikko, jonka sisällä on kirjaimet "ab". Ihmettelen jollei ole...

Miksi tuollainen php-editori pitäisi tehdä, voihan niitä PHP-tiedostoja kirjoitella tavallisessa tekstieditorilla :) . Hae vaikka EditPad Lite osoitteesta http://www.editpadpro.com/editpadlite.html (siinä on myös rivinumerointi)

thefox [29.04.2002 18:31:43]

#

Tottakai VB3:ssa on textboxi, olihan se jo 1.0:ssakin :> Ja paras tekstieditorihan on Ultra Edit 9.0 ;P


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta