Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Pari kysymystä...

Heikki [27.04.2002 19:05:46]

#

Niin... tässä olisi pari kysymystä php:stä.

1. Onko php:llä mahdollista tehdä grafiikkaa/merkkigrafiikkaa?

2. Miten voin tehdä niin, että ohjelma arpoo muuttujan arvon?

3. Miten voin tehdä niin, että ohjelma tarkistaa onko muuttujan arvo esim. 3, ja jos ei ole, niin tulee ilmoitus?

snakari [27.04.2002 20:48:51]

#

3. if ($muuttuja==3)
{
}
else
{
echo "ilmotus";
}

Antti Laaksonen [27.04.2002 21:47:03]

#

2. Numero arvotaan rand-funktiolla. Seuraava arpoo numeron yhden ja sadan väliltä:

<?php
echo rand(1,100);
?>

Heikki [27.04.2002 21:59:40]

#

snakari: miten saan niin, että jos $muuttuja on 3,niin tulee ilmoitus2

Antti: miten saan tehtyä niin, että ohjelma arpoo 1 ja 100 väliltä muuttujan $satunnaisluku?

Tietääkö kukaan mitään tosta grafiikka/merkkigrafiikka ohjelmoinnista?

Antti Laaksonen [27.04.2002 22:07:35]

#

Näin:

<?php
$satunnaisluku=rand(1,100);
?>

Grafiikkaan on PHP:ssä erillinen GD Library, jota ei kylläkään kaikilla servereillä ole. Itse en ole tätä koskaan käyttänyt.

Heikki [28.04.2002 08:24:34]

#

Kiitti!
Sain kaipaamani tiedot, ja grafiikan teon voi näemmä unohtaa...

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta