Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C: Tekstin paikan valinta

Antti Laaksonen [26.04.2002 21:55:51]

#

Ajattelin tässä jossain vaiheessa yrittää tehdä jotain matopelin tapaista C:llä ihan kokeilumielessä. Ongelmaksi muodostui kuitenkin: kuinka C:llä (siis DOSissa) valitaan tekstin paikka. Siis, kun QBasicilla kirjoitetaan:

LOCATE 5,5
PRINT "Paikassa 5,5"

Niin kuinka sama hoituu C:llä? Matopeli tulee olemaan nimittäin tekstigrafiikkainen.

TIC [29.04.2002 21:43:59]

#

Muuten auttaisin mutta en osaa noita Rykker saattais tietää, on unohtunut sekin niihin mopo juttuihin :)
Mailaa sille kyllä se vastaa :)

HtH [04.05.2002 10:51:27]

#

hmm... Se ei onnistu printf komennolla. Sinun pitää käsitellä tekstitilan näyttömuistia suoraan. Osoite on perusmuistin segmentti B800h Ja kun meillä on _dos_ds osoittamassa, niin osoite on 0xB8000. Mutta tässäpä on esimerkki aliohjelma.

void putascii(int x, int y, int ascii, int vari) {
_farpokeb(_dos_ds, 0xB8000+(y*80+x)*2, ascii); //Kirjoitetaan ascii merkki muistiin
_farpokeb(_dos_ds, 0xB8000+(y*80+x)*2+1, vari); //kirjoitetaan väri muistiiin
}

Näin yksinkertaisella aliohjelmalla selvittiin!

thefox [06.05.2002 16:14:21]

#

Ei onnistu printf:llä mutta kyllä siihen joku komento oli, en vaan muista mikä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta