Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Kuvien lisäys -toiminto

Sivun loppuun

vaismi [08.11.2008 20:22:43]

#

Olen aika arkajalka näissä koodaushommissa, mutta osaisko joku neuvoa,

1) miten saisin nettisivuilleni toiminnon, jolla vierailija voisi uploadata kuvia ja niin, että ne ilmestyisivät "kuvapankkiin".

2) Sivuillani on SMF foorumi ja käyttäjiä. Haluaisin, että vain sisäänkirjautuneet käyttäjät voisit lisätä kuvia. Tähän ehdotuksia? Tärkeämpää olisi kuitenkin, jos saisin jostain ohjeet tuohon 1) kysymykseen.

Kiitos, jos joku osaa opastaaa.

punppis [10.11.2008 13:03:50]

#

http://www.tizag.com/phpT/fileupload.php

Sovella.

Teuro [10.11.2008 13:08:50]

#

Käytä toki hakua.

Lebe80 [10.11.2008 14:11:40]

#

Toiminnon lisääminen valmiiseen smf-järjestelmään voi tuottaa vasta-alkajalle ongelmia, joten suosittelen smf-laajennusten selailua ennen koodausta, josko sieltä löytyisi tarpeeksi lähelle osuva yksilö.

vaismi [10.11.2008 16:48:59]

#

Yritin aluks http://www.tizag.com/phpT/fileupload.php sivuilla oleva koodi tollaisenaan. Kuitenkin pukkas ton errorin ku yritin uploadaa tiedostoja. Mistäköhän johtuis?

eli tein vain kaksi tiedostoa: upload.html ja uploader.php

upload.html:

<form enctype="multipart/form-data" action="uploader.php" method="POST">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="100000" />
Choose a file to upload: <input name="uploadedfile" type="file" /><br />
<input type="submit" value="Upload File" />
</form>

ja uploader.php:

<?php $target_path = "uploads/";

$target_path = $target_path . basename( $_FILES['uploadedfile']['name']);

if(move_uploaded_file($_FILES['uploadedfile']['tmp_name'], $target_path)) {
    echo "The file ".  basename( $_FILES['uploadedfile']['name']).
    " has been uploaded";
} else{
    echo "There was an error uploading the file, please try again!";
}
?>

chomadasin uploader.php 777 oikeudet. En mitään muuta. Tos varmaan joku yksinkertanen juttu miksei toimi...yritin tota $target_path = "uploads/"; muutella, mut ei tuntunu auttavan...

Mod. lisäsi kooditagit

Marbo [10.11.2008 17:37:34]

#

kokeile vaikkapa tätä ja haulla löytyy lisää

https://www.ohjelmointiputka.net/koodivinkit/24827-php-image-upload

peg [10.11.2008 19:51:28]

#

luo myös hakemisto uploads ja anna sille ne oikeudet

vaismi [10.11.2008 20:51:45]

#

helmi! Nyt alko skulaa. olin unohtanu antaa oikeudet tolle kansiolle. kiitti.

Mut tuli uusii probleemoita osaisko kukaan neuvoo tms miten voisin toteuttaa sivun, joka näyttää automaattisesti kansion kaikki kuvat myös sitä mukaan, kun tulee uusia.

vaismi [10.11.2008 22:17:48]

#

ja viel, miten saisin toiminnon, jolla käyttäjä voi syöttää kuvatekstin, joka sitten ilmestyis kuvan alapuolelle.

Marbo [10.11.2008 22:39:16]

#

Kuva teksti vois olla vaikka toteutettu niin, että teet tekstitiedoston johon tulee vaikka kuvan nimi ja kuvateksti, sitten sieltä otat ne ja pasteet sivuilles.


ja tohon muten saat näkyviin tiedostot kansiosta on tässä: https://www.php.net/readdir

peg [10.11.2008 22:49:09]

#

Parempi tapa olisi tallentaa ne tekstit kuvan exif dataan. tarvitsisit
ImageMagick ohjelman (tekee homman helpoksi).

Marbo [11.11.2008 12:27:15]

#

vaismi pistin sulle spostia.

trilog [12.11.2008 10:31:10]

#

vaismi kirjoitti:

Mut tuli uusii probleemoita osaisko kukaan neuvoo tms miten voisin toteuttaa sivun, joka näyttää automaattisesti kansion kaikki kuvat myös sitä mukaan, kun tulee uusia.

Esimerkiksi PHP:n glob -funktiolla onnistuu ja käyttäisin kuvien uppaamiseen paljon mielummin tuota Marbon mainitsemaa koodivinkkiä.

EDIT: Näköjään vastattiinkin jo aikaisemmin, mutta glob on imo kätevämpi jos halutaan vain listata tiedostot (tässä: kuvat).


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta