Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: PHP-oppaista...

shovi [26.05.2003 18:49:45]

#

Hei... miks kukaan ei voi tehdä php-opasta tällaisille tumpeloille, jotka eivät ole ikinä käyttäneet php:tä eivätkä halua oppia sitä sen kummemmin, vaan haluavat vain käyttää muiden tekemiä koodinpätkiä? Vaikka puhunkin kuudennessa personassa yleisesti, tarkoitan itseäni :)
Siis esim: mikä on chmod, miten se asetetaan (en nyt tiedä itsekään mistä puhun :), miten laitan sellaisen php-jutun kotisivuille, jossa pitää luoda joku tiedosto...? MIKSI? :)

NiKC [26.05.2003 19:31:13]

#

kaikki mitä sun tarvitsee tehdä php-skriptin ajamiseen on tallentaa se valmis koodinpätkä tiedostoon jonka pääte on .php, updata se www-palvelimelle ja osoittaa selain sen suuntaan.

chmod on komento unixissa jolla muokataan tiedoston luku/kirjoitus/ajo -oikeuksia käyttäjälle/ryhmälle/muille. oikeudet voi asettaa interaktiivisesti konsolilla tai ftp- tai ssh2-clientilla, tai muulla ohjelmalla jolla on pääsy tiedostoon ja siihen riittävät oikeudet (esim. php-skripti :) ).

edit:

lainaus:

MIKSI?

Because we can! (vrt. http://www.askoxford.com/worldofwords/quotations/quotefrom/mallory/)

Teme [27.05.2003 09:04:48]

#

Tässä yks opas aloittelijoille:
http://www.teemuikonen.net/kopioi.php?tiedosto­=files/phpopas.pdf
Tarttet Adobe Acrobat Readerin tota tiedostomuotoa varten...

Jaa chmod...

Se on juuri sitä mitä NiKC sanoi, tiedostojen oikeuksien määrittelyä varten.

Tässä yks esimerkki:

<?php
$tiedosto = "tiedosto.txt";
$tulos = chmod($tiedosto, 777);

if ($tulos)
{
   echo("Chmoddaaminen onnistui!");
}
else
{
   echo("Chmoddaaminen ei onnistunut!");
}
?>

Tuo yllä oleva skriptinpätkä antaa tiedostolle "tiedosto.txt" täydet oikeudet.

Muista vielä, että jokainen komento PHP:ssä loppuu puolipisteisiin ( ; ) vai mitä ne onkaan...

arcatan [27.05.2003 09:11:20]

#

Monissa tapauksissa (ainakin Putkan koodivinkeissä) CHMODaamisen voisi helposti integroida skriptiin.

shovi [27.05.2003 17:01:47]

#

lainaus:

osoittaa selain sen suuntaan.

Sori et oon hiukka yksinkertanen, mut miten tää sit tapahtuu?

Blaze [27.05.2003 17:05:55]

#

lainaus:

lainaus:

osoittaa selain sen suuntaan.

Sori et oon hiukka yksinkertanen, mut miten tää sit tapahtuu?

Kirjottaa selaimen osoiteriville skriptin osoite, esim. http://munkotskasivu.example/munskripta.php ja painaa enteriä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta