Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Suoritusajan mittaaminen

Teme [19.05.2003 13:43:10]

#

Olen nähnyt joissain sivuissa kohdan, josta näkee ajan, joka kului kun sivua ladattiin palvelimelta selaimelle. Esimerkiksi Mureakuhassa on suoritusaika näkyvillä. Miten sen suoritusajan voi mitata?

arcatan [19.05.2003 15:12:27]

#

Oletko nyt varma, että kysessä on "aika, joka kului kun sivua ladattiin palvelimelta selaimelle". Minun käsittääkseni tämä on aika joka kului sivun "luomiseen", siis jos se on joku skripti, se sivu siis, niin kuinka kauan kestää skriptin suoritus.

Kuinka tämän voi tehdä PHP:lla, esimerkki on pöllitty muutaman muutoksen kera PHP:n manuaalista microtime-funktion kohdalta.

<?php

// Tämä alkuun

function getmicrotime(){
    list($usec, $sec) = explode(" ",microtime());
    return ((float)$usec + (float)$sec);
}

// Otetaan aloitusaika ylös
$time_start = getmicrotime();
?>

<HTML><HEAD><TITLE>blahblah jne...
<!-- Siis tähän sitä sisältöä -->

<?php

// Ja tämä loppuun
$time_end = getmicrotime();
$time = $time_end - $time_start;

echo "Mureakuhaa lainaten: palvelin väänsi sivua $time sekuntia";
?>

Tietty tuota arvoa kannaattaa vähän pyöristää.

Teme [20.05.2003 09:35:06]

#

Jep, juuri tuota tarkoitin.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta