Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: PHP ohjelmointi, koodin muotoilu

NiKC [17.05.2003 14:13:13]

#

Oon jonnin verran lukenu ihmisten koodia eri boardeilla ja tulen aina samaan tulokseen. Ihmisten olisi hyvä lukea miten sitä koodia tulisi kirjoittaa, eli siis kirjoitusasusta.

Hyvin useasti se on aivan hirveää ja sen sijaan että voisi suoraan ruveta miettimään koodin ongelmaa, pitää käyttää aikaa koodin "parsimiseen" mielessään.

En tietenkään väitä etten itsekin niin tekisi, olen kirjoittanut (ja tod. näk. tulen kirjoittamaan) hyvinkin sekaista ja rumaa koodia, mutta pyrin pääsemään siitä eroon. Ohessa pari linkkiä jotka ovat ihan tutustumisen arvoisia.

http://pear.php.net/manual/en/standards.php
http://www.phpbuilder.com/columns/tim20010101.php3?page=1

edit: ...ja se Pear projekti on itsessään myös tutustumisen arvoinen :)

Antti Laaksonen [18.05.2003 00:31:06]

#

Kun kirjoitan PHP:tä omiin tarkoituksiin en juuri pohdi koodin kirjoitusasua. Mutta esimerkiksi tänne kirjoittamissani esimerkeissä olen kyllä pyrkinyt selkeyteen. Antamistasi linkeistä löytyvät ohjeet näyttävät järkeviltä, ja suurinta osaa niistä olenkin tullut jo noudattaneeksi esimerkkikoodeissani.

trinit [18.05.2003 14:42:59]

#

Yleensä PHP koodia kirjoittaessani yritän pitää samanlaisen ulkoasun - oli sitten kyseessä omaan käyttöön tuleva koodi tai esim. tänne koodivinkkeihin tuleva. Sisennykset ovat mielestäni niitä tärkeimpiä asioita jotka jokaisen tulisi opetella, koska ne selkeyttävät koodia todella paljon kun esim. if-lauseen jälkeiset lausekkeet on sisennettynä aaltosulkujen sisällä. Itse olen käyttänyt aina neljän merkin sisennystä ja tulen sitä myös käyttämään edelleen :)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta